Reklamace peletek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Uju
6750
14.11.13 09:11

SOS-Reklamace peletek

Ahoj holky.
Prosím o radu.
Mám kotel na dřevěné peletky. Minulý rok jsem nechávala dělat komplet nové topení i kotel. Vše úplně v pohodě. Na tento rok jsem koupila topivo(dřevěné peletky) od jiného výrobce. Manžel si všiml, že jsou víc prašné, ale jelikož tomu nerozumíme nemáme zkušenosti, tak jsme mysleli, že to není problém. Uskladnili jsme je a 1. listopadu začali topit. za 10dní se ucpal podavací šnek v kotli, nechal se opravit, a myslela jsem si, že jsem o kotel omylem zavadila a vyplo se jakýsi čidlo. Už tenkrát mi servisák říkal, že teda topivo moc kvalitní není a že to možná bude dělat problém. Kotel běžel 24 hodin a opět ucpaný šnek. Servisák přijde možná dnes možná až zítra, nicméně já jsem se naštvala a zavolala vyrobci pelet a chci reklamaci. Pán dělá fóry. Vymlouvá se na to, že jsou jistě špatně uskladněny a že on nám je dodal v dobrém stavu. Uskladněny špatně nejsou, je vidět dřevěný prach na dně pytlů, ale mám strach, že bude tvrdit, že se udělal až u nás, že takto je nedodal. Já ňouma si nepořídila důkaz o tom, že ty pelety nejsou jak byli loni :? Mám možnost se nějak bránit??? Vím, pokud se nám něco nezdálo, měli jsme se ozvat, ale opravdu by mne nenapadlo, že toto bude problém. Dnes jsem znovu mluvila s výrobcem, řekl mi, že až přijede servisák, tak že tam chce mít svého člověka, ale už čuju, že to bude problém. Zima na krku, já mám kotelnu plnou topení co nemohu použít (bo bych víc netopila a platila opravy kotle) a nové (což též bude problém s penězi) ani nemám kam dát. :? Můžete mi prosím někdo poradit, jak to při takovýchto reklamacích chodím, jestli mám šanci na vrácení peněz???Případně na co se připravit.
Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5532
14.11.13 09:24

@Uju Od jaké firmy ty peletky máte? Označení ENplus mají? A kvalita? Mají různé označení, které se liší kvalitou. Ty, ve kterých je více kůry jsou prašnější a je z nich více popela. Mrkni do papírů, co přesně máte. Podle toho potom bych se řídila dál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
14.11.13 12:00

@tterka žádné označení na nich není, jsou bílé(bez kůry) průměr 6mm. U nás není problém s popelem, ale s tím, že v těch pytlích kde jsou po 15ti Kg je spousta rozdrolených (jako pilinky). No, už jsem zjišťovala co a jak, tak doufám, že mi pomůže že je to do 6ti měsíců od koupě. Chjo, když se daří, tak se dař´í. No, jestli mě chlap bude štvát tak mu asi dám zaplatit i opravy kotle-to asi taky mohu, ne :think: (ještě nemám fakturu za první opravu a už tu budou podruhé) - to bude asi taky slušná darda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák