Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prave to riesim, lebo som sa rozhodla oddialit MMR, asi az na predskolsky vek. ![]()
Inak mame 2×hexu, 2×prevenar, tretiu hexu bude mat teraz, v 13 mesiaci. TBC sme mali v SR povinne, ked sa mala narodila, ale to som odmietla. A teraz uz povinne nie je, a ci ho dam, este neviem. Odmietla som ho, lebo som nechcela ockovat 4 dnove dieta, o ktoreho zdravi a imunite vieme minimum. Ale v 1.5 roku zvycajne dozreje uz mozog a tie ockovania su lepsie znasane, … no uvidim este. MMR aj TBC su zive vakciny, takze to musim poriadne zvazit
Najradsej by som nasla niekoho, kto ma zardenky, priusnice … nech sa prideme nakazit
Ziskana imunita je potom ovela silnejsia ako z ockovania
Gabrielaaa píše:
malému jsou 3,5 měsíce, 1. hexu+rotarix v jeden den, pak 2. hexu, + prevenar 13+rotarix v jeden den, teď 14 dní od posledního očkování jdeme na meningokoka a za dalších 14 dní hexa + prevenar 13 a takhle pořád dokud budou ty vakcíny třeba.. třeba ten pREVENAR 13 JE ASI NA 4 KRÁT NEBO TAK NĚJAK…podle mě je dost důležitá i ta vakcína na meningokok, to je opravdu hnusný rychlý zabiják…ale vše kromě hexy si musíš kupovat sama…
a víš, že se ten meningokok očkuje proti všem ostatním typům kromě toho smrtelného? ![]()
TBC bych dala, malý ho měl ještě zapojené ve schématu, takže v pohodě…
Pořád se slýchá že TBC už skoro není a já pracuji ve zdravotnictví a během 2 měsíců tam máme 3 pacienta co TBC má ![]()
verenika píše:Gabrielaaa píše:
malému jsou 3,5 měsíce, 1. hexu+rotarix v jeden den, pak 2. hexu, + prevenar 13+rotarix v jeden den, teď 14 dní od posledního očkování jdeme na meningokoka a za dalších 14 dní hexa + prevenar 13 a takhle pořád dokud budou ty vakcíny třeba.. třeba ten pREVENAR 13 JE ASI NA 4 KRÁT NEBO TAK NĚJAK…podle mě je dost důležitá i ta vakcína na meningokok, to je opravdu hnusný rychlý zabiják…ale vše kromě hexy si musíš kupovat sama…
a víš, že se ten meningokok očkuje proti všem ostatním typům kromě toho smrtelného?
Smrtelné můžou být snad všechny. Viděla sem holčičku, co zemřela na meningokoka typu C.
Baba píše:verenika píše:Gabrielaaa píše:
a víš, že se ten meningokok očkuje proti všem ostatním typům kromě toho smrtelného?
smrt můžeš mít i z chřipky, když už to chceš řešit takhle detailněSmrtelné můžou být snad všechny. Viděla sem holčičku, co zemřela na meningokoka typu C.
Jen jsem napsala co je pravda, nejagresivnější, špatně léčitelný je typ B, proti kterému očkování není ![]()
Vereniko, stejně to nebude mít cenu, evidentně jinak chápeme psaný text, ale když napíšeš : a víš, že se ten meningokok očkuje proti všem ostatním typům kromě toho smrtelného? , tak z toho opravdu neplyne to, co si psala v příspěvku druhém.
O agresivitě se hádat nebudu, můžeš umřít na A i C i Y, tady nejde o to, který kmen je nejagresivnější, ale o rozšířenost. A nejčastější je u nás právě B.
Vakcína proti B by měla být brzy k dispozici nebo možná už je, nezkoumala sem to.
Když už tu máme očkování, můžu poprosit o radu? Málá jde teď ve dvou měsících na první hexu, náš doktor k tomu píchá už i Prevenar, určitě ho chci, máme v rodině s pneumokokem špatnou přešpatnou zkušenost, jen nevím, jestli jí ho píchat současně s hexou, doktor tvrdí, do jedné nohy tu a do druhé tu a je to v pohodě, no já nevím, navíc už 10 dnů bojujeme s ukrutnou rýmou, mívá i lehce zvýšenou teplotu, dá se ten prevenar posunout, aby ho stále dotovala pojišťovna, u první dcery jsme ho ještě plně hradili, to se mi teď nechce, finance se tenčí, že by ho dostala třeba týden po hexe, nebo jak je to nejlepší? Co myslíte? Jen prosím o názor, mám jen názor thoho našeho doktora, studuju a hledám na internetu, ale z toho má člověk jen zmatek v hlavě.
teri tak daj pneumokoky a presun hexu
Ale aj pri ryme by som to cele odsunula, aj ked lekar bude hovorit, ze to nevadi. Ja by som bola radsej opatrenejsia ![]()
Já dcerku na TBC nenechala očkovat, máme za sebou 3dávky hexa a teď naposledy 4.tá dávka synflorixu v roku. A vše proběhlo v pořádku, jen trocha breku po vpichu a pak chvilku na nás byla naštvaná a nebavila se ![]()
Jinak je pravda, že přítel se dověděl o holčičce, která byla asi v roce na očkování a od té doby trpí záchvaty epilepsie. A už bude mít 3 roky a má je furt. Doktor, který ji vyšetřoval řekl, že by to mohla být reakce na to očkování, ale že je vše možné. Prostě může to být jeden případ z milionu. Takže nechci strašit ![]()
Jinak všem přeji, aby ať se rozhodnou jakkoliv, tak aby reakce na injekci byla co nejmenší
![]()
Starší dcera (5let) má TBC, hexu a posléze MMR
Mladší (15 měs.) má zatím jen hexu
Při rozhodování jsem se zajímala o rodinnou anamnézu - ani v naší, ani v manželově rodině nebyly problémy se zvýšenou nemocností, pneumokokovými infekcemi, oslabenou imunitou…
Inak na znizenie sance na zlu reakciu (napr. znizenie sance na opuch mozgu a pod.) je dobre dietatku zlepsit stravu: vitamin D, vitamin C, kurkuma, zeleny caj, rybi olej, … Samozrejme u kojencov to ide vsetko z MM, ale u starsich sa to uz hadam da aj priamo podat ![]()
Kvatapka píše:
Při rozhodování jsem se zajímala o rodinnou anamnézu - ani v naší, ani v manželově rodině nebyly problémy se zvýšenou nemocností, pneumokokovými infekcemi, oslabenou imunitou…
Přesně to má starší dcera, také u nás v rodinné anamnéze není větší nemocnost, alergie či oslabená imunita, tak si myslím proč očkovat další látky, je to záhul pro dětské tělíčko, jedině pokud se objeví nějaká známka nízké imunity, budu zřejmě uvažovat o dalším rozšíření očkovacího kalendáře dle stavu dítka..... První očkování u malého proběhlo ok, bez reakce, příští v nabídce s Pneumokokem, ale to asi odmítnu. Ráda si ho zaplatím později, pokud bude nutné oočkovat z výše uvedených důvodů, ale tedˇ malého nebudu zatěžovat, když nevím jakou má imunitu.
terinka píše:Kvatapka píše:Přesně to má starší dcera, také u nás v rodinné anamnéze není větší nemocnost, alergie či oslabená imunita, tak si myslím proč očkovat další látky, je to záhul pro dětské tělíčko, jedině pokud se objeví nějaká známka nízké imunity, budu zřejmě uvažovat o dalším rozšíření očkovacího kalendáře dle stavu dítka..... První očkování u malého proběhlo ok, bez reakce, příští v nabídce s Pneumokokem, ale to asi odmítnu. Ráda si ho zaplatím později, pokud bude nutné oočkovat z výše uvedených důvodů, ale tedˇ malého nebudu zatěžovat, když nevím jakou má imunitu.
Přesně tak to mám vymyšleno i já, kdyby se objevily problémy doočkovat lze i později…
Dobry den.nevim kde mam tento prispevek smerovat.
Moje dcera bude mit 25.3. jeden rok.Od doktorky jsme dostali na 28.2. pozvanku na ockovani sestivalentni vakcinou.jedine co me na om nejvice zarazi je to ze mame si vzit s sebou ranni moc.mala ma porad jeste plinky a na nocnik jeste nechodi.muze mi nekdo poradit jak ji mam odebrat moc?mate nekdo s tim zkusenost?
katkasik ja som kupila v zdravotnickych potrebach take sacky, ktore sa nalepia medzi pysky. Ale bacha, plienka musi byt potom uplne navolno a nenechavat prislis dlho, casto kontrolovat. A aj tak to nie je jenoduche. Mala som asi 10 sackov a len jeden uspech. Nam lekarka hovorila, ze ked odoberiem, vtedy mam prist, lebo to sa neda naplanovat ako u dospeleho.
@CokeLady
Je to psycho.. ![]()
Ani očkování není zárukou toho, že neonemocníš.