Soukromá lektorka cizího jazyka - uživím se?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Záleží na počtu žáků - klientů. Může to být dobrý přivýdělek, ale na full time je to docela dřina. Jak sehnat klienty, tak výuka.
Mám kamarádku, co učí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neuživíš. A není to ani jistota. Nešla bych do toho. Šla bych učit do školy a vzala i jiné předměty, však to teď normálně jde, ne? Že není třeba mít aprobované předměty.
Francouzština už nefrčí.
Mimochodem, mám vystudované to samé:-). Před 30 lety jsem s FJ pracovala ve firmě jako sekretářka. Firma měla spolupráci s Francií, takže mě využívali jako příležitostnou tlumočnici a překladatelku.
Pak už jsem se jazyku nevěnovala vůbec, šla jsem jiným směrem. Udělala jsem si jinou VŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi aka si dobra… Nedavno tu bola jedna ‚fitnesska‘ ktora natacala videa a divila sa ze sa ludia nepretrhnu aby za jej videa platili…
Ak chces priamo vyuku 1:1 tak je to hlavne o kvalite, staci ze ta niekto 1-2× nachyta ze nevies, ze si urobila chybu a letis, nikto nechce aby ho ucil nejaky motak ktory to sam poriadne nevie.
Z jazyka skusenost nemam, ale viem ze trenerom sa platievalo (a to sa bavime cca rok 2015) od 400CZK do 4000CZK na hodinu, zalezalo kto to bol, aku mal kvalitu a sama vidis ze ten rozptyl je obrovsky.
Ak chytis ucenie v nejakej firme - co je podla mna super praca (mas to v pracovnej dobe, relativne dobre platene a pravdepodobnost ze ta vyhodia je blizka 0) tak to povazujem za vyznamne lepsie.
Praca vo firme ktora spolupracuje s FR by tiez nemusela byt zla, povedzme nejaka farmaceuticka oblast tam mas aj dobry plat, vyuzijes jazyk, nikto nebude riesit kvality jazyka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
A jaké město? V Praze si myslím, že by ses uživila - ale jen jestli máš kontakty na firmy, francouzštinu dlouho nikdo nedělal a teď je po ní poptávka, takže kurzy pro zaměstnance korporátů, státní správa občas taky (ale to míň). Ale jednodušší by mi přišlo se nechat normálně nabrat jako manažer s FJ a vydělávat mnohem víc. Učit můžeš bokem, jako koníček. Nebo případně - dělat obsah na sítě, ale trvá vybudovat si publikum…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako soukromá lektorka spíš ne. Ale firmy hledají lidi s Francouzštinou do zákaznických center, ssc, financi, HR atd. Na to inzeráty najdeš normálně i na Jobsu. Ale bude to vyžadovat umět a chtít dělat i něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit