Soukromá nebo státní školka, co je lepší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
10.10.20 14:06
@Klara1411 píše:
Zdravím, zajímal by mě jak moc velký rozdíl je mezi soukromou a státní skolkou:-) Mije dcera letos nastoupila poprvé do školky ve 3,5letech. Dala jsem ji do soukromé, i když mě okolí odrazovalo, ze do soukromých školek chodí rozmazlené děti (podle mě úplná pitomost) :-D a ze by dítě mělo vyrůstat mezi „normálními“ dětmi atd. Samé nesmysly podle mě. Každopádně jsem si to udělala po svém a dcera chodí do soukromé. Jako výhodu jsem v tom videla to, ze je tam menší počet děti na jednu učitelku. A ze vyjdou vstříc časovým možnostem rodiče. Tak mi to bylo i řečeno na prohlídce školky:-) školka byla prostorná, kousek od baráku, čistá, se zahrádkou atd. Cena 10tisic/měsíc. Po mesici chození do školky mi to ale zase tak rozdílné nepřijde jako od státní. Počet děti na jednu učitelku se nějak zvyšuje, uz teď jich je ve třídě cca 16-17. Do školky musím přinést dítě max do 8:30 a vyzvednout si ji mohu taky až od 12:30 a max do 13h pak až odpoledne. Bylo mi ale řečeno, ze si mohu dítě přivést podle svých potřeb. Navíc, dcera mi už prisla 2× pocurana ze školky, bez toho aniž by si toho učitelky všimli. Tak si říkám, jaký je tam rozdíl SoukromaVSstatni? Navíc školka to není nejlevnější, proto jsem čekala nějaké kompromisy vůči rodičům.

To ale nemůžeš říct paušálně, že soukromá je taková a maková.
Musíš říct, jaká KONKRÉTNÍ soukromá.
Liší se jedna od druhé strašně moc. Některá soukromá je jen vejvar na prachy a děti nikoho nezajímají, některá naopak zosobňuje nějaké myšlenky a směřování zakladatele.
My tedy měli soukromou takovou pololesní a byla naprosto bezkonkurenční, ale i mezi soukromými školkami. Fakt to chce hodně dobře vybírat, ale s tím, že do těch opravdu dobrých je skoro nemožné se dostat, jaký je tam nával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.20 11:41

Já mám děti v soukromé školce, ale jen kvůli rodilým anglickým mluvčím (učitelům). Jinak i státní školky mohou být velmi kvalitní. Záleží na řediteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin