Soukromé mateřské školy Praha 15/10

362
10.6.16 10:18

Soukromé MŠ Praha 15/10

Ahoj, máte někdo zkušenost s některou soukromou mš na Praze 15 nebo Praze 10? Sháním něco od září pro tou dobou skoro 4letého syna. V bezprostřední blízkosti nic nemáme, ale v dosahu jsou Duhová školka, Sluníčka, školka K2, mc Rarášek a Semínko. Znáte to tam někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1130
10.6.16 11:14

@Iva575 Tak tohle téma bude brzo aktuální takže mě taky zajímá. Máme kousek mš Semínko. Tam tedy berou až od tří let, když mají místo tak i mimo zápis. Měli hodně plno, ale co zvedly ceny tak je dost míst uvolnilo. Je to taková - teď se nechci nikoho dotknout - Bio školka, příroda, přirodní materiály, bio strava. Sídlí v Toulcově dvoře. Nemám osobní zkušenost, školka se mi líbí vizuálně, ale vím že mi nějaká maminka říkala, že nakonec s nimi smlouvu nepodepsali, protože by se tím závazali poměrně k úzké spolupráci ze školkou. Nevím co si pod tím představit, ale fakt je, že tam třeba trávit víkendy úklidem stájí by se mi tedy nechtělo :lol: Ne fakt nevím co to znamená. Počítala jsem to tam i s tou stravou, celková cena je pokud si pamatuji dobře kolem 9500/měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.6.16 11:23

@Iva575 Dcera chodila do Raráška a byla jsem maximálně spokojená. Byli tam moc milí, pohodoví, dcera nastoupila ve dvou a rychle si zvykla, po měsíci zůstávala spát do odpoledne. Paní majitelka vstřícná, milá, dělají všelijaké akce atd. Můžu jedině doporučit.

S jinými školkami v regionu zkušenost nemám, do státní od tří let už dcera chodila v jiné čtvrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.6.16 23:27

Syn chodí do Raráška v Měcholupech od září. Je to pecka. Je moc spokojený, těší se tam. A i cena mi přijde příznivá. Můžu jen doporučit! Jen by mě zajímalo proč řešíte soukromou a ne státní školku. V září syn půjde do státní školky, v říjnu mu budou 3 roky. Vzali i prosincové děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
13.6.16 10:10

@ralabu A kam ho vzali? My jsme ve státní 45. pod čarou a brali jen 20 dětí, skoro všechny předškolní :(. Do Měcholup jsme přihlášku nedávali, protože to nemáme zrovna nejblíž (cca 4km). A taky mě nenapadlo, že to bude takový problém dostat se u nás. Trochu se bojím, aby v těch soukromých nebyly moc malý děti, aby tam měl nějaké vrstevníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.6.16 10:21

@Iva575 Do MŠ Milanská (kostičky, školka hrou). Co jsem se bavila na hřišti, tak i Mš Boloňská brala prosincové děti. Třídy jsou ale po 28 dětech. V listopadu 2015 totiž otevřeli novou školku Bolevecká. Všechno to jsou Horní Měcholupy. Děti se zařazují do tříd podle věku, takže i nově přijatí jdou do třídy ke svým vrstevníkům. Pokud to není školka se smíšenými třídami. Zkusila bych to obvolat, Mš pohádková (parmská) má prý ještě volno, i když není prý nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
13.6.16 10:31

@Iva575 Jestli tě to uklidní tak my jsme syna dostali do mš až když mu bylo 4 a 9měs. Před tím byl 17. pod čarou. Potíž je, že je to veliké sídliště s jednou mš. Taktéž jsem slyšela, že v Měcholupech celkem i brali, ale busem to tam mám s přestupem půl hodiny…a jelikož jsme dva roky dováželi, tak vím jaké je to peklo třeba v zimě, v dešti nebo v horečce :roll:. Pro dcerku budu taky hledat soukromou co nejblíž domovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
13.6.16 10:31

@ralabu Díky, rozmyslím to, i když na denní dojíždění jsou ty Měcholupy pro mne trochu daleko (2× týdně se to ještě dá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.6.16 11:31

@Iva575 Hele upřímně, pokud na to máte, Raráška dejte. Je to tam fakt super, kdybych na to měla (a kdybych to neměla 25 minut autem), tak tam mám dceru doteď :D Mají mnohem víc aktivit, než teď ve státní (i když některé taky mají jiný přístup), už ve dvou letech se dcera super aklimatizovala, do školky se těšila, paní učitelka vynikající… fakt nemůžu říct křivý slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin