Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možná jsem divná já, ale není to normální, že se lidi chystají v 6 ráno do práce?
A pokud je jich doma víc a mají děti, tak se to úplně bez hluku asi neobejde… Sama říkáš, že je v domě vše slyšet.
Děti zatím nemají, jsou mladý pár jako my, normální to je, můj přítel taky vstává v 6:2O, ale umyje se, obleče a odchází a s ničim netříská, oni hodinu dupou po bytě a se všim třískají jako blázni, to si myslím, že by šlo zmírnit, dveře mívaj kliku a tak.
Tak to potom jo. Je pravda, že když jde manžel do práce, nevzbudí tím ani nás, natož sousedy.
@pukacu ..Nejsi divná asi jediná normální
..ono to v bytovkách prostě jinak nejde, je docela hloupost nadávat na někoho nad tebou a pod tebou můžou mít lidi stejnej problém. ![]()
Pod námi nikdo nebydlí, to se mi to machruje, ale tak aspoň bych otevřela a snažila se umírnit, kdyby si někdo stěžoval
@lennkaa Jak už tady někdo psal výše - není spíš problém někde jinde? To, že Ti to dřív nevadilo a teď jo - nemáš nějaký jiný problém a manifestuje se to tímto?
Ahoj, ono je to těžký, když se člověk nastěhuje do činžáku, musí počítat s tím, že tam ten rámus prostě je. Ale tím spíš by se každý měl chovat ohleduplně a snažit se nedělat hluk. Jestli jste sousedy požádali, aby netřískali dveřmi a nepomohlo to, tak s tím asi víc nenaděláš, maximálně se můžeš přestěhovat na samotu u lesa ![]()
Taky bydlíme v novostavbě a spoustu zvuků už ani nevnímám. Nepomohlo by třeba si pustit potichu CD? ![]()
@fatin píše:
@lennkaa Jak už tady někdo psal výše - není spíš problém někde jinde? To, že Ti to dřív nevadilo a teď jo - nemáš nějaký jiný problém a manifestuje se to tímto?
Možná ano, mám zrovna zkoušky, tak možná se tím nervuju, přítel marodil dva měsíce, doteď nevíme, jestli nepůjde na operaci, s tím souvisí, že bysme neměli dost peněz na nájem a úvěr atd, je toho dost, sice si to nepřipouštím, ale možná se tím podvedomě trápím a pak mě deptá každá pitomost a nemůžu spát ![]()
@maxak píše:
Ahoj, ono je to těžký, když se člověk nastěhuje do činžáku, musí počítat s tím, že tam ten rámus prostě je. Ale tím spíš by se každý měl chovat ohleduplně a snažit se nedělat hluk. Jestli jste sousedy požádali, aby netřískali dveřmi a nepomohlo to, tak s tím asi víc nenaděláš, maximálně se můžeš přestěhovat na samotu u lesaTaky bydlíme v novostavbě a spoustu zvuků už ani nevnímám. Nepomohlo by třeba si pustit potichu CD?
No možná se na tu samotu přestěhuju
až budeme mít peníze na baráček, jestli to teda někdy bude, opravdu ten klid je k nezaplacení, dřív jsme bydleli u přítelových rodičů v malé vesničce. Asi zkusím rádio nebo tu televizi a snad to pomůže, nebo začít denně běhat, abych se pořádně unavila a spala jak zabitá, ale to u mě asi nehrozí ![]()
@lennkaa píše:
No možná se na tu samotu přestěhujuaž budeme mít peníze na baráček, jestli to teda někdy bude, opravdu ten klid je k nezaplacení, dřív jsme bydleli u přítelových rodičů v malé vesničce. Asi zkusím rádio nebo tu televizi a snad to pomůže, nebo začít denně běhat, abych se pořádně unavila a spala jak zabitá, ale to u mě asi nehrozí
Můžete se domluvit se sousedy a běhat společně, aby taky spali jak zabití ![]()
@lennkaa To je možné. Aspoň u mě to tak funguje - když mám problémy, rozhodí mě kde co a nemůžu spát…
A bydlet na vsi taky není žádná výhra - vím, o čem mluvím. Zvlášť v zimě. Když napadne sníh, stojí to zato…
@fatin píše:
@lennkaa To je možné. Aspoň u mě to tak funguje - když mám problémy, rozhodí mě kde co a nemůžu spát…
A bydlet na vsi taky není žádná výhra - vím, o čem mluvím. Zvlášť v zimě. Když napadne sníh, stojí to zato…
To je mi jasný, přítelovi rodiče bydlej v CHKO a nesmí se tam solit, tak tam pro jistotu ani nesypou a prohrnujou v devět dopoledne, takže se opravdu všichni dostanou do práce a do školy včeas
ale tak pořád vám tam nikdo nedupe nad hlavou, nemlátí dveřma a tak
@lennkaa To máš pravdu. Když spíme někde v bytě, tak už se těším, až zas budeme doma. Ono všechno má něco.
Ahojky, nemůžu si pomoct, ale v každým baráku je min. jeden blbec. Máme teď vedle v garsonce tydýta, kterej je v klidu, dokud je doma sám. Bohužel je to na svůj věk zastydlej puberťák, xktát do týdne si zve do bytu partičku kamarádů, zesílí muziku a přes tu muziku na sebe řvou. Asi u toho i popíjejí a jdou v 11 pařit, ovšem do té doby je to síla. Až v pokoji vedle jeho bytu bude jednou spát naše dítě, tak mu asi skočím po krku, protože domluva manžela zabrala asi tak na měsíc a je to tu znovu. ![]()