Sousedé a co s nimi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37136
26.1.24 20:26
@Sariii7298 píše:
@olivovyolej hlucneho najemnika co nam rval nad loznici.. nikdo nemluvil o diteti

Je rozdíl, když někdo schválně řve v noci a ruší noční klid a když někde běhá přes den dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.24 20:26
@olivovyolej píše:
Jo no, vystipat lidi z panelaku kvuli diteti. My lidi jsme fakt nechutny… :roll:

Nejde o to je vyštípat, ale stížnost majiteli bytu by je mohla trošku zkrotit. Jsem matka dvou malých dětí (4 a 3 roky) a opravdu nežiju v bytě s tím, ať si sousedi políbí zadnici, protože děti přece dělají hluk :roll: hluk dělají, boha jeho, ale spousta věcí se dá ovlivnit, nemlátit hračkami o zem, neřvat (nemyslím brek, ale řev) a to řev jak dítěte, tak následně u rodiče atd. Je to o ohleduplnosti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
37136
26.1.24 20:28
@Sariii7298 píše:
@Kriss Tina vy jste nepochopila ze neutocim na nikoho :D chtela jsem pouze radu jak se to da resit :D myslim ze kdyz dokazu sve 2lete dceri vysvetlit ze pod nami bydli deti dokaze to vysvetlit nejakym zpzsobem kazdy :D

Nedokáže, holt mas klidné dítě. Já to vysvetluju dnes a denně, když je dítě jedno, tak ještě dejme tomu, ale jak je jich víc, tak si hrajou, honí se a v tu chvíli jim nedojde, ze můžou někoho rušit. Ale to je marný vysvětlovat, když to doma nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
26.1.24 20:31
@Sariii7298 píše:
Zdravím Vás mám takovy problem se sousedy a zajimalo by me jestli tu nekdo z vas nema nejakou radu/řešení.

4 mesice nově v bytě.. mame dceru ktere budou 2 roky a syna pul roku. Nad nami bydli par s malym chlapeckem. A od rana do vecera hrozny hluk.. dupani, krik ditete i maminky, posouvani nabytku a vsim moznym atd atd.. je toho vazne hodne.. a je to uz k zblazneni :(

za ty 4 mesice jsme tam byli uz tak 10× poprosit je ze mame dve male deti ktere pres den spi a chteli bychom mit aspon chvilku klid ale klid byl vzdy tak pul dne a zacalo to nanovo. :( :( :( pani nam rekla ze jejich syn je temperamentni a ze se s tim neda nic moc delat :D :D :D jelikoz se s nimi neda domluvit a nase deti nemohou spat a nemame vubec klid ani na odpocinek tak nevim co delat dal.. dp toho se pridava vikendove kutilstvi a uz je tk vazne na hlavu :(. je tu nekdo kdo mel nebo ma stejny problem a vi jak by se dal resit??? Moc dekuji

Pokud neruší noční klid, nenaděláš nic…

Všude je něco a mohlo by být mnohem hůř.

Taky bys tam mohla mít v nájmu několik studentů anebo dělníků, co se střídají na směny a pak bys mohla zapomenout na klidné noci.
Takhle máš v noci klid, když tam mají děcko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22594
26.1.24 20:33
@Sariii7298 píše:
@Kriss Tina vy jste nepochopila ze neutocim na nikoho :D chtela jsem pouze radu jak se to da resit :D myslim ze kdyz dokazu sve 2lete dceri vysvetlit ze pod nami bydli deti dokaze to vysvetlit nejakym zpzsobem kazdy :D

Jedno hodne klidne dite. Precti si to az i syn bude behat s dcerou po byte. Fakt nechapu, ze si na to muze stezovat rodic malych deti, ale proste jsou asi moc male. Uvidi se, zda to vysvetlovani vydrzi i v pristich 10 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.1.24 20:33
@Sariii7298 píše:

Nedokáže a jiné páky na ně nemáš. Ten byt jste koupili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.1.24 20:35

Dá se koupit pěnové odhlučnění. Dává se do nahrávacích studií. Jsou různá barevná provedení a nevypadá to špatně. Tak možná to nalepit na strop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.24 20:37

Hodně dělá podlahová krytina u sousedů. U příbuzných nastal problém, když byt nad nimi koupili noví sousedé a v rámci rekonstrukce „vytloukli“ staré podlahy a dali všude plovoučku. Dítě těch sousedů tam věčně jezdilo na odrážedle, věci házelo po zemi, takže lahůdka. :-( Příbuzní to zkoušeli po dobrém, prosbami a domluvou, což nepomohlo, tak pak dělali „naschvály“, nechávali své dítě taky dělat kravál, občas „náhodou“ něčím bouchli do topení a tak. To se nelíbilo ani důchodcům v dalším bytě, kde paní byla ve výboru SVJ. Příbuzní argumentovali „když můžou ti nad námi, tak my můžeme taky, nebo řešte ty nad námi“, pak se to celé řešilo v rámci SVJ a nějak došli k závěru, že ti horní sousedi si dali plovoučku neoprávněně, něco pod ní vybourali co tam mělo zůstat. Tak pak po domluvě přes ni položili koberce, aby to nemuseli vytrhat a předělat a o dost se to zlepšilo. Příbuzní říkají, že 100 % jako předtím to není, ale když tam přijdu na návštěvu, tak předtím jsem slyšela každou chvíli ránu, že jsem sebou až trhla, a teď je to výrazně tlumenější.

• Citovat
  • Upravit
22594
26.1.24 20:37
@free333 píše:
Pokud neruší noční klid, nenaděláš nic…

Všude je něco a mohlo by být mnohem hůř.

Taky bys tam mohla mít v nájmu několik studentů anebo dělníků, co se střídají na směny a pak bys mohla zapomenout na klidné noci.
Takhle máš v noci klid, když tam mají děcko :)

Presne. Jeste ve 4 rano huc, tuc, huc, tuc. Nebo kourici soused na balkone a ani nevyvetras, hospoda v prizemi domu s patecni tanecni zabavou. Vsude neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
26.1.24 20:38

Já bych počkala pár let - až začnou běhat tvoje děti, budou chodit sousedi klepat zase k vám a přehodnotíš to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
26.1.24 20:38
@Sariii7298 píše:
Zdravím Vás mám takovy problem se sousedy a zajimalo by me jestli tu nekdo z vas nema nejakou radu/řešení.

4 mesice nově v bytě.. mame dceru ktere budou 2 roky a syna pul roku. Nad nami bydli par s malym chlapeckem. A od rana do vecera hrozny hluk.. dupani, krik ditete i maminky, posouvani nabytku a vsim moznym atd atd.. je toho vazne hodne.. a je to uz k zblazneni :(

za ty 4 mesice jsme tam byli uz tak 10× poprosit je ze mame dve male deti ktere pres den spi a chteli bychom mit aspon chvilku klid ale klid byl vzdy tak pul dne a zacalo to nanovo. :( :( :( pani nam rekla ze jejich syn je temperamentni a ze se s tim neda nic moc delat :D :D :D jelikoz se s nimi neda domluvit a nase deti nemohou spat a nemame vubec klid ani na odpocinek tak nevim co delat dal.. dp toho se pridava vikendove kutilstvi a uz je tk vazne na hlavu :(. je tu nekdo kdo mel nebo ma stejny problem a vi jak by se dal resit??? Moc dekuji

A opravdu je to každý den a opravdu tak nesnesitelné? Jde jste bydleli před tím?
Buď se tedy odstehujte, nebo navrhni mamince nad vámi hlídání, nebo si zvykni. Děti rostou, teď je zima v létě to taky bude jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
26.1.24 20:41
@Anonymní píše:
Hodně dělá podlahová krytina u sousedů. U příbuzných nastal problém, když byt nad nimi koupili noví sousedé a v rámci rekonstrukce „vytloukli“ staré podlahy a dali všude plovoučku. Dítě těch sousedů tam věčně jezdilo na odrážedle, věci házelo po zemi, takže lahůdka. :-( Příbuzní to zkoušeli po dobrém, prosbami a domluvou, což nepomohlo, tak pak dělali „naschvály“, nechávali své dítě taky dělat kravál, občas „náhodou“ něčím bouchli do topení a tak. To se nelíbilo ani důchodcům v dalším bytě, kde paní byla ve výboru SVJ. Příbuzní argumentovali „když můžou ti nad námi, tak my můžeme taky, nebo řešte ty nad námi“, pak se to celé řešilo v rámci SVJ a nějak došli k závěru, že ti horní sousedi si dali plovoučku neoprávněně, něco pod ní vybourali co tam mělo zůstat. Tak pak po domluvě přes ni položili koberce, aby to nemuseli vytrhat a předělat a o dost se to zlepšilo. Příbuzní říkají, že 100 % jako předtím to není, ale když tam přijdu na návštěvu, tak předtím jsem slyšela každou chvíli ránu, že jsem sebou až trhla, a teď je to výrazně tlumenější.

Plovoucka do paneláku je největší zlo. Často se dává bez izolace, a to bude asi případ zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.1.24 20:44

Nebyla bych si tolik jistá, že v létě budou mít klid. Tady pravidelně čtu v létě lidi žijící v bytě, že celé dny jsou zalezlí v bytě, protože venku je moc horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
26.1.24 20:46

Z pohledu majitele bytu - protože vím, že vnímání hluku je velmi subjektivní a někteří mají představu, že v bytovce má být pro pohodový život celodenní ticho a klid… kdyby mi sousedi mých nájemníků řekli, že mí nájemníci s dítětem jsou přes den příliš hluční, normálně bych jim to sdělila s prosbou o trochu větší klid, ale pokud by platili nájem, byt nedemolovali a noční klid ani jinak pořádek nerušili a nikdo jiný si na ně nestěžoval, v klidu bych to hodila za hlavu.

Z pohledu nájemníka, na kterého si někdo stěžuje - vyhodnotila bych dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, jestli už se fakt chovám přes čáru, a pokud ne, tak bych se dál neomezovala. U nás prudila sousedka nad námi, nějakou dobu jsem děti usměrňovala, ale ve chvíli, kdy si na hluk stěžovala i za dobu, co jsme byli na dovolené, jsem se na ni usmála a nechala se děti nadále chovat jako děti (ne, na odrážedlech nejezdily, do topení nevrážely… jen nechodily po špičkách a nešeptaly).

Z pohledu člověka, co má problém - sušně bych poprosila (to jste udělali), zhodnotila bych, zda mé požadavky nejsou poněkud nadstandardní (vyžadovat ticho přes den, kdy mi spí děti) a pokud ne, tak bych a) se odstěhovala, b) zvykla si s dětmi fungovat v hluku, c) holt s nima chodila na spánek ven. Beztak za nějaký čas nastoupí do školek, ty do práce a nějaký hluk přes den ti bude jedno. Nebo do školky nastoupí chlapeček nad vámi a do práce jeho maminka a bude klid taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
26.1.24 20:54
@Oriseka píše:
Presne. Jeste ve 4 rano huc, tuc, huc, tuc. Nebo kourici soused na balkone a ani nevyvetras, hospoda v prizemi domu s patecni tanecni zabavou. Vsude neco.

Kdyby zakl. chodila do práce, tak by to bylo jiné, takhle že je doma, tak má čas sledovat sousedy.

Vydržela bych, bude teplo, budou všechny děti víc venku, nemá cenu si dělat problémy se sousedy, protože pak budou chodit na ni, až její děti budou dělat rachot anebo se bude něco rekonstruovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný