Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte emiminkáři, jelikož už jsme s přítelem fakt zoufalý tak se obracím s rady na vás, protože víc hlav víc ví! ![]()
Koupili jsme před více jak rokem domeček, který potřebuje rekonstrukci střecha, vnitřky, fasáda a zahrada. V době kdy začínala korona tak přítel a já jsme měli dostatek času na to vyklidit zahrádku kde byl neskutečný bordel, protože dříve tam bydlela velice stará paní, která se o to nemohla starat a pak si to od ní koupil pán který na vyklizení kašlal takže tam byly krysy, plesnivé věci z roku 1920 apod. S přítelem jsme stejně byly rádi že se nám podařilo domeček koupit za příjemnou cenu i když tam bude spousta práce. Jenže terror začal ještě před otěhotněním a začátkem nějaké rekonstrukce. Máme jediného souseda s manželkou vedle nás jinak jsou všichni přes ulici a ty jsou strašně fajn a milý lidé. Když jsem měla čas tak jsem šla třídit odpad aby to bylo pak snažší odvážet, no a tam začal být problém… Každý kdo prošel se zastavil popovídal si nebo se jen prohlédl, že se tam po takové době něco začalo dít. Pustila jsem si písničky ne nahlas jen abych aspon trochu slyšela ze zadní strany zahrádky do přední části. Přišla paní sousedka, nepozdravila a ihned začala nadávat, že oni nejsou zvyklý při práci poslouchat písničky. Tak jsem odvrátila pohled a nevšímala si jí. Pak přítel šel bagrovat v pátek ve 14:00 podotýkám a tato paní mu chodila oznamovat, že může pracovat jen do 7 hodin opakovaně a že nemá dělat hluk, ale já tam byla a hluk tam opravdu nebyl to spíš dělal hluk soused od silnice, který sekal trávu
. (Není v žádné radě, úřadě prostě nikde). Jednoho dne jsme stáli na zahrádce abychom se podívali co jsme všechno zvládli a já se podívala na sousedovo dům a všimla si, že má na domě pod střechou kameru která je nasměrovaná na náš pozemek… Přítel tedy neváhal a šel za nimi se zeptat co to má znamenat a bylo mu řečeno že to na náš pozemek nemíří že to mají na ochranu svého majetku a že ano nahrává. Tak se s nimi přítel hodil do řeči a paní se přeřekla, že aspon nám to nikdo nevykradne…
Nějak jsme to neřešili dokud tam nebydlíme a že to začneme řešit až se tam nastěhujeme. Jenže zlom začal být když firma začala dělat střechu. Tato paní s pánem na nás zavolali snad všechny úřady který vůbec existují… několikrát životní prostředí, hygienu, stavební úřad a aby toho nebylo málo pozvala sousedy, starostu a lidi z úřadu a to vše stihla v průběhu 3 dnů… Takže já v 5 měsíci od rána do večera neřešila nic jinýho než, že paní leze k nám na pozemek otravuje dělníky že chce papíry. Načež jsem se dozvěděla že firma přijede a ona je tam do minuty nastartovaná je buzerovat. Takže nás kamerou sleduje a dokonce pořídila snímky pracovníků, které použila u úřadu, že firma špatně sundavá střechu a že paní dostane rakovinu a všichni v obci budou mít rakovinu kvuli naší střeše… Firma přitom nedělá poprvé, my za to zaplatili několik set tisíc a když po roce papírování a vyřizování všech povolení se začne něco dělat tak tahle paní nám dělá jen zle i když bylo podloženo že máme povolení a všechno je v pořádku… Už jsem opravdu zoufalá a volala jsem na úřad pro ochranu osobních údajů ohledně té kamery bohužel to má na svém pozemku a neni podnikající pouze fyzická osoba takže nemohou dokázat že kamera funguje a kam je nasměrovaná a já ty fotky z ní nedostanu… Také jsem byla na policii že obtěžuje naší firmu když už nás teda tahá po úřadech a dělá zle i to že si nás nahrává a paní byla velice příjemná, ale já to nechci řešit přes tohle i když mi to bylo nabídnuto… Já se o nikoho nestarám ani do ničeho nemíchám dokonce i starosta je na naší straně že je rád že už tam nebude ta ruina s bordelem, ale prostě tyhle dva nás nenechají žít… Prosím o radu jak se bránit a co koupit aby ta kamera nezabírala náš pozemek? ona tam má živý plot, ale ten je moc malý ta kamera je vysoko
vím že spousta rad bude odstěhujte se to budete mít napořád, ale s přítelem jsme hodně dřeli abychom si mohli splnit sen a chceme pouze bydlet a ne válčit se sousedkou o klidné bydlení… Moje mamka už to nevydržela a jela si s ní promluvit, ale jejich argument byl to že dělají špatně střechu a že všichni mají stejnou a že nechtějí chytnout rakovinu, přitom barák 100 let starý odlítávali od něj kusy žili tam krysy a nikomu to nevadilo… Přitom firma u nich i klepala, že pokud mají obavy tak at ten den nevycházejí ven že budou sundavat…Dokonce jsme s přítelem za jedno že nebudeme dávat zvonek na plot aby nám nebudili dítě protože nevěřím tomu že tohle je konec, ale já se nebudu vzdávat ![]()
Okolo plotu všude nejrychleji rostoucí stromy aby k vam nebylo téměr vidět..
Taky bych si z ni nenapadně utahovala, pokud ma strach z rakoviny kvuli střeše 🤦🏽♀️
No, prvne bych si poridila kameru, at uz maketu nebo realnou a namirila to k nim. A pak bych si promyslela, jak ji taky zneprijemnit zivot.
Příspěvek upraven 01.10.21 v 11:13
Normálně zavolejte benga, že se vám ztrácí věci a vždycky je to poté, co vám cizí bába vleze na pozemek.
To jste asi měli na střeše azbest, ne? Ten se musí opravdu sundávat opatrně, aby se šablony neporušily, protože pak z toho lítají rakovinotvorné částice. Je tam přesný postup, odpad se ihned balí do igelitu a odváží na speciální skládku.
Tak po tom, co sousedka predvadi bych klidne to oznameni pres policii resila, rozhodne bych stala za tim, aby vam nevchazela na pozemek, kdyz tam mate delniky a pokud vam vadi kamera ja bych k plotu zarazila par 4-5 metrovych tyci a natahla na ne nejakou zelenou celtu, at vam tam nikdo necumi…smirovat bych se opravdu nenechala, to uz je vrchol.
@jednoslunicko píše:
To jste asi měli na střeše azbest, ne? Ten se musí opravdu sundávat opatrně, aby se šablony neporušily, protože pak z toho lítají rakovinotvorné částice. Je tam přesný postup, odpad se ihned balí do igelitu a odváží na speciální skládku.
A jistě ten postup zná lépe nějaká nudící se duchna, než firma, která se tím živí.
@fera21 píše:
Normálně zavolejte benga, že se vám ztrácí věci a vždycky je to poté, co vám cizí bába vleze na pozemek.
Ano, tohle bych taky udělala. A zatlačila bych na to odstranění kamery, to přece je prostizákonné.
@fera21 píše:
A jistě ten postup zná lépe nějaká nudící se duchna, než firma, která se tím živí.
Hele, pracuju v oboru, o kvalitě stavebních firem a nakládání s nebezpečným odpadem si iluze nedělám. Duchna se může ptát a může mít strach. Tohle je ale dočasný problém, jak dlouho trvá sundat ze střechy krytinu - max. týden?
@jednoslunicko píše:
Hele, pracuju v oboru, o kvalitě stavebních firem a nakládání s nebezpečným odpadem si iluze nedělám. Duchna se může ptát a může mít strach. Tohle je ale dočasný problém, jak dlouho trvá sundat ze střechy krytinu - max. týden?
Přijdou další problémy se sousedkou. Tato paní si najde další věci, které jí budou vadit.
@Rebísek píše:
Tak po tom, co sousedka predvadi bych klidne to oznameni pres policii resila, rozhodne bych stala za tim, aby vam nevchazela na pozemek, kdyz tam mate delniky a pokud vam vadi kamera ja bych k plotu zarazila par 4-5 metrovych tyci a natahla na ne nejakou zelenou celtu, at vam tam nikdo necumi…smirovat bych se opravdu nenechala, to uz je vrchol.
Ano, souhlas se vším. Ještě bych řádně označila staveniště a dala ceduli Cizím vstup zakázán. Jestli jí něco spadne na hlavu nebo ona zahučí do výkopu, bude průser.
@topazio píše:
Přijdou další problémy se sousedkou. Tato paní si najde další věci, které jí budou vadit.
Proto bych to řešila s Policií. Klidně bych to i přeháněla. Ono je to přejde, až budou mít několik záznamů. Mně taky dlouhé roky stalkoval soused, byla jsem sama s dětma. Bylo to hnusný, když na tebe pořád někdo zpoza keře nebo z okna upřeně čumí. Tenkrát jsem to nějak snášela, teď bych naopak udělala takový humbuk, že by se z toho pos.al. Začala bych ječet na celé kolo a klidně bych si i něco pro policisty přimyslela. Na tyhle lidi slušné jednání neplatí.
@jednoslunicko píše:
Proto bych to řešila s Policií. Klidně bych to i přeháněla. Ono je to přejde, až budou mít několik záznamů. Mně taky dlouhé roky stalkoval soused, byla jsem sama s dětma. Bylo to hnusný, když na tebe pořád někdo zpoza keře nebo z okna upřeně čumí. Tenkrát jsem to nějak snášela, teď bych naopak udělala takový humbuk, že by se z toho pos.al. Začala bych ječet na celé kolo a klidně bych si i něco pro policisty přimyslela. Na tyhle lidi slušné jednání neplatí.
Tohle je vždy noční můra, mít takové sousedy. Volat policii a až toho bude více, tak podat trestní oznámení.
Pokud vám leze na pozemek, tak nainstalovat fotopasti a pak to dát na polici, že se vám tam ztrácí věci. Ať má taky nějakou zábavu.
Jinak pracovníci firmy se s ní nemají co vybavovat, mají ji odkázat na vás nebo na svého nadřízeného a tím věc pro ně končí. Oni dělají jen práci, kterou mají.
Jinak s tou kamerou. Tak na hranici svého pozemku dejte na sloupky nějakou velkou desku, která bude výhled clonit. Nebo nataženou plachtu mezi dvěma sloupky.
A kameru nafotit a řešit s právníkem a poslat jim nějaký pozdrav, jelikož tohle opravdu nesmí.
Jinak úřady ať si klidně volá, pokud máte všechny papíry a všechno správně zajištěné a vyřízené, tak bych byl úplně klidný a holt vždycky jen podnikl součinnost a podal důkazy a vysvětlení a bylo by.
Prostě kde to jde, tak začít podnikat aktivní protiútok. Ano, je to oser, zabere to čas, peníze a nervy, ale zase je to možná usadí a dají pokoj.
@jednoslunicko píše:
Strach mít může, to jí nikdo nebere, ale tohle je regulérní psycho. V mém okolí měl jeden starší pár takový víkendový domek. Už byli staří a jezdili tam jenom na víkend, podle toho ten barák taky vypadal. Vedle byli sousedi, kterým sice bylo ubráno na rozumu, zato bylo přidáno na vyčůranosti. Přes víkend si hráli na ideální sousedy a přes týden tam měli pré. Co se jim u nich doma nehodilo to si k nim vystěhovali, co si tam sousedé přivezli a jim se líbilo, to si od nich odnesli (=ukradli) a pak s nima celou sobotu a neděli svorně nadávali, jací jsou mezi lidma svině a že se šíleně krade. Jenže pak to ten starý pár prodal a natrvalo se tam nastěhovala mladá rodina. V životě jsem neviděl dva tak naštvaný lidi. Napřed furt chodili, že jako ať to rychle spraví a pak honem prodají a jdou pryč, ale potom jim začali dělat ze života něco podobnýho, co tihleti tady.