Sousedské spory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
20.1.12 18:12
Anonymní píše:
Aha, tak už Tvojí reakci rozumím… :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
Anonymní píše:
Raduno, když stojíš vedle svého psího miláčka a on řve jak pominutý po mamce s dětma, necháš ho řvát???

Ano, pokud jenom procházejí tak nevidím důvod, proč psa nenechat.
Najdi mi způsob, jak psovi vysvětlit, že na tebe nemá řvát (nebo na maminky s miminky), ale zároveň aby pes pochopil, že na každého jiného štěkat má…
Až tohle dokážeš, 99% chovatelů psů a pejskařů tě navrhne na Nobelovu cenu za přínos do chovatelství.

Pokud by se maminka zastavila k bráně na pokec, psa pošlu do kotce a náš rozhovor nebude rušen psím štěkáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
20.1.12 18:15
Anonymní píše:
Ať si hlídá, ale nepřívádí kolemjdoucí do infarktových stavů, když rozzuřeně vyběhne a doráží na plot.

Je to pes :nevim: Kdyby šlo o štěkajícího souseda, tak by ta věta měla smysl. A že mu soused nic neřekl a co. Třeba byl zamyšlenej nebo je mu to jedno. Proč by se měl starat o to, jestli pes na někoho štěká nebo ne. V životě jsou podstatnější starosti. A to že ty nebo já bychom psa okřikly znás nedělá lepší lidi a z něj horšího člověka. Pokud víš, že tam pes je, přejdi na druhý chodník :nevim: Když jsi na to připravená je to jednodušší. Potkáš spoustu psů, kteří vybafnou nečekaně.
U nás je úzký chodník a nízký plot a za ním rotwajler a boxer. Oba přilítnou, opřou se o plot a řvou půlkou těla do ulice. Vím to a chodím spíš blíž k silnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
20.1.12 18:18

K tazatelce - myslím, že na dítě zbytečně přenášíte nervozitu. Nedivila bych se, kdyby měl později fóbii ze psů… Psala jste o opakovaných akcích, že se vám i vytrhlo dítě a vběhlo do silnice, takže zjevně ojedinělé to nebude. Máte jít jinudy nebo přejít na druhou stranu. Majiteli bych maximálně slušně sdělila, že by byl hodný, kdyby okřikl psa, když je přítomen. Víc nezmůžete.

Pár příspěvků mě trochu naštvalo, tak vám napíšu můj příběh. Jsem majitelka staforda - štěněte. Je to naprosto bezproblémová fenka, dokud byla malinká, všichni si jí hladili, mazlili se s ní, pak nastal okamžik, kdy vyrostla a někteří začali mít předsudky. Fenka mi bohužel utíká za každým, s každým se chce přátelit - holt mají to v genech (nikdy nezaútočit na člověka).
Ale k věci, měla jsem své dva pejsky - stafordku a kříženku jezevčíka na volno v lesoparku. Stafordka se zrovna mazlila s paní a pak z vesela vletěla do lesíku, přivolávali jsme jí, protože jsme si všimli, že asi 100 metrů od nás jde mladý pár s kočárkem. Své psy přivolávám vždy, nicméně se u stafordky - vzhledem k jejímu věku - stane, že neposlechne nebo jí to trvá déle. Tak tedy stafordka si lítala radostně po lese, rozdováděná od té pani a najednou ta s tím kočárkem začala na tu dálku naprosto hystericky řvát, ať si toho psa okamžitě chytneme. Opravdu neskutečný hysterický výstup. My jí v tu dobu už přivolávali, ale jakmile naše fenka uslyšela tu ženskou (teprve po tom jejím ječení je zaregistrovala), tak se k ní s vrtícím ocasem rozběhla a následně za ní běžela i jezevčice. Manžel hned vyběhl a chytnul je. Nic se nestalo, fenka se jen u jejich nohou radostně kroutila. Chápu, že člověk, který nemusí psy nebo se bojí o dítě (měli korbičku, nikoliv sporťák, kam by mohl pes dosáhnout na dítě), může takto reagovat. Po celé akci jsme si samozřejmě ještě vyslechli spoustu slov… Co ale bylo překvapující na celé věci? Jakmile popošli kousek za nás, tak spod kočárku z toho košíku vysadili čivavu.
Věřím, že zúčastněná doteď vypráví, jak je napadnul staford (nebo spíše pitbul, rozdíl určitě nevidí…). Pro mě je paní neskutečná kr…, protože vozit psa v kočárku je naprosto bezohledné. Už proto, že kdyby je nějaký pes měl napadnout, bude to nejpravděpodobněji kvůli jejímu psu a tím, že ho má v kočáru, ohrožuje život dítěte.
Kdybych si jejího psa všimla dřív, tak jí taky něco od plic řeknu.
Takže dle mého - na první pohled jsme byli možná my nezodpovědní, ale řekla bych, že na druhej na tom ti druzí byli mnohem, mnohem hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
20.1.12 18:21

Hele, já chápu, že jsi momentálně vynervovaná matka, ale uvažuješ ublíženě. Ten pes za to nemůže, že dělá to, co od něj jeho páníček očekává.
A že páníček svého psa neokřikl? Proč by to měl dělat? Jak chceš psovi vysvětlit, že má rozlišovat slušné lidi a maminky od zlých zlodějů (nebo narušitelů psova teritoria)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
20.1.12 18:25

Co na to říct? Čivavu v kočárku jsem zatím nepotkala. :mrgreen:
Co se týká toho, jestli je někdo lepší či horší člověk, myslím si, že pokud nechá bezohledně štěkat svého psa bez okřiknutí, tak je to nevychovanost. Jo, a pejskaři - na co tedy vyrábí protištěkací obojky, když je štěkot tak přirozený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
20.1.12 18:27
tatumi píše:
Jo, a pejskaři - na co tedy vyrábí protištěkací obojky, když je štěkot tak přirozený?

Kvůli lidem, co jim to vadí? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 18:30
radúna píše:
Hele, já chápu, že jsi momentálně vynervovaná matka, ale uvažuješ ublíženě. Ten pes za to nemůže, že dělá to, co od něj jeho páníček očekává.
A že páníček svého psa neokřikl? Proč by to měl dělat? Jak chceš psovi vysvětlit, že má rozlišovat slušné lidi a maminky od zlých zlodějů (nebo narušitelů psova teritoria)?

Vyřešil by to možná ten protištěkací obojek. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.12 18:31

Protištěkací obojkdy je dobrý byznys, zřejmě to vadí více lidem, než si Raduno myslíš. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12154
20.1.12 18:36

Ale vysvětlete mi někdo prosím vás, proč psovi na vesnici bránit hlídat? Bavíme se pořád přece o psech, jejichž primárním úkolem je štěkat a hlásit podezřelé osoby v blízkosti jeho teritoria, že?
Jenže já jsem to vesnické howado asi (jak tu kdosi psal), co psa potřebuje jako hlídače. Chápeš?
A znovu se ptám chytřejších:

radúna píše:
Jak chceš psovi vysvětlit, že má rozlišovat slušné lidi a maminky od zlých zlodějů (nebo narušitelů psova teritoria)?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 18:39

Raduno, pokud psa potřebuješ jako hlídače, tak bydlíš na vesnici opodál od ostatních lidí, předpokládám, jinak to přeci není zapotřebí. Pes nemá tak vyvinutou rozlišovací schopnost, ale jeho vychovatel ano…

• Citovat
  • Upravit
12154
20.1.12 18:55
Anonymní píše:
Raduno, pokud psa potřebuješ jako hlídače, tak bydlíš na vesnici opodál od ostatních lidí, předpokládám, jinak to přeci není zapotřebí. Pes nemá tak vyvinutou rozlišovací schopnost, ale jeho vychovatel ano…

Ale dobře. To chápu, že člověk ano. Jen mi vysvětli, jak neudělat psovi v hlavě „guláš“?
Uvědomuješ si třeba, že když nadsadím příklad, stane se toto:?
Teď okřiknu psa, aby neštěkal, budu ho pérovat pokaždé, co kolem projde maminka s kočárem. A co udělá pes? Naučí se to, bude prostě narušitele ignorovat.
Na co mám takhle zmršeného hlídače? Aby pustil do baráku kdekoho?

Můj 1. příspěvek byl víceméně jen velmi neškodná a necynická nebo nejízlivá rada. Pak jsem si přečetla od G*** příspěvek o „vesnických howadech“ a to mě zvedlo teda ze židle a chtěla jsem napsat něco v tom smyslu, ať se každý takový městský pabl* odstěhuje do města, když mu vadí takoví psi. Jak si může někdo takhle dovolit urážet druhé?

Celý zakladatelčin problém je akorát ten, že strašně lekla (leká se neustále u tohoto psa). S tím bohužel nehne.
Až se jí to rozleží v hlavě, třeba uzná, že mám pravdu.
Jediná věc a moje rada je - prostě si na to zvyknout a připravit se na to, že teď se prostě bude štěkat a zkusím se nelekat. A připravit na to samozřejmě i děti. Jasně, že ne mimina, to nejde. I to mimino to nepochopí stejně jako ten pes nemá rozlišovací schopnost, na koho řvát nebo neřvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.1.12 18:56
radúna píše:
Ale vysvětlete mi někdo prosím vás, proč psovi na vesnici bránit hlídat? Bavíme se pořád přece o psech, jejichž primárním úkolem je štěkat a hlásit podezřelé osoby v blízkosti jeho teritoria, že?
Jenže já jsem to vesnické howado asi (jak tu kdosi psal), co psa potřebuje jako hlídače. Chápeš?
A znovu se ptám chytřejších:
radúna píše:
Jak chceš psovi vysvětlit, že má rozlišovat slušné lidi a maminky od zlých zlodějů (nebo narušitelů psova teritoria)?

No nevím, proč pes musí štěkat, když jde někdo okolo, proč neřve, až když zloděj vleze na zahradu? :nevim: Mmch babička měla takového psa. Neštěkal na kolemjdoucí jak debil, ani na příchozí návštěvy, zato nenechal nikoho odejít, to si ho vždy musela zavolat, popř. zavřít a návštěvu vypustit ven. Bohužel už se babičky nezeptám, jak to psa naučila, ale byla to fakt otázky výchovy. (šlo o dobrmana a ty občas vidám mezi těmi telaty rafající skrz plot). Jsou i psi, co na kolemjdoucí neštěkaj, tudíž toto asi uměj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
20.1.12 18:58
Anonymní píše:
Raduno, pokud psa potřebuješ jako hlídače, tak bydlíš na vesnici opodál od ostatních lidí, předpokládám, jinak to přeci není zapotřebí.

K tomu jsem zapomněla akorát napsat, že nebydlím opodál od ostatních lidí. Máme sice veliký pozemek - bývalý st. statek, dvůr veliký. Brána do dvora, kde se na volno pohybují moji psi sahá až k cestě, kudy procházejí lidé. Takže, kdo se postaví k bráně nebo je blízko, má smůlu - musí si vyslechnout, co mají na srdci moji hlídači. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
20.1.12 19:04

A pokud víš,že mají takového psa tak stím,že bude štěkat musíš počítat i,když ho nevidíš.Raději přejít a mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.1.12 19:06
radúna píše:
Anonymní píše:
Raduno, pokud psa potřebuješ jako hlídače, tak bydlíš na vesnici opodál od ostatních lidí, předpokládám, jinak to přeci není zapotřebí. Pes nemá tak vyvinutou rozlišovací schopnost, ale jeho vychovatel ano…

Ale dobře. To chápu, že člověk ano. Jen mi vysvětli, jak neudělat psovi v hlavě „guláš“?
Uvědomuješ si třeba, že když nadsadím příklad, stane se toto:?
Teď okřiknu psa, aby neštěkal, budu ho pérovat pokaždé, co kolem projde maminka s kočárem. A co udělá pes? Naučí se to, bude prostě narušitele ignorovat.
Na co mám takhle zmršeného hlídače? Aby pustil do baráku kdekoho?

Můj 1. příspěvek byl víceméně jen velmi neškodná a necynická nebo nejízlivá rada. Pak jsem si přečetla od G*** příspěvek o „vesnických howadech“ a to mě zvedlo teda ze židle a chtěla jsem napsat něco v tom smyslu, ať se každý takový městský pabl* odstěhuje do města, když mu vadí takoví psi. Jak si může někdo takhle dovolit urážet druhé?

Celý zakladatelčin problém je akorát ten, že strašně lekla (leká se neustále u tohoto psa). S tím bohužel nehne.
Až se jí to rozleží v hlavě, třeba uzná, že mám pravdu.
Jediná věc a moje rada je - prostě si na to zvyknout a připravit se na to, že teď se prostě bude štěkat a zkusím se nelekat. A připravit na to samozřejmě i děti. Jasně, že ne mimina, to nejde. I to mimino to nepochopí stejně jako ten pes nemá rozlišovací schopnost, na koho řvát nebo neřvat.

Chtělas a napsalas :mrgreen: no jen do mne. Nesnáším lidi, co neuměj vychovat psa, nevěnují se mu, nesbíraj po něm výkaly, nemaj na něj čas a přesto si ho pořídí, to je celý můj problém. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová