Sousedské spory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
20.1.12 19:14
Gina108 píše:Chtělas a napsalas :mrgreen: no jen do mne. Nesnáším lidi, co neuměj vychovat psa, nevěnují se mu, nesbíraj po něm výkaly, nemaj na něj čas a přesto si ho pořídí, to je celý můj problém. :oops:

No a? Já toho nesnáším…A přesto nemám potřebu všechny jisté skupiny (chovatele zvířat, sousedy, vesničany,…) házet do jednoh pytle. Když už mám potřebu se o někom hanlivě vyjádřit, tak pouze o tom jednotlivci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
20.1.12 19:54
radúna píše:
Hele, já chápu, že jsi momentálně vynervovaná matka, ale uvažuješ ublíženě. Ten pes za to nemůže, že dělá to, co od něj jeho páníček očekává.
A že páníček svého psa neokřikl? Proč by to měl dělat? Jak chceš psovi vysvětlit, že má rozlišovat slušné lidi a maminky od zlých zlodějů (nebo narušitelů psova teritoria)?

A já si zase myslim, že by pes měl štěkat až když někdo vpadne na jeho pozemek a né na kolemjdoucí lidi. Chodník a ulice neni jeho teritorium, nebo ano? Já bohužel patřím k těm co pejsky milovala,ale od jisté doby je začala nesnášet. především ty ušňafané malé bílé chlupaté potvory,ale to sem nepatří :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
20.1.12 20:54

Také znám, jedna rodina má dva rotvajlery na zahradě. Chápu, že hlídají, mají co, ale kolikrát jak skáčou na dřevěný plůtek mám obavy, aby plot nepovolil. Kolem plotu je jen metrový chodníček, takže cítíš i smrad psovi z huby. Bohužel je to cesta s nejmenším kopcem k nám domů, takže to buďto prosvištím s kočárem, když je malá vzhůru nebo raději jedu ten kousek po silnici :roll: ale kolikrát mě také dost vyděsili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
20.1.12 20:56
cherubínek píše:
radúna píše:
Hele, já chápu, že jsi momentálně vynervovaná matka, ale uvažuješ ublíženě. Ten pes za to nemůže, že dělá to, co od něj jeho páníček očekává.
A že páníček svého psa neokřikl? Proč by to měl dělat? Jak chceš psovi vysvětlit, že má rozlišovat slušné lidi a maminky od zlých zlodějů (nebo narušitelů psova teritoria)?
A já si zase myslim, že by pes měl štěkat až když někdo vpadne na jeho pozemek a né na kolemjdoucí lidi. Chodník a ulice neni jeho teritorium, nebo ano? Já bohužel patřím k těm co pejsky milovala,ale od jisté doby je začala nesnášet. především ty ušňafané malé bílé chlupaté potvory,ale to sem nepatří :mrgreen: .

no jasan, čím menší, tím víc slyšet, jak jsou vystresovaní, tak hned štěkají, aby zastrašili. My takhle máme jedno ve vchodě, je to jezevčík ( já mu říkám hotdog), ten štěká pořád, kolikrát mi probudil malou, když spala. Ten štěká i na hárající fenu a to je pes :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
20.1.12 21:04

Měli jsme to takhle v bývalém bydlišti, měli tam labradora a ten na každého štěkal přes plot. Řešila jsem to tak, že jsem vždy dceru upozornila, že půjdeme kolem toho štěkavého psa, ať se nelekne a držela ji za ruku. Hold asi těžko ze dne na den změníme u určitých psích ras něco, k čemu byli třeba i po staletí vychováváni a šlechtěni :nevim:
P.S.Kdybys poznala naše sousedy, teprve bys poznala, co to jsou sousedské spory 8) :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.1.12 21:12
Kvatapka píše:
Měli jsme to takhle v bývalém bydlišti, měli tam labradora a ten na každého štěkal přes plot. Řešila jsem to tak, že jsem vždy dceru upozornila, že půjdeme kolem toho štěkavého psa, ať se nelekne a držela ji za ruku. Hold asi těžko ze dne na den změníme u určitých psích ras něco, k čemu byli třeba i po staletí vychováváni a šlechtěni :nevim:
P.S.Kdybys poznala naše sousedy, teprve bys poznala, co to jsou sousedské spory 8) :?

A zrovna labrador platí obecně za pohodového psa. To asi bude něco v nepořádku s „páníčkem“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
20.1.12 21:16
Gina108 píše:
Kvatapka píše:
P.S.Kdybys poznala naše sousedy, teprve bys poznala, co to jsou sousedské spory 8) :?
A zrovna labrador platí obecně za pohodového psa. To asi bude něco v nepořádku s „páníčkem“ :think:

No tak labradoři - především ti bez PP mají problémy s agresivitou… je to nežádoucí povaha pro kterou jsou vyřazováni z chovu a někteří majitelé pak na nich vesele odchovávají štěňata bez PP a tím tuto povahu předávají dál - bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
20.1.12 22:13

Tak teda já mám labradora, naprosto totálně neagresivního, ale když jede okolo plotu kolo a nebo někdo jde, tak prostě štěká, vzhledem k tomu, že je většinou s náma doma tak to fakt neřeším, aspoň upozorní když někdo jde! Jinak když se se mnou chce někdo bavit, tak neštěká!
Tohle co řeší zakladatelka mi přišlo zbytečný, když vím, že tam pes je, tak s tím prostě počítám a vysvětlím to i dítěti, ale když se bude chovat tímhle způsobem, tak opravdu v dítěti vytvoří fobii ze psů!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 22:43

Myslím si, že je lepší, aby si prcek dával pozor na cizí psy. Člověk nikdy neví, co se může stát…Stejně tak si myslím, že chodník není psí teritorium, zvlášť, když po něm přejde za den x desítek lidí a on pořád štěká jak pominutej, za to by měl být napomenut. Např. my po něm chodíme několikrát denně a on pokaždé řve. Upozorňovat, že někdo pořád chodí po veřejném chodníku mi přijde slovy Twiggy zbytečný…

• Citovat
  • Upravit
5463
20.1.12 22:47

Fakt mi tvoje reakce příjde směšná.Víš,že tam je pes a ,když ti vadí štěkání přejdi na druhý chodník a je to vyřešený.Každý pes štěká,když někdo jde.A napomínat ho to je docela na hlavu.Cítím z tebe,že psi nemáš ráda.Ale naštěstí stím,že štěká nic neuděláš a ani udělat nejde.Buď si na to zvykneš nebo budeš chodit po druhé straně chodníku a bude to vyřešený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 22:53

Nechápu… psa přeci nikdo nenapomínal…bohužel.

• Citovat
  • Upravit
5463
20.1.12 23:20

Já taky nenapomínám psa,když jde někdo po chodníku a můj pes za plotem štěká napomínám pokud se s dotyčným bavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 23:36

Jasný, prostě necháš psa zběsile řvát na maminku s dětmi…to mluví za vše. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.12 23:41

Když tuto „diskusi“ shrnu, místo toho, abych se konstruktivně dozvěděla, jak řešíte podobné situace - pomíjím radu přejít na druhý chodník, když neexistuje. Tak jste se většina - zřejmě těch odvážnějších - do mne pustily, že jsem nervní mamina, učím své děti fobii ze psů, nemám ráda psy, atd. atd. No, i přesto děkuji za vaše příspěvky… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.12 00:19

Ještě pro doplnění:
http://www.muj-pes.cz/…30--580.html
Správný hlídací pes štěká jenom tehdy, když je skutečně ohroženo jeho teritorium. Do té doby je v podstatě klidný a zbytečně na sebe nepoutá pozornost. Sice po očkuje sleduje, kdo kolem prochází, ale pokud jde člověk běžným tempem a nezastavuje se, nijak zvlášť na něj nereaguje. Pokud se procházející člověk zastaví, správný hlídač se zvedne, aby vyhodnotil situaci. Začíná štěkat až tehdy, pokusí-li se kolemjdoucí vstoupit do jeho teritoria. Štěkotem upozorní majitele, že se něco děje. Podle reakce svého pána si pak jde po svých, nebo je připraven zasáhnout.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová