Sousedům řve imrvére doma mimčo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
333
3.12.22 17:55
@JiříkMazlík píše:
No mě tu dospělý kocour přede a jsem úplně happy ale řvát mi tu dítě od vedle tak bych sednul do auta a jel dokud by nedošlo palivo :jazyk:

V zásadě bys to tím vyřešil. Ovšem, nesměl by ses vrátit. Teda, alespoň do tý doby, dokud děcko nevyroste. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
3.12.22 18:07
@karkarka píše:
A to jste tam dva plus mimino?

Ne. My žijeme v rodinném domě s obrovskou zahradou. Ale vlastním také garsonku a než jsem potkala může žila jsem v ní. Teď tam žije moje kamarádka se 2 dětma.
Je tam slyšet prostě všechno takže i řvoucí děti. Ty tedy jistě extrémně

• Citovat
  • Upravit
7296
3.12.22 18:21
@Janča6 píše:
Ano, dite place. O tom se nikdo nehada. Problem je v tom, ze podle Karkarky se da zaridit, aby tim revem krome rodicu netrpeli i sousedi. A nektere z nas tvrdi, ze casto neda. Teda kdyz pominu trestny cin a stehovani.

V pripade sousedu zakladatelky by mohla pomoct protihlukova stena. Ale v mnoha panelacich se ten hluk siri i podlahou a stropem.

A jak uz jsem psala drive, nikdo tady netvrdi, ze se z nasich deti maji ostatni pos.rat. Ale casto proste delas, co muzes, a stejne to dite vriska denne x hodin v kuse. A rozleha se to celym bytem. Proto nechapu pouziti vyrazu “mamynka”.

Zakladatelka navic nemuze vedet, jestli sousedi maji postylku primo u zdi sousedici s zakladatecinou loznici.

Příspěvek upraven 03.12.22 v 15:08

Jo to je pravda, s tím vším souhlasím, ale myslím, že tady se hlavně řeší jiná věc. Mě třeba osobně fakt překvapuje, že tady někdo předpokládá, že proto musí mít automaticky, bez nějakého vysvětlení celý barák pochopení. Ne to fakt nemusí. Ok, některé děti jsou náročné, je to těžký a je to na blázinec, ok, ale i ty sousedi by si zasloužili alespoň vysvětlení v klidu a případně omluvu. Chápu, že to nemá řešení, že se to prostě musí vydržet, ale i těm sousedům by se mělo dostat pochopení, pak ho v naprosté většině má i ta rodina se řvoucím dítětem a ještě ji většina lidí polituje a pochopí, ti normální lidi určitě. Ale chce to pochopení na obou stranách, ne to brát stylem, mám náročné dítě a nikdo nemá právo nic říct. Ne tak to fakt není, jde prostě o komunikaci a o respekt na obou stranách. Každý mnohem lépe vezme, když ti se řvoucím miminem reagují normálně a ne stylem, nemůžu za to, já já já a ostatní se zblázněte. O nic víc nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
3.12.22 18:38
@Matt 02 píše:
Jo to je pravda, s tím vším souhlasím, ale myslím, že tady se hlavně řeší jiná věc. Mě třeba osobně fakt překvapuje, že tady někdo předpokládá, že proto musí mít automaticky, bez nějakého vysvětlení celý barák pochopení. Ne to fakt nemusí. Ok, některé děti jsou náročné, je to těžký a je to na blázinec, ok, ale i ty sousedi by si zasloužili alespoň vysvětlení v klidu a případně omluvu. Chápu, že to nemá řešení, že se to prostě musí vydržet, ale i těm sousedům by se mělo dostat pochopení, pak ho v naprosté většině má i ta rodina se řvoucím dítětem a ještě ji většina lidí polituje a pochopí, ti normální lidi určitě. Ale chce to pochopení na obou stranách, ne to brát stylem, mám náročné dítě a nikdo nemá právo nic říct. Ne tak to fakt není, jde prostě o komunikaci a o respekt na obou stranách. Každý mnohem lépe vezme, když ti se řvoucím miminem reagují normálně a ne stylem, nemůžu za to, já já já a ostatní se zblázněte. O nic víc nejde.

Zase je to jenom o lidech. Lidi jsou dneska strašně zhýčkaný. Stejně si myslím, že pro plačící malé dítě by měl mít celej barák pochopení. Automaticky. Je to taková základní lidská solidarita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
3.12.22 19:01
@Matt 02 píše:
Jo to je pravda, s tím vším souhlasím, ale myslím, že tady se hlavně řeší jiná věc. Mě třeba osobně fakt překvapuje, že tady někdo předpokládá, že proto musí mít automaticky, bez nějakého vysvětlení celý barák pochopení. Ne to fakt nemusí. Ok, některé děti jsou náročné, je to těžký a je to na blázinec, ok, ale i ty sousedi by si zasloužili alespoň vysvětlení v klidu a případně omluvu. Chápu, že to nemá řešení, že se to prostě musí vydržet, ale i těm sousedům by se mělo dostat pochopení, pak ho v naprosté většině má i ta rodina se řvoucím dítětem a ještě ji většina lidí polituje a pochopí, ti normální lidi určitě. Ale chce to pochopení na obou stranách, ne to brát stylem, mám náročné dítě a nikdo nemá právo nic říct. Ne tak to fakt není, jde prostě o komunikaci a o respekt na obou stranách. Každý mnohem lépe vezme, když ti se řvoucím miminem reagují normálně a ne stylem, nemůžu za to, já já já a ostatní se zblázněte. O nic víc nejde.

Oni sousedi jistě rádi uslyší, že ten hluk bude trvat ještě několik let, než děti povyrostou do věku, kdy začnou mít trochu rozum :-D „milí sousedé, moc se omlouvám za hluk dětí, blbý je to, že to bude ještě několik let trvat“ nevím no, asi bych za těma sousedama musela chodit každej den po dobu několika let, jenže já mám naštěstí chápající sousedy, ženská naproti má taky dvě děti a pár důchodců pode mnou ma zas vnoučata. No takže jsem měla velký štěstí, nedokážu si představit žít v baráku, kde by bydleli jak zakladelka, protože to bych se jim musela chodit klanět pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14781
3.12.22 19:06
@Matt 02 píše:

Ano, take se vsim souhlasim. Jenze ti rodice toho urvaneho ditete nemusi byt nutne bezohledni. Oni se treba muzou za to, ze jejich dite obtezuje okoli, tak moc stydet, ze je pro ne hrozne tezke o tom zacit se sousedy mluvit, a to i v pripade, ze se s temi sousedy potkaji u vytahu, pred domem apod. A kdyz se neomluvili pred 5 mesici, tak ted je to pro ne den ode dne tezsi. A treba cekaji, kdy se ozvou ti sousedi, cimz se tem rodicum ulevi, protoze si to s nimi konecne vyrikaji (idealne v klidu, bez emoci) a spadne z nich ten stres, ze ten problem v sobe dusi.

Za me by zakladatelka mela k nim prijit (nebo je oslovit, kdyz se nekde potkaji) a v klidu jim rict, ze veri, ze pro ne ten krik miminka musi byt strasny. Ale ze ona ho taky hodne slysi a kvuli nemu ma problem usnout. A jestli by to neslo nejak vyresit. Treba presunout postylku jinam nebo poridit protihlukovou stenu. A treba ji reknou, ze maji postylku v obyvaku :nevim: A treba taky ne.

Kazdopadne kdyz neprijdou sousedi za zakladatelkou, ma prijit ona za nimi. Takto totiz nevi, jak se oni k tomu stavi. Jestli jsou arogantni, nebo delaji, co muzou, a sousedu je jim lito, ale proste uz vazne nevi, co vic by meli udelat.

Pokud zakladatelka zjisti, ze sousedi jsou sobci, kteri resi jen svoje pohodli, a na klidu sousedu jim nezalezi, tak tu nebude dostavat odpovedi, ze dite nejde vypnout.

Ja samozrejme taky rozlisuju, kdyz v tramvaji rve dite a kope do cizich lidi a mame je to putna, vs. kdyz se mama vsemozne snazi uklidnit rvouci dite, je videt, ze je ji neprijemne, jak dite obtezuje spolucestujici, ale nic nezabira. V prvnim pripade si pomyslim neco o krave a nevychovanem spratkovi, ve druhem pripade budu mit pro tu mamu pochopeni.

Edit preklepu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.22 22:31
@Dexempofederex píše:
Zase je to jenom o lidech. Lidi jsou dneska strašně zhýčkaný. Stejně si myslím, že pro plačící malé dítě by měl mít celej barák pochopení. Automaticky. Je to taková základní lidská solidarita.

Jojo. A zase mi prijde dobra ta rovina, kdyz sousedi vecny plac registrujou a neiignorujou ho. A treba na chodbe se muzou zeptat, co se deje ze to vase dite porad place, jak to zvladate? A treba prinest nwco dobreho unavene matce a „mimochodem“ se zeptat jestli nema postylku u vasi zdi - ale aby prvni bylo to pochopeni ze matka to ted nema lehke, a pak se aserivne postarat o sve potreby - zjistit jestli je moznost ten hluk zmirnit. A pak take opravdu „večne“ nebo treba „divně“ placici dite - muze byt i tyrane. Nebo matka muze mit poporodni depresi a nemusi byt schopna se o dite adekvatne starat. Treba to dite fakt jen necha lezet v postylce-prozoze uz treba nema silu. U nas ve meste byl pripad zneuzivanejch dvou sester, ale nikdo to neresil. Kdyz se to provalilo, nekolik sousedu reklo ze se jim rodina zala divna(najednou byli vsichni chytry), ze holky byly moc casto venku jakoby se baly jit domu, a kolik lidi myslite ze se jich zeptalo, proc domu nejdou? Nikdo, kazdej si pry jen suskal ale zajem nikdo neprojevil. Takze je taky dobry si uvedomit ze kdyz se mi neco u sousedu zda divny, mozna se tam deje neco spatneho (nerikam ze hned nasili ale treba ten rodic je nemocny a dite strada). FURT TU RESIME KDO SI ZASLOUZI KLID A KDO BY MEL BEJT TOLERANTNI, ALE CO KDYZ TA MATKA POTREBUJE PROSTE POMOC? Ono se tady taky resilo ze ona by mela se zajimat o sousedy a omluvit se - ale neni spis na miste aby se sousedi zajimali o ni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77497
3.12.22 22:34
@Snehulkabledulka píše:
Jojo. A zase mi prijde dobra ta rovina, kdyz sousedi vecny plac registrujou a neiignorujou ho. A treba na chodbe se muzou zeptat, co se deje ze to vase dite porad place, jak to zvladate? A treba prinest nwco dobreho unavene matce a „mimochodem“ se zeptat jestli nema postylku u vasi zdi - ale aby prvni bylo to pochopeni ze matka to ted nema lehke, a pak se aserivne postarat o sve potreby - zjistit jestli je moznost ten hluk zmirnit. A pak take opravdu „večne“ nebo treba „divně“ placici dite - muze byt i tyrane. Nebo matka muze mit poporodni depresi a nemusi byt schopna se o dite adekvatne starat. Treba to dite fakt jen necha lezet v postylce-prozoze uz treba nema silu. U nas ve meste byl pripad zneuzivanejch dvou sester, ale nikdo to neresil. Kdyz se to provalilo, nekolik sousedu reklo ze se jim rodina zala divna(najednou byli vsichni chytry), ze holky byly moc casto venku jakoby se baly jit domu, a kolik lidi myslite ze se jich zeptalo, proc domu nejdou? Nikdo, kazdej si pry jen suskal ale zajem nikdo neprojevil. Takze je taky dobry si uvedomit ze kdyz se mi neco u sousedu zda divny, mozna se tam deje neco spatneho (nerikam ze hned nasili ale treba ten rodic je nemocny a dite strada). FURT TU RESIME KDO SI ZASLOUZI KLID A KDO BY MEL BEJT TOLERANTNI, ALE CO KDYZ TA MATKA POTREBUJE PROSTE POMOC? Ono se tady taky resilo ze ona by mela se zajimat o sousedy a omluvit se - ale neni spis na miste aby se sousedi zajimali o ni?

jo, třeba by bylo dobré, kdyby sousedi udělali hlídky a každý večer by měl to řvoucí dítě někdo jiný u sebe doma, to vidím jako super pomoc pro matku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77497
3.12.22 22:35
@Zoe1 píše:
Oni sousedi jistě rádi uslyší, že ten hluk bude trvat ještě několik let, než děti povyrostou do věku, kdy začnou mít trochu rozum :-D „milí sousedé, moc se omlouvám za hluk dětí, blbý je to, že to bude ještě několik let trvat“ nevím no, asi bych za těma sousedama musela chodit každej den po dobu několika let, jenže já mám naštěstí chápající sousedy, ženská naproti má taky dvě děti a pár důchodců pode mnou ma zas vnoučata. No takže jsem měla velký štěstí, nedokážu si představit žít v baráku, kde by bydleli jak zakladelka, protože to bych se jim musela chodit klanět pořád.

zakladatelka má jedinečnou situaci - může několik roků denně provozovat vášnivý sex a nejen, že ji nikdo neuslyší, ale ani si nikdo nebude stěžovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.22 22:41
@stinga píše:
jo, třeba by bylo dobré, kdyby sousedi udělali hlídky a každý večer by měl to řvoucí dítě někdo jiný u sebe doma, to vidím jako super pomoc pro matku

Ne ale kdyby za mnou soused prisel s tim ze moje dite vecne rve a dejte si postylku jinam, ve stylu „nezajimate me, a koukejte se zaridit jak chci ja“ mozna bych ho vazne poslala nekam. Ale kdyby rek: chapu, to jsou deti, jak to zvladate, nemate chut na kavu adort? A prosim nesla by ta postel dat k druhe zdi… asi bych si oddychla ze me soused chape a mela chut chapat jeho a udelala bych co nejvic by slo, ochotne a RADA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
5.12.22 06:45

@Janča6 Rozumný člověk to pochopí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5120
5.12.22 07:02
@Snehulkabledulka píše:
Ne ale kdyby za mnou soused prisel s tim ze moje dite vecne rve a dejte si postylku jinam, ve stylu „nezajimate me, a koukejte se zaridit jak chci ja“ mozna bych ho vazne poslala nekam. Ale kdyby rek: chapu, to jsou deti, jak to zvladate, nemate chut na kavu adort? A prosim nesla by ta postel dat k druhe zdi… asi bych si oddychla ze me soused chape a mela chut chapat jeho a udelala bych co nejvic by slo, ochotne a RADA.

Tak pokud by k tomu donesl ten dort a kafe… :think: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
7.12.22 07:12
@stinga píše:
zakladatelka má jedinečnou situaci - může několik roků denně provozovat vášnivý sex a nejen, že ji nikdo neuslyší, ale ani si nikdo nebude stěžovat

A zároveň si tak oba uvolní stres. Ale i nastřádanou agresivitu z poslouchání toho řevu.
Mě jsou cizí děti teda úplně šumák, ale přesto se na mě x let kojení podepsalo a jakmile slyším brečet mimino, spouští mi to nervozitu, nejsem vůči tomu splachovací.
A zakladatelku bych neponižovala, prosím, protože poslouchání dětského řevu prokazatelně patří k jedněm z nejvíce stresujících zvuků pro člověka. Přirozeně, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
7.12.22 13:21
@Matt 02 píše:

Ja bych ani nechtela, aby za mnou prisla sousedka a omlouvala se, ani nevim jak bych na to mela reagovat, jakoze ted se omluvila, tak budem happy a je vse ok? Ne..proste ona za to nemize az dite povyroste, tak to zmizi..proste nevim no, aby obchazela sousedy a omlouvala se, ze ma mimino. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný