Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nachomítl jsem se k téhle diskuzi:
Ahoj. Žijeme s manželkou a ročním synem ve dvougeneračním domě s mým tchánem a tchýni…máme horní patro, oni dolní…i tak od začátku jsme byl. proti a věděl dobře proc…ale nakonec tu prostě jsme. Dům je manželky.
Problém je že když se něco předělá nebo předělat je to hroznej problém. Předělalo se schodiště..bum tchýně nechtěla dřevěný, přitom ona po něm chodit nemusi…uklidila se chodba..bum tchýně má. probl em že nemá kam dát svoji skříň plnou bordelu (20svetru,10 párů 30 let starý nikdy nenošené boty který už nikdy nikdo nevezme, zhruba 10 košťat v různém stavu rozkladu a mraky násad cobyly v rohu… Přitom normálně věcí co nosí tam mít může dělal sem tam věšáky a i to koště nebo dvě…ale je dotčena radši si narvala koště do koupelny kde má dvě pračky..z toho jednu rozbitou…
Nejhorší aféra jsou ale. slepice. ano slepice!
Takových 25 slepic běhalo po celém dvoře..všude díry, rozhrabana tráva a hlavně výkaly ale mraky..kdo má. slepice tak ví. Furt na ně i oni nadávali že jim serou v garáži a na zápraží..
No logicky to jsme tak nechtěli a místa je tu dost tak jsme se dohodli že uděláme výběh a kurník..stalo do dost práce i peněz přeci jen těch slepic je moc..No dílo dokonáno…rok byl klid..a najedou tchýni zase přeskočilo a začala vykřikovat jaký jsou to chudinky a opět je pouštět na dvůr..nejdřív jsme teda mlčeli jakože koukali co se děje a včera jsem se ozval…protože byla dohoda a tu začla klidně porušovat a je fuk že jsem.stal hned vedle prostě je pustí a hotovo. Jakoby nic…jakoby žádná dohoda atd..jakoby ji to tu patřilo, je jí fuk že se zase budem brodit v ho*nech, že v tom bude padat malej a že budou skákat po nový pergole…prostě ji přeskočilo a nedá se s tím nic dělat.. co s tím? Nějakej fígl? Už nás napadá jen prostě se zbavit slepic když to nejde po dobrým… Nechápu co jí jeblo že najednou dělá jakoby jsme tu nežily… Například jsem koupil lék proti cmelikum a div nedostanu zjebano že je to nanic že to tam bude zas..přitom bez toho ty slepice časem chcipnou…proste člověk se snaží tak nějak vycházet vstříc a ne prostě se rozhodne a nekouká doleva doprava… Kdyby těch slepic aspoň měla jako normální člověk a ne jak celý drůbežárny…jak to vyřešit?
Osobně bych zakladatele poslal do háje. Ať si někde postaví, koupí… vlastní bydlení. Největší chyba je přepis nemovitosti na dceru - já bych to jako rodič nikdy neudělal. Jen pokud by tedy děti chtěli rekonstruovat ve velkém - tak aby sypali do svého…
@Bydlící píše:
Ahoj. Žijeme s manželkou a ročním synem ve dvougeneračním domě s mým tchánem a tchýni…máme horní patro, oni dolní…i tak od začátku jsme byl. proti a věděl dobře proc…ale nakonec tu prostě jsme. Dům je manželky.Problém je že když se něco předělá nebo předělat je to hroznej problém. Předělalo se schodiště..bum tchýně nechtěla dřevěný, přitom ona po něm chodit nemusi…uklidila se chodba..bum tchýně má. probl em že nemá kam dát svoji skříň plnou bordelu (20svetru,10 párů 30 let starý nikdy nenošené boty který už nikdy nikdo nevezme, zhruba 10 košťat v různém stavu rozkladu a mraky násad cobyly v rohu… Přitom normálně věcí co nosí tam mít může dělal sem tam věšáky a i to koště nebo dvě…ale je dotčena radši si narvala koště do koupelny kde má dvě pračky..z toho jednu rozbitou…
Osobně bych zakladatele poslal do háje. Ať si někde postaví, koupí… vlastní bydlení. Největší chyba je přepis nemovitosti na dceru - já bych to jako rodič nikdy neudělal. Jen pokud by tedy děti chtěli rekonstruovat ve velkém - tak aby sypali do svého…
Takových 25 slepic běhalo po celém dvoře..všude díry, rozhrabana tráva a hlavně výkaly ale mraky..kdo má. slepice tak ví. Furt na ně i oni nadávali že jim serou v garáži a na zápraží..
No logicky to jsme tak nechtěli a místa je tu dost tak jsme se dohodli že uděláme výběh a kurník..stalo do dost práce i peněz přeci jen těch slepic je moc..No dílo dokonáno…rok byl klid..a najedou tchýni zase přeskočilo a začala vykřikovat jaký jsou to chudinky a opět je pouštět na dvůr..nejdřív jsme teda mlčeli jakože koukali co se děje a včera jsem se ozval…protože byla dohoda a tu začla klidně porušovat a je fuk že jsem.stal hned vedle prostě je pustí a hotovo. Jakoby nic…jakoby žádná dohoda atd..jakoby ji to tu patřilo, je jí fuk že se zase budem brodit v ho*nech, že v tom bude padat malej a že budou skákat po nový pergole…prostě ji přeskočilo a nedá se s tím nic dělat.. co s tím? Nějakej fígl? Už nás napadá jen prostě se zbavit slepic když to nejde po dobrým… Nechápu co jí jeblo že najednou dělá jakoby jsme tu nežily… Například jsem koupil lék proti cmelikum a div nedostanu zjebano že je to nanic že to tam bude zas..přitom bez toho ty slepice časem chcipnou…proste člověk se snaží tak nějak vycházet vstříc a ne prostě se rozhodne a nekouká doleva doprava… Kdyby těch slepic aspoň měla jako normální člověk a ne jak celý drůbežárny…jak to vyřešit?
Si píšeš dotaz a pak si na něj hned odpovídáš? ![]()
máš teda problem, který popisuješ a hned si na něj i odpovídáš jo?
to tak trochu nevyšlo
@izabe píše:![]()
máš teda problem, který popisuješ a hned si na něj i odpovídáš jo?
to tak trochu nevyšlo
asi chtěl ušetřit čas, tak to sfoukl z jedné vody načisto ![]()
Příliš nechápu, co je tedy předmětem dotazu, avšak odpovím z vlastní zkušenosti. Nikdy bych už do společného bydlení v mezigeneračním domě nešla. Vše se může ze začátku tvářit idylicky, bohužel však všeobecně úskalí takového soužití se projeví poměrně brzy. A to i v případě, že se jedná o nekonfliktní osobnosti.
Nikdy, nikdy nikdy!! Tchyně má názor, jak je jejich vícegenerační bydlení idylické, názor nezaujatého je, že nebýt jejího extrémně! tolerantního manžela, skončilo by to minimálně rozvodem, v horším případě vraždou. Radši se zadluzime a stavíme vlastní
Se mi libi, jak se vicegeneracni bydleni porad tvari jako ulitba mladym. Pritom nejvic na tom vydelavaji ti stari, zvlast kdyz ovdovi. Vetsinou staveli za pakatel, jeste s kradenym materialem nebo zdedili. Ted jim to pada na hlavu a na opravy nemaji. Dneska uz nemaj ani na energie. Tak mladi jdou, prekopou svoje zivoty, omezuji se na soukromi, zadluzi se a jeste maji byt vdecni. Aspon, ze tady nebyla dcera pitoma a barak je jeji.
Žiji v dvougeneračním domě a lituji, lituji a lituji.
NIKDY to nebude fungovat.
U nás to fungovalo asi 4 roky. A teď… To by bylo na knihu. Smutný život v domě.
A kolem mám bohužel dost případů, kdy se díky tchýni a tchánovi manželé rozvedli. ![]()
Já už mám na to soužití alergii a TRPÍM každý den.
Základ je ten, že vše má vyřešit tvá manželka. Prostě ona je jejich dítě a tak to má řešit.
Prostě slepice budou tam a tam a basta. Taková byla domluva.
Jinak tchyně má taky slepice a k tomu jinou drůbež. Takže chápu.
![]()
Vkládám anonymně, chodí tu sousedky. ![]()
@Sisika9 @izabe píše, že se k diskuzi nachomýtl, a vyslovuje názor na situaci. Neodpovídá sám sobě si. ![]()
Dřív to asi bývalo mnohem častější a lidi si holt zvykli, ale pro mě jsou ty dvougenerační domy podhoubím pro to, jak si udělat ze života peklo. Často ten, kdo se tam
přižení/přivdá, jako by byl sám proti zbytku, není to vyvážené.
V popisovaném případě myslím, že pořádek by měla zjednat manželka/dcera, coby majitelka. Pokud už tedy chtějí bydlet takto spolu všichni.
Škoda, že je to troll, tomu nemá cenu radit, ať hodí dvě, tři slípky tchyni do postele.
Základ je mít dva samostatné vchody (resp. jednotky). A když na to přijde, tak i ta parcela se dá rozdělit. V tomto příběhu by měla dcera bouchnout do stolu a dát tomu pevná pravidla, nebo se dům prodá a každá půjde svou cestou. Máme drůbež, ale ta má svůj koutek. Volný pohyb je nepřípustný! Díky tomu je na zbytku pozemku zeleno a tak i ty slípky mohou dostat po posekání zelené.
@Jana-86 píše:
Příliš nechápu, co je tedy předmětem dotazu, avšak odpovím z vlastní zkušenosti. Nikdy bych už do společného bydlení v mezigeneračním domě nešla. Vše se může ze začátku tvářit idylicky, bohužel však všeobecně úskalí takového soužití se projeví poměrně brzy. A to i v případě, že se jedná o nekonfliktní osobnosti.
Bydlíme s tchyní a tchánem a až na pár hádek za těch let je to v pohodě. Když spolu žijou dospělí, příčetní lidi kteří chápou kde je jejich byt a kde už ne, tak je to v klidu.
@Bydlící píše:
Ahoj. Žijeme s manželkou a ročním synem ve dvougeneračním domě s mým tchánem a tchýni…máme horní patro, oni dolní…i tak od začátku jsme byl. proti a věděl dobře proc…ale nakonec tu prostě jsme. Dům je manželky.Problém je že když se něco předělá nebo předělat je to hroznej problém. Předělalo se schodiště..bum tchýně nechtěla dřevěný, přitom ona po něm chodit nemusi…uklidila se chodba..bum tchýně má. probl em že nemá kam dát svoji skříň plnou bordelu (20svetru,10 párů 30 let starý nikdy nenošené boty který už nikdy nikdo nevezme, zhruba 10 košťat v různém stavu rozkladu a mraky násad cobyly v rohu… Přitom normálně věcí co nosí tam mít může dělal sem tam věšáky a i to koště nebo dvě…ale je dotčena radši si narvala koště do koupelny kde má dvě pračky..z toho jednu rozbitou…
Oni to ocividne chteli rekonstruovat ve velkém. A pro ty rodice to bylo take vyhodne, jinak by to neprepisovali. Nedelejme z nich ty, co se obetovali. Maji za to rekonstrukce a pomoc na stari.