Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nejsem lékař.
Nebývají parézy STATIM? I když to nemusí být nic extra „složitého“, tak delší doba do počátku léčby poněkud ztěžuje návrat do OK stavu. A pokud by to byl příznak něčeho závažnějšího, tak tím spíš.
A co zkusit online poradnu třeba ulekare.cz ? Odpovídají do osmi hodin a stojí to do cca 250Kč. Dá se tam i nahrát fotka.
Už se mi to několikrát vyplatilo.
U člověka, kterýho nemají „odatovanýho“- tedy už o něm něco vědí- těžko řeknou- je to v pohodě, stačí k doktorovi za týden.
Tak odpocivej a drzim palce, at je ti lepe. Zkusila bych to denne fotit ve stejne vzdalenosti, uhlu, miste, wbys mela porovnani, pripadne, co ukazat lekari. Drz se.
Všem děkuji za odpovědi. Nechápu, že všichni to vidíte špatně a doktor mě posle domu. Kde je chyba? Pořád si připadám jako blbec, že jsem tam vůbec lezla.
@Ivan PPZ píše:
Nejsem lékař.
Nebývají parézy STATIM? Ikdyž to nemusí být nic extra „složitého“, tak delší doba do počátku léčby poněkud ztěžuje návrat do OK stavu. A pokud by to byl příznak něčeho závažnějšího, tak tím spíš.
Co to znamená? Léčba je jen fyzioterapie. Bojím se, jak se probudím zítra.
@Anonymní píše:
Co to znamená? Léčba je jen fyzioterapie. Bojím se, jak se probudím zítra.
Statim je osetreni/odber/vysetreni IHNED.
@Anonymní píše:
Všem děkuji za odpovědi. Nechápu, že všichni to vidíte špatně a doktor mě posle domu. Kde je chyba? Pořád si připadám jako blbec, že jsem tam vůbec lezla.
My ale opravdu na dalku nemuzeme nic vedet, jsou to jen nazory anonymniho fora, to je prave to velke riziko. Nikdo z nas te nevidel. A ty nemas tak „jednoznacny“ problem, aby ti tady vsichni mohli napsat, ze mas jen „rymicku“.
Asi bych dovolenou přerušila, v takovém stresu si ji stejně nejde užít a v ČR bych se nechala vyšetřit. Takže bych se s mužem domluvila třeba na návrat ve čtvrtek, pokud by to záhadně samo nezmizelo.
@K82 píše:
My ale opravdu na dalku nemuzeme nic vedet, jsou to jen nazory anonymniho fora, to je prave to velke riziko. Nikdo z nas te nevidel. A ty nemas tak „jednoznacny“ problem, aby ti tady vsichni mohli napsat, ze mas jen „rymicku“.
no tak místní lékař to považuje za méně než rýmičku ![]()
Já cítím velké zlepšení. Hlavně v pocitech - předtím jsem cítila takový tlak, v místě, kde to spadlo. Nevím, jak to popsat. To spadle vicko tam tlacilo, bylo to neprijemne. Pak k večeru takový tik u vnitřní části oka. To přešlo a teď mám v celém oku lepší pocit, jako když mi oko ožilo a víčko je mnohem lepsi. Chvíli jsem spala. To dělá hodně. Měla jsem prý i dost kruhy pod očima. Bylo to vidět na první pohled, že nejsem v pořádku. Rozhodně to nebyla kosmetická vada. Ani na štípnutí to nevypadá, přestože jsem nejdřív myslela, že to tak bude.
@Anonymní píše:
Já cítím velké zlepšení. Hlavně v pocitech - předtím jsem cítila takový tlak, v místě, kde to spadlo. Nevím, jak to popsat. To spadle vicko tam tlacilo, bylo to neprijemne. Pak k večeru takový tik u vnitřní části oka. To přešlo a teď mám v celém oku lepší pocit, jako když mi oko ožilo a víčko je mnohem lepsi. Chvíli jsem spala. To dělá hodně. Měla jsem prý i dost kruhy pod očima. Bylo to vidět na první pohled, že nejsem v pořádku. Rozhodně to nebyla kosmetická vada. Ani na štípnutí to nevypadá, přestože jsem nejdřív myslela, že to tak bude.
tak snad je to na dobré cestě a bude to dobré úplně ![]()
@Fiveone píše:
Asi bych dovolenou přerušila, v takovém stresu si ji stejně nejde užít a v ČR bych se nechala vyšetřit. Takže bych se s mužem domluvila třeba na návrat ve čtvrtek, pokud by to záhadně samo nezmizelo.
Teď mi to přijde trochu lepší, takže ráno rozhodne. I kdybychom neodjeli, tak mám v plánu jen odpočívat. Aktivnější věci jsou zrušeny. Pokud se to nezlepší, tak budu ve velkém stresu a cesta bude peklo.
Sledovat hybnost a ev. trnutí dolních končetin. Jen tak pro jistotu. ![]()
@Doctus píše:
Sledovat hybnost a ev. trnutí dolních končetin. Jen tak pro jistotu.
Trnutí dolních končetin? Já mám spís chvílemi nepříjemný pocit v levé ruce a noze - chvílemi bolest. Ale to připisují mym problémům se zády. Neobjevilo se mi to poprvé. Hybnost je v pořádku. Hybnost obličeje je taky v pořádku. Akorát mi to přijde trošku horší těsně nad obočím. Ale to může byt jen můj pocit.