Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Občas jsem měla u toho oka takový zvláštní tlak, ale přišlo mi, že se to postupně zlepšovalo a nebylo to tak časté. Jsem objednaná na magnetickou rezonanci. Čekací lhůta je delši. Jenže jak čekám, tak se mi to rozlezelo v hlavě a nechce se mi na to. Na jednu stranu si myslím, že je to zbytečne a příčinu nezjistí. Ale občas se přece jen projeví obava, že by mi mohli něco najít. Přece jen těch potíží mám víc.Dneska mě neskutečně překvapilo, že se mi ten samý tlak a zvlastni pocit u vnějšího koutku oka objevil u druhého oka. Bylo to neprijemne. Doteď jsem mela problémy jen s druhou půlkou obličeje (i těla). Je pravda, že jsem dnes byla unavená a třásly se mi ruce. Malo jsem spala. Když jsem se zkontrolovala v zrcadle, oči i víčka byly naprosto v pořádku. Mám ale pocit asymetrie u pusy.
Vůbec bych nepřemýšlela o tom, že na magnetickou rezonanci nepůjdu ![]()
@ivašot. píše:
Vůbec bych nepřemýšlela o tom, že na magnetickou rezonanci nepůjdu
Nejspíš si to nedovolím zrušit. Nejlepší by pro mě bývalo lepší jít na to během pár dní. Teď na základě různých situaci mám čas o tom přemýšlet. A přece jen obava z výsledku tam je.
Objednací lhůta je opravdu dlouhá.
@Anonymní píše:
Nejspíš si to nedovolím zrušit. Nejlepší by pro mě bývalo lepší jít na to během pár dní. Teď na základě různých situaci mám čas o tom přemýšlet. A přece jen obava z výsledku tam je.Objednací lhůta je opravdu dlouhá.
Kdybys tam nesla, bála by ses nakonec ještě víc. Držím palce!! ![]()
@Martina D. píše:
Kdybys tam nesla, bála by ses nakonec ještě víc. Držím palce!!
To nevím, třeba ne. Může se stát, že mi můžou najít něco, co nemá vliv na me potíže a pak budu mít o strach navíc. Tak to má moje kamarádka. Žádné potíže ji to nezpůsobuje. Ale časem by z toho nějaký problém být mohl. Takhle se akorát stresuje.
@Anonymní píše:
To nevím, třeba ne. Může se stát, že mi můžou najít něco, co nemá vliv na me potíže a pak budu mít o strach navíc. Tak to má moje kamarádka. Žádné potíže ji to nezpůsobuje. Ale časem by z toho nějaký problém být mohl. Takhle se akorát stresuje.
Taky záleží na tom, jestli pecujes třeba o nezletilé dítě, které tě potřebuje, nebo jsi „postradatelná“. V tom druhém případě je to na tvém uvážení, ale za mě je rozumne tam jít a třeba přijít včas…
@Martina D. píše:
Taky záleží na tom, jestli pecujes třeba o nezletilé dítě, které tě potřebuje, nebo jsi „postradatelná“. V tom druhém případě je to na tvém uvážení, ale za mě je rozumne tam jít a třeba přijít včas…
Já vím. Samozřejmě máš pravdu. A na 99 % to nezrusim. To by pak nemělo smysl ani za neurologem chodit s nějakými potížemi. Děti mám a potřebují mě. Jen jsou situace, kdy se něco zjistí a stejně se s tím nic nedělá. Tak v takovém případě by mi opravdu přišlo lepší nic nevědět.
@Anonymní píše:
Já vím. Samozřejmě máš pravdu. A na 99 % to nezrusim. To by pak nemělo smysl ani za neurologem chodit s nějakými potížemi. Děti mám a potřebují mě. Jen jsou situace, kdy se něco zjistí a stejně se s tím nic nedělá. Tak v takovém případě by mi opravdu přišlo lepší nic nevědět.
Jestli tě děti potřebují, tak prostě jít musíš, kvůli nim. Za jak dlouho to vyšetření máš?
@Martina D. píše:
Jestli tě děti potřebují, tak prostě jít musíš, kvůli nim. Za jak dlouho to vyšetření máš?
V říjnu.
@Anonymní píše:
V říjnu.
Uf. Tak to na to zkus zatím nemyslet, věnuj se rodině a zkus se na něco jineho těšit. ![]()
@Martina D. píše:
Uf. Tak to na to zkus zatím nemyslet, věnuj se rodině a zkus se na něco jineho těšit.
Je to právě za hrozně dlouhou dobu. Až ke konci rijna. Můžu si shánět někde jinde dřívější termín, ale to se mi nechce. Nejspíš by to bylo s dlouhou cestou /např. do Prahy/, tudíž celý den, /musela bych řešit, kdo mě tam odveze/. Říkala jsem si, že to nebudu řešit, nebudu nic obvolavat, protože bych na to akorát víc myslela. Na jednom místě prý neberou moc často telefony, takže třeba x pokusu a nedovolala bych se - tudíž bych na to akorát pořád myslela. Tak jsem to z hlavy vytěsnila. Kdyby se ty problémy neobjevovaly, tak bych na to ani nemyslela. Zhoršil se mi teď i tinitus. A zjistila jsem, že když si mnu oči a trošku zatlačim pod okem, tak mi to zapíská ještě víc. Zase začnu cvičit na krční páteř. Ale to nejde pořád. Teď mi bylo divne několik dni z toho počasí, motala se mi hlava.
Já měla mimo jiné posledních pár měsíců to samé. Mri v pořádku i další vyšetření. Ovšem v krvi borelióza. Zaměřila bych se i na toto.
@biedronka105 píše:
Já měla mimo jiné posledních pár měsíců to samé. Mri v pořádku i další vyšetření. Ovšem v krvi borelióza. Zaměřila bych se i na toto.
Dle obvodní to borelióza není.
Krev mi teď nebrala. Ale nějaké problémy už jsem měla a krev mi předtím brali a vše bylo v pořádku.