Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Trnutí dolních končetin? Já mám spís chvílemi nepříjemný pocit v levé ruce a noze - chvílemi bolest. Ale to připisují mym problémům se zády. Neobjevilo se mi to poprvé. Hybnost je v pořádku. Hybnost obličeje je taky v pořádku. Akorát mi to přijde trošku horší těsně nad obočím. Ale to může byt jen můj pocit.
A to vicko mas take vlevo? A noha, ruka poboliva od stejne doby?
Edit, kdyz vyplaznes jazyk, mas ho ve stredu-v rovine? Neuhyba ti do strany?
@K82 píše:
A to vicko mas take vlevo? A noha, ruka poboliva od stejne doby?
Edit, kdyz vyplaznes jazyk, mas ho ve stredu-v rovine? Neuhyba ti do strany?
Ano, je to celé vlevo. Je to zhruba od stejné doby. Ale už jsem to takhle měla s tou rukou a nohou víckrát - od zad. To je nejspíš z plavání. Víčko je lepší. Nad obočím je to pořád divné, ale to je možná jen můj pocit. Třeba to tak bylo i předtím. Jazyk je v pohodě. Zkoušela jsem hybnost všeho.
Všem děkuji za rady a příspěvky. Dneska je to mnohem lepší, skoro v pořádku. Vidím tam už jen malinký rozdíl - ale nikdo jiný by si toho nevšiml. V to jsem ani nedoufala. Měla jsem opravdu strach. Takže to nebylo nic vážného, ale co to bylo?
Každopádně mám obavu, aby se to neopakovalo.
@Anonymní píše:
Všem děkuji za rady a příspěvky. Dneska je to mnohem lepší, skoro v pořádku. Vidím tam už jen malinký rozdíl - ale nikdo jiný by si toho nevšiml. V to jsem ani nedoufala. Měla jsem opravdu strach. Takže to nebylo nic vážného, ale co to bylo?Každopádně mám obavu, aby se to neopakovalo.
Asi bych to nebrala na lehkou váhu a nečekala, jestli se to někdy objeví zase, ale po návratu domu bych zašla za lékařem. Nemusí to být nic vážného, ale taky může. Stačilo mi přečíst si toto: https://www.mojezdravi.cz/…ka-4658.html
@Fiveone píše:
Asi bych to nebrala na lehkou váhu a nečekala, jestli se to někdy objeví zase, ale po návratu domu bych zašla za lékařem. Nemusí to být nic vážného, ale taky může. Stačilo mi přečíst si toto: https://www.mojezdravi.cz/…ka-4658.html
Děkuji za odkaz. Určitě zajdu k lékaři, ale mám pocit, že bude zase vše v pořádku jako vždy a nic se nevyresi. A budu si připadat jako pitomec. Už jsem několikrát řešila, že mám extrémní únavu svalů. Vždy to přijde, musím odpočívat, ale pak to po odpocinku nebo po spánku přejde. Řešila jsem už i nějaké potíže s obličejem (neměla jsem spadle víčko) - dostala jsem B12. Posledně jsem měla prý potíže od krční páteře. Vracelo se mi to tak 3 tydny. Odběr krve mám za sebou a vše kromě cholesterolu a vitamínu D je v pořádku (nevím, co vše se řešilo). Bolesti hlavy mám často. Prý od krční páteře. Mívám i migrénu s aurou. S obličejem mivam problémy po covidu - předtím to bylo v pořádku. Možná to je pouze náhoda.
Každopádně po přečtení toho článku mě přepadly obavy. Nesmím se na to vykašlat a k lékaři jít. I když si budu připadat, že tam jsem zase zbytečně a mám chuť se na to vykaslat.
Ještě jsem tak hledala různé informace a asi je to opravdu jen kosmetický problém. Třeba jsem se jen málo vyspala, je mi přes 40. Masáží a zvedáním se to zlepšilo.
Sama sebe jsem se přesvědčila, uklidnila, že se jednalo o banalitu, kdyz se to zlepšilo. Říkala jsem si, že ani k lékaři nepůjdu, abych nedopadla stejně jako na dovolené. Nakonec jsem to přece jen řešila. Jsem objednaná na srpen. Pokud by to byl jen kosmetický problém - povislé víčko stářím, tak by se mi to prý nevrátilo zpátky. Zatím mě teda spíš vystresovali než uklidnili. ![]()
@Anonymní píše:
Sama sebe jsem se přesvědčila, uklidnila, že se jednalo o banalitu, kdyz se to zlepšilo. Říkala jsem si, že ani k lékaři nepůjdu, abych nedopadla stejně jako na dovolené. Nakonec jsem to přece jen řešila. Jsem objednaná na srpen. Pokud by to byl jen kosmetický problém - povislé víčko stářím, tak by se mi to prý nevrátilo zpátky. Zatím mě teda spíš vystresovali než uklidnili.
tak zas kdyby to bylo akutní, tak by tě neobjednali na srpen, to bude nějaká banalita - a přeji, aby byla, včera večer jsem si na tebe vzpomněla, jak jsi dopadla v čr ![]()
@stinga píše:
tak zas kdyby to bylo akutní, tak by tě neobjednali na srpen, to bude nějaká banalita - a přeji, aby byla,včera večer jsem si na tebe vzpomněla, jak jsi dopadla v čr
Děkuji. ![]()
Objednali mě na nejbližší možný termín, teď mají dovolenou. Na očním vše v pořádku. A stejně pořád doufám v banalitu.
@Anonymní píše:
Děkuji.Objednali mě na nejbližší možný termín, teď mají dovolenou. Na očním vše v pořádku. A stejně pořád doufám v banalitu.
jo, určitě to bude dobré, a určitě nepoškodí brát nějaký B-complex nebo raději Milgammu na obnovu těch malinkých koncových nervů, uškodit to nemůže
@stinga píše:
jo, určitě to bude dobré, a určitě nepoškodí brát nějaký B-complex nebo raději Milgammu na obnovu těch malinkých koncových nervů, uškodit to nemůže
Milgammu beru, ale nikdy nemůžu brát delší dobu - bohužel se mi dělají po ní boláky. Do toho i někdy B-complex. Víc už nevím, co by mohlo pomoci. Každopádně pořád to tam cítím, že to není jak to bylo.
Občas jsem měla u toho oka takový zvláštní tlak, ale přišlo mi, že se to postupně zlepšovalo a nebylo to tak časté. Jsem objednaná na magnetickou rezonanci. Čekací lhůta je delši. Jenže jak čekám, tak se mi to rozlezelo v hlavě a nechce se mi na to. Na jednu stranu si myslím, že je to zbytečne a příčinu nezjistí. Ale občas se přece jen projeví obava, že by mi mohli něco najít. Přece jen těch potíží mám víc. ![]()
Dneska mě neskutečně překvapilo, že se mi ten samý tlak a zvlastni pocit u vnějšího koutku oka objevil u druhého oka. Bylo to neprijemne. Doteď jsem mela problémy jen s druhou půlkou obličeje (i těla). Je pravda, že jsem dnes byla unavená a třásly se mi ruce. Malo jsem spala. Když jsem se zkontrolovala v zrcadle, oči i víčka byly naprosto v pořádku. Mám ale pocit asymetrie u pusy. ![]()
Trnutí dolních končetin? Já mám spís chvílemi nepříjemný pocit v levé ruce a noze - chvílemi bolest. Ale to připisují mym problémům se zády. Neobjevilo se mi to poprvé. Hybnost je v pořádku. Hybnost obličeje je taky v pořádku. Akorát mi to přijde trošku horší těsně nad obočím. Ale to může byt jen můj pocit.