Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Můj dvouletý syn si včera trochu spálil zada a raminka na sluníčku:-/ma to zacervenale a horké. vím že ho to musí bolet. koupila jsem panthenol v lekarne.tak jsem mu je už dvakrát mázla. jde mu ještě nějak jinak ulevit od bolesti? Jogurt nevím on by vše popatlal ![]()
@bonduellka tak mu napusť vodu do vany jen po dně, dej mu tam hračky a záda namaž tam, nech ho tam třeba čtvrt až půlhodiny čvachtat a pak to rovnou osprchneš
Jinak nez tim panthenolem asi neulevis. ![]()
Muzu se jen zeptat, tos ho nenamazala?? Musi to malej vydrzet ![]()
Panthenol, obklady z heřmánku, z černého čaje, máslo, kefír, tvaroh a hlavně pořád mastit. nejlepší je ale pokud to má moc tak panthenol ve spreji.
A kdyby ho to svědilo, tak osprchovat vlažnou-spíš studenou vodou..jinak vše bylo řečeno…možná ještě gel z aloe vera ![]()
@palapa mazala jeden krát já trubka
já furt že jsme ve stínu, že semtam sluníčko nesvítí
jenže malý byl poprvé v životě na koupališti. takže byl bílý. takže jsem to podcenila, kam jsem dala rozum v tu chvíli ![]()
Mně pomáhá na spálený (a že s tím mám bohaté zkušenosti) bílý jogurt. Krásně to vytahuje horkost a když to zaschne, smyju a namažu znovu. Je to špinavý a zdlouhavý, ale funguje to ![]()
@Gladys píše:
@bonduellka tak mu napusť vodu do vany jen po dně, dej mu tam hračky a záda namaž tam, nech ho tam třeba čtvrt až půlhodiny čvachtat a pak to rovnou osprchneš
To se mi líbí ![]()
A on si nenecha oblect tričko. tak chodi nahý doma.tak nevím co na spani, jestli není lepší mu dát bavlněné tričko než aby se odíral o polštář ![]()
Bílý tvaroh - opravdu funguje, bere horkost a krásně uleví. Pak namazat panthenolem.