Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zavolejte pediatričce. Nicmene popaleniny/spáleniny i od slunce je potreba resit ihned!! NE AŽ ZA 3 DNY
A nejde si k Dr zavolat a zkonzultovat jestli je potřeba chodit nebo ne? Jinak popáleniny od slunička mažu kyslou smetanou klidne z lednice pokud to lze vydržet, stahuje horkost. Po vsáknutí jen jemne zatřu navhlčeným uterakem, zustane takovy mastný povlak na pokožce, určite nezmývat mydlem. U puchyřů záleží jak velké jsou, hlavne hlídat aby nepraskli to by pak mohla být i infekce.
Příspěvek upraven 04.06.19 v 12:29
@mischulka5 ty jo, to ho teda hodně osmahla, a proč s ním nešla včera k lékaři? protože by jí vynadal, že?
a není jednodušší, napsat bratr, než maminky syn?
Ja ji právě vcera volala a rekla jsem ji jakou mame situaci, a rekla mi ze pokud nema horecky nebo neni apaticky ze jezdit nemusime ![]()
Tři dny nespite a řešíš to až teď?
Mě nejvíc pomohl bílý hodně vychlazený jogurt, ale používala jsem hned.
Oprava syn se mi spalil napsala jsem to špatně to se omlouvam
@stinga píše:
@mischulka5 ty jo, to ho teda hodně osmahla, a proč s ním nešla včera k lékaři? protože by jí vynadal, že?
a není jednodušší, napsat bratr, než maminky syn?
Tam podle mě chybí čárka, maminky, syn…
@mischulka5 tak toto už nechápu vůbec, tento trend - volat doktorce, a řešit vážné věci telefonem, když má puchýře, tak je to možná spálenina 3. stupně a možná by děcko mělo být v nemocnici - telefonem ho doktorka nevyléčí
![]()
@Fonty píše:
Tam podle mě chybí čárka, maminky, syn…
jo, to dává smysl, to mě nenapadlo ![]()
Stejně je divná reakce doktorky..To vám neporadila co dělat? Bych ho šla raději ukázat…kazdopadne to řešit hned. Musí ho to bolet, jak je starý? ![]()
@mischulka5 píše:
Ja ji právě vcera volala a rekla jsem ji jakou mame situaci, a rekla mi ze pokud nema horecky nebo neni apaticky ze jezdit nemusime
Dobře. Ale jestli ho to hodně bolí, jela bych na pohotovost. Napadá mě pantenol ve spreji, nesahat na to. Nebo chladit vodou ![]()
Ty jo, spálit se na slunci až do puchýřů? To je hodně, zvlášť vzhledem k ploše, jako jsou záda. Jela bych do nemocnice. Hned. Musí mu bejt hrozně ![]()
Od pěti mame pohotvost tak pojedem, zabal a jogurt davame celou dobu.
Ahoj.Jako dite jsem to mela hodne..Mela jsem nakazano nosit na koupak tricko. Bohuzel jsem byla tele
Hlidala me sestra o 6 let starsi.Nasi byli vzdy v praci. Chodili jsme na koupak.Meli jsem nakazano at mam tricko a nejezdime na poledne.Ja husa si ho vzdy svlekla. A ze setry mela srandu.Vim ,ze me mama mazala pak nejakou penou.Je to, ale uz 25 let.Snad i zakysankou. A nejake obklady.No rvala jsem vzdy a stejne to udelala zas.Mama uz nam pak ani nenechavala penize na koupak.Ale ve velkych vedrech jsem slibovala a skemrala. Bohuzel mama jiz nezije tak se nemuzu zeptat co mi tam davala.Vim jen, ze semnou mela krusne noci