Spánek 3 měsíčního mimča

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
63
11.10.18 13:18

@Monika811 To je děs, ale uklidnim tě, malej měl taky v 11 mliko, 11.45 vaničkování, pak spát což obvykle bývá ok, ale byla árie jako blázen na celej barák :roll: a najednou jak když utne a spal, letím dát pračku, vyndat myčku atd a za 15 min znova řev a zase nanovo, hotovo nemám nic :palec: Alespoň že je na kočár pořád tak hezky… Opravdu si začínám myslet, že před dovršením těch 3 měsíců je nějakej rvaci milník či co, protože máme stejně staré děti a chovají se dost podobně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
11.10.18 16:26

Máme to samé. Malé jsou 3,5 měsíce a je dlouhá, takže se už nevejde do SwaddleMe zavinovačky a z plíny se vymotá. Jsem s kočárkem venku někdy i 6 hodin denně, nebo pokud je hnusně, nechávám ji spát na mě v nosítku. Než zabere, musím pořád chodit. Když usne tvrději, můžu si sednout k televizi :dance: Uspat přes den v postýlce sice jde za držení rukou, ale je do půl hodiny vzhůru a jak už bylo řečeno, nevyspalé dítě přes den v tomto věku blbě spí i v noci. Na večerní uspávání pouštím zvuky dělohy, chodí denně ve stejný čas po jídle (dávám o 30ml víc mléka než přes den). Dám do spacího pytle, nohy stáhnu k matraci lehkou dekou jinak si je celou noc přitahuje k bradě a tím se budí. Do pusy dudel a mezi ruku a obličej usínáčka. Za 2 minuty je tuhá. Pokud se budí před půlnocí, mám vypozorováno, že to není hlady, ale jen tím vrtěním, takže vrátím jen dudlík s usínákem, upravím odkopanou kazajku z deky, držím za ručičky. Krmení před půlnocí ji probudí tak, že pak vstává ve 4 ráno a chce si už hrát :zed: Když to dobře dopadne spí od 19,30 do 6,30 ráno s případným rychlým nakrmením a přebalením kolem třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
11.10.18 17:59

@lootseek No taky pěkný, u nás žádný nosítko ani šátek nehrozí, za prvé já mám operovanou páteř a navíc malej nic takovýho nemá rád, dokonce ani chování klasicky na rukou nemá moc rád, jen chvilku a jenom v klubíčku :roll: Doma mám pojizdnou postýlku a jezdím s ní uuuuplne všude, protože milost pan chce být v ní a všude na mě z ní cumet a u toho mu musím všechno co dělám komentovat :mrgreen: Obcas si přijdu jako cvok, ale když je takhle hodnej tak co že jo… A mezitím taky kocaruju jako blázen, tam je hodnej, ale poslední dobou je někdy schopnej se vztekat i tam když málo vidí ven :nevim: Přijde mi že hrozně se vším chvata a chce vše dělat a je vzteklej když mu to nejde. Na břiše chce lézt, když to nejde řev, takže se musí mít o co zaprit nohama aby to šlo, dokonce se z břicha sám pretaci na záda 8o Když ho posadím do kýble s vodou, voda všude a milost pan se tak odráží že málem vyskočí :oops: I u doktora a všude mi říkají že se nechová a nevypadá jako 11 týdenní dítě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
11.10.18 18:09

Hm, tak nosítko jsem zkoušela taky a bezúspěchu.. Už nevim no.
V noci se pořád kroutí, protahuje, funí, taky jsem ji vázala do plíny a po tom hodinovém vrtění tu ruku stejně vytáhla, takže vlastně na nic. Já si ji ssebou přes den brávám na tom lehátku co máme, ale stejně řve :roll: a můžu komentovat co chci :D .. Už pomalu přichází naše řvací hodinka, tak se mám na co těšit, další stejný večer, snad bude aspoň v noci spát. Byly jsme s kočárkem, ale taky tomu moc nedala, na to že přes den spala prd, tak než zabrala asi 20 minut, a pak tak co půl hoďky švidrala a kontrolovala situaci, jestli se ještě veze nebo jak… U nás nehrozí položit na postel a jen tak dál usínáčka nebo hračku a aby sama usnula, to vydrží řvát i dvě hodiny :nevim: a chování na rukou taky nemá ráda, takže když dojde na uspávání, tak ji musím dát do zavinovačky a přes několika minutové vztekaní teda povolí a můžem začít hodiný maraton :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
11.10.18 18:13

@Bortelka
A navíc jsem objevila toto........ Myslíš, že ten bílý flíček na dásnu bude zoubek? Co jiného asi taky že :think: Nemá ho napuchlé, zarudlé, zduřelé nic, jen bílý “flek”, když po tom přejedu, tak není prořezaný, ale malinký hrbolek jen. Je to foceni za křiku, protože jinak to ani nejde vlastně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
11.10.18 19:01

@Monika811 Zrovna jsem chtěla napsat jestli náhodou by to nemohly být zuby, protože kamarádovo malýmu to začalo už ve 3m, v 7m měl 10 zubů 8o Já to u malyho objevila taky, navíc strašně sliní a furt si tam prejizdi prstem, tak je to možné že… :nevim: Ještě mě napadlo zkus si pořídit masážní videa od Vandy Schreierove (z vanickovani.cz), má tam perfektní masáže všech oblastí, bolavé bříško, na relaxaci, uklidnění mimina, ke spánku atd a musím říct že na malyho hezky fungují, tak třeba by malé taky pomohly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
11.10.18 20:24
@Bortelka píše:
@lootseek No taky pěkný, u nás žádný nosítko ani šátek nehrozí, za prvé já mám operovanou páteř a navíc malej nic takovýho nemá rád, dokonce ani chování klasicky na rukou nemá moc rád, jen chvilku a jenom v klubíčku :roll: Doma mám pojizdnou postýlku a jezdím s ní uuuuplne všude, protože milost pan chce být v ní a všude na mě z ní cumet a u toho mu musím všechno co dělám komentovat :mrgreen: Obcas si přijdu jako cvok, ale když je takhle hodnej tak co že jo… A mezitím taky kocaruju jako blázen, tam je hodnej, ale poslední dobou je někdy schopnej se vztekat i tam když málo vidí ven :nevim: Přijde mi že hrozně se vším chvata a chce vše dělat a je vzteklej když mu to nejde. Na břiše chce lézt, když to nejde řev, takže se musí mít o co zaprit nohama aby to šlo, dokonce se z břicha sám pretaci na záda 8o Když ho posadím do kýble s vodou, voda všude a milost pan se tak odráží že málem vyskočí :oops: I u doktora a všude mi říkají že se nechová a nevypadá jako 11 týdenní dítě :roll:
Jak u nás. Dcera se začala přetáčet na bok v 5 týdnech. Nyní se snaží plazit… Ohledně toho komentování znám hlavně při vaření, kdy si ji beru do lehátka do kuchyně a popisuju veškeré činnosti. Ty si přijdeš jako cvok, já jako Babica :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
12.10.18 08:38

@Monika811 Tak jaká byla noc? U nás docela hrůza tentokrát. V 8 usnul a o půlnoci už vzhůru, měl prdiky, takže jsem mu s tím v polospanku pomáhala do 1 a 1.45 zase vzhůru na mliko, 2.15 usnul a 3.30 znova vzhůru zase prdiky, pak zase v 6 a v 7 definitivně vzhůru, jsem jak zombie, piju tady kafe větší než je moje hlava :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
12.10.18 09:09
@Bortelka píše:
@Monika811 Tak jaká byla noc? U nás docela hrůza tentokrát. V 8 usnul a o půlnoci už vzhůru, měl prdiky, takže jsem mu s tím v polospanku pomáhala do 1 a 1.45 zase vzhůru na mliko, 2.15 usnul a 3.30 znova vzhůru zase prdiky, pak zase v 6 a v 7 definitivně vzhůru, jsem jak zombie, piju tady kafe větší než je moje hlava :roll:

U nás dnes taky na prd. Usnula v 8,00, v 02:30 se vzbudila, vypila celou flašku a chtěla si povídat a řádit. Po x pokusech o uspání jsem ji ve 4,00 dala k sobě do postele, kde se lépe drží za ruce a nasazuje dud a spaly jsme takto do 7,15…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
12.10.18 09:32

@Bortelka
No mlíčko nám vyšlo na půl 6, popapala, okolo šesté spustila orchestr, o půl 8 jsme dozpívali, o půl 9 usla po hodině uspávání na rukou :potlesk: pak se vzbudila v 11 na mlíčko, spala do dvou na další mlíko, to se už začala zase ze spaní mydlit, funět, protahovat prostě klasika, tak jsem ji musela rozvázat ze zavinovačky, ve čtyři se probudila, chvíli prdy-takže vztek, pak smích, po páte usla - na rukou, položila jsem ji vedle sebe v posteli a o půl 7 vyspáno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
12.10.18 09:53

@lootseek @Monika811 Takže 3 boží noci :roll: :lol: Já jsem ještě pořád v pyžamu, lítám s kartáčkem na zuby a milost pán už řve, takže musíme jít ven 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
12.10.18 10:47

@Monika811 Ale jste dobré, malej by se takhle brzo uminkat nenechal, když nám vyjde mliko na půl 6,coz je pro nás takovej blbej čas, tak to my jsme pak ještě venku, pak si chvíli hrajeme, masírujeme, koupeme a po 8 ho normálně ještě dokrmim a jde spát. Když jsem ho dala takhle dřív, tak nejenže to hrozně trvalo, ale byl ve 4 hotovej se vším všudy že vstává a to je teda pro mě hrůza, plus pro manžela, kterej už tak se snaží vyspat do práce v obýváku :roll: Pomalu nevím jak vypadá, ráno ho vidím zavírat dveře a večer někdy na večerní procházce s kočárem a když jede pryč tak ho jen v noci slyším cvaknout dveřma :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
12.10.18 12:39

@Bortelka
Pro nás je půl 6 taky blbá :roll: jenomže sní se pak nedá nic dělat, ona sice o půl 6 dá mlíko, ale pak hodinu a půl řve, a nic nepomáhá, na rukách, nosení, houpání, vibrační lehátko, nic… Při koupání ve vodě je klid, ale jak mile vytáhnu, naskočí žíla a jede zas, takže stejně usníná třeba mezi 8-9, ale někdy se zadaří, tak jednou do týdne, že usne až v 11 třeba, to je ufňukaná celou dobu. Teď jsem ji taky uspávala, na rukou, protože jinak na posteli/ v postýlce/gauči hysterák, půl hodiny jsem ji měla na rukách, položim, a za 5 minut čuměla :nevim: oči jak puky, jako by spala snad 3 hodiny, jenže za půl/hodinu je zase unavená, takže stejně budem muset s kočárkem no, ne že by mi to vadilo, ještě když je hezky, ale spíš mě štve, že nespí doma, přece jen bych si potřebovala něco málo podělat že, však to znáš… Nebo po další noci kdy se nespí, si třeba na chvíli sni lehnout.. To chápu, chlap se taky párkrát přesehoval do obýváku, nebo aspoň špunty do uší, ale stejně to slyší, jěstě k tomu jezdí na služebky, takže někdy je doma-na firmě celý týden, jindy je třeba jednu noc pryč, někdy dvě-tři… Včera v noci se právě vrátil z Německa :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
12.10.18 13:48

@Monika811 To je zvláštní, že takhle dlouho řve, když nic nepomáhá asi nezbyde než to přečkat tohle období… :roll: Jinak ve vodě je malej taky šťastnej jako blecha, vydržel by v tom kýbli sedět snad hodinu, ale jak ho vyndám tak chvíli dobrý směje se, protahuje, ale jak rozbalím a začnu mazat bříško a hrudník tak je konec většinou a ječí taky dokud ho neobleču. Doktorka mi říkala, že prej to dělá většina mimin, že se jim vrací vzpomínky na porod, kdy je taky někdo vytáhl z příjemně teplý vody a začal s ním něco dělat na podložce :nevim: Hlavně ten pláč po koupání je úplně specifickej, nikdy jindy takhle nebrečí, tak na tom asi něco bude. Taky bych potřebovala, aby malej buď lépe spal doma v postýlce přes den popř. aby už byl trošku víc hejbací a byl schopnej si třeba pohrát pod hrazdičkou nebo na dece sám, abych mohla alespoň v rychlosti něco doma udělat, ale spát přes den spí dobře jen po vaničkování a dneska má ještě celou dobu puštěnej šum, protože se jinak pořád budil po 10ti minutách. :roll: Holt musíme ještě čekat a držet no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
12.10.18 18:34

@Bortelka
Tak my už jsme vykoupaní a čekáme na jídlo, má papat až po sedmé - o půl 8, tak ji musim do té doby trochu podržet, což jde těžko :roll: Řvavou už máme za sebou-teda snad… Dnes jsem ji zkusila uspat ještě v košíku co máme doma s kolečkama, tak jsem sni jezdila, a jak jsem přestala, sedla si na sedačku, tak už byla vzhůru, tak jsem ji pak teda vytáhla, dala vedle sebe na gauč, a asi 30 minut plakala, a mohla jsem na ni mluvit, cumlík podávat a stejně nic, tak já už nevim, jak aby doma spala :? Za chvíli přijde večerní hodinové uspávání, tak doufám, že aspoň ta noc bude o něco lepší :( i když, to zase bude mydlení, házení sebou, funění, dokud ji to nevzbudí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí