Spánek batolete po narození miminka

1902
17.5.15 20:18

Spánek batolete po narození miminka

Zdravím všechny a prosím o radu. Máme batole 2 roky a 7 měsíců staré a 2,5 měsíční miminko. Než jsem porodila, starší dcera usínala sama a v noci se až na nějaké vyjímky nebudila. Od 2 let a 3 měsíců nespí přes den, ale o to lepší a delší spaní bylo v noci. Během mého pobytu v porodnici ji manžel „odnaučil“ usínat samotnou, ale s tím se tak nějak počítalo, že až bude doma miminko, nemůžeme čekat zázraky. První měsíc spala jinak v pohodě, jen se s ní muselo být v pokojíčku, dokud neusnula. Pak nastala změna, občas se v noci budila, musela k ní někdo jít a počkat, až usne - stačilo čtvrt hodiny. Postupně se to ale zhoršovalo a dostali jsme se na to, že se budí prakticky každou noc, někdy usne za čtvrt hodiny, jindy je vzhůru 2-3 hodiny 8o Leží v posteli, ale prostě neusne. Taky se už stalo, že se probudila ve 4 ráno a už neusnula. A teď ten dotaz: Myslíte, že to může mít nějakým způsobem z miminka nebo je to prostě období a prospělo by jí zase ji „tvrdě“ naučit usínat samotnou. Kdyby nebylo miminko, tak to neřeším, ale takhle se bojím, aby tím nějak netrpěla. Jako že my tři spíme v ložnici a ona sama v pokojíčku nebo tak. Nikdy se teda ani náznakem nezmínila, že by ji to vadilo, ale přece jen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
17.5.15 20:36

@Zuzka2012 mame doma to same. dnem meho odjezdu do porodnice prestal dvoulety syn spavat pres den a od peti odpoledne uz ję unaveny, vecer vzdycky rev, usina vycerpanim, ale pres den proste neusne.. uspavani je taky hruza.. je o urcite miminkem, ten starsi sourozenec na to miminko proste nejak zareaguje a vetsinou se pri zmenach doma, rustu zubu nebo jinych narocnych zivotnich udalostech meni spankovy rezim.. musime doufat, ze to brzo bude zase v cajku :hug:

• Citovat
  • Upravit
13943
17.5.15 20:37

Nám se holka po narození mimina nebudila, ale začaly se objevovat noční běsy. Jí už teda byly 4 roky, takže jsem cíleným vyptáváním přišla na to, že je jí líto, že mimino spí s námi a ona musí být sama. Cítila se osamělá a odstrčená. Tak jsme mimino šoupli za ní do pokoje a jako když utne. Neříkám, že to u vás má stejnou příčinu, ale já bych si tipla, že je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
17.5.15 21:00

Mam stejne stare deti, rodila jsem v unoru. Starsi syn spaval uz predtim s tatou v loznici, ja spim v obyvaku a ted i mimino, takze pro batole zadna zmena. A presto, prestal spat pres den, vecer chodi brzy a rano se driv budi.Taky uz se stalo parkrat, ze vstal treba ve 4 a spusti rev, coz predtim nebylo, tak dostane flasku a nechcen uz zpatky do sve postele, ale chce spat s tátou nebo na gauci. Takze určíte zmena souvisi se změnou v rodině, pak taky s prechodem na letni cas a brzkym svetlem.Ja bych si byt vami k male v noci lehla, kdyz nemuze spat a byla s ni, určíte to bude snaset lip. Jinak žasnu, jak je to všude stejné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
17.5.15 21:07

Syn se taky začal budit, když byl sám v pokoji…Tak jsme mu přestěhovali postýlku k nám do ložnice a když malá začala spát celou noc v kuse, tak šli oba do svého pokojíku :) Buzení v tu chvíli okamžitě ustalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
17.5.15 21:47

Zase ji naucte usinat samotnou. Vetsina deti, ktere k usnuti potrebuje rodice, v noci po probuzeni nedokaze zas samo usnout. Proste si cim dal vic zvykla, ze s ni nekdo je. Samo to neprejde. A nemyslim, ze by to bylo miminkem. Kdyz ji nepujde usnou, tak se k ji obcas vratte, ujistete, ze jste tam a mate ji radi, ale necekejte na jiji usnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.5.15 21:50

U nás teda co se spaní týče žádná změna. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
17.5.15 21:51

Tak je to jasný, je to miminkem. @PetiteFillette Kolik bylo mimču, když jste ho dali dceři do pokoje? Nerušilo ji to? Tohle v plánu máme, ale až se v noci nebude budit, takže to ještě hned tak nebude. @Cricry V noci k malé chodíme, většinou manžel a i tak to trvá tak dlouho, než zase usne.
Zkusím ji teď (obě) uspávat jen já a v noci k ní chodit taky jen já, když to mimi dovolí. A pokud nebude změna, tak by se tam manžel mohl přestěhovat natrvalo, aby věděla, že když usne, bude tam pořád. Třeba nemůže usnout, protože ví, že se pak přestěhuje zpátky do ložnice. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
18.5.15 08:36

@Zuzka2012 Prckovi bylo 5 měsíců, když jsme ho dávali do pokojíčku. Starší dceru nebudil, on jako novorozenec hodně hodně plakal a byt byl malý, takže ona všechno slyšela a naučila se spát tvrdě, takže pak ani sebevětší řev s ní nehnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
18.5.15 09:36

Kde se vzal ten trend oddělovat kojence a batolata do vlastního pokojíčku? Učit! ji spát samotnou, jak píšete… Já osobně tedy neznám dítě, které by v určitém věku (když to uzraje) mělo problém oddělit se na noc od rodičů. Mám starší dítě 2 a 3/4 roku a nenapadlo by mě nutit ho spát samotného, když nechce. Přitom samotný spát taky umí (když jsme u rodičů atd.)Ale pokud se v noci vzbudí, jdu k němu do pokoje nebo si ho vezmu k sobě a fakt nemyslím, že bych ho nějak rozmazlovala

@Petra1606 píše:
Zase ji naucte usinat samotnou. Vetsina deti, ktere k usnuti potrebuje rodice, v noci po probuzeni nedokaze zas samo usnout. Proste si cim dal vic zvykla, ze s ni nekdo je. Samo to neprejde. A nemyslim, ze by to bylo miminkem. Kdyz ji nepujde usnou, tak se k ji obcas vratte, ujistete, ze jste tam a mate ji radi, ale necekejte na jiji usnuti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
18.5.15 13:36

@PetiteFillette Zatím tomu dám čas, ale jak se mi to bude zdát vhodné, dám je taky k sobě.

Dneska jsem se jí na to nenápadně ptala, i když je ještě malá, ale vypadlo z ní celkem jasně, že by chtěla mít miminko u sebe v pokojíčku a nebo že chce spát u maminky v ložnici. Že je ještě malá (jinak si teď zakládá na tom, že je velká a miminko je malý) a nechce být sama. Tak jsem se možná mohla rovnou zeptat jí a ne se ptát tady :) Když jsem jí řekla, jestli by chtěla spát s tatínkem v pokojíčku, tak nadšeně souhlasila. Takže se prozatím vydáme tímto směrem a uvidíme, jak se to dál vyvine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
18.5.15 15:18

@Zuzka2012 Super, že ses jí zeptala a dokázala ti říct, že ji to trápí! Určitě už jí bude dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
19.5.15 13:24

@Zuzka2012 to je dobře :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin