Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zase jako u nás, stejný dudlík, stejné otáčení
Ty dorty jsou suprovní, nejvíc mě dostal s tím autem. Moc dobrý nápad. Jen zrovna nevím, jestli při všem tom pečení a balení budu mít v tu dobu ještě čas udělat dort
No na druhou stranu, loni jsem to vše zvládala s panděrem, tak proč bych to letos nezvládla, že ![]()
Já si pořád říkám, že ty svoje dortíky vystavim ve fotoalbu, ale ještě jsem se k tomu nedostala. No já jsem letost na to pečení zvědavá - bude to moje premiéra, měla být loni, ale bohužel to nevyšlo.
No já peču stále a dříve ve velkém, protože dokud jsem byla svobodná a bezdětná, tak ségra měla děti a nemohla péct, tak jsem jí pekla, pak když jsem byla na mateřské a ségra chodila už do práce, tak máma usoudila, že je tak strašně unavená z práce a péčí o rodinu, že jsem znovu pekla ve velkém. Nakonec jsem se se ségrou rafla a 5 let, peču už jen pro nás
Teď mi vlastně docvaklo, že už je listopad a pomalu bych měla připravit perníky ![]()
Koukám, že to v rodině taky nemáš lehký, ale nejvíc mě štve zneužívání jednoho člena rodiny, kdy je terčem všeho. Já teda ve velkym píct nehodlám, chtěla bych toho sice vyzkoušet víc, ale ne zas tolik abysme to měli ještě o příští Vánoce, ale na perníčky se už taky začínam pomalu chystat.
To já nebudu péct vůbec ve velkém, navíc by mě to mohlo lákat a potřebuju po porodu shodit. Jde to nějak moc pomalu a představa Vánoc na krku mi moc klidu nepřidává. ![]()
hihi tak to jsme na tom stejně, já teda ani před těhu nebyla nějaká super štíhlá modelka, ale po porodu mi zůstalo ještě 7 kg nahoře a ty Vánoce mě teda taky děsí, ale do dalšího těhu budu muset ty kila shodit a byla bych fakt moc ráda, kdyby šly i tamty, protože jinak bych se fakt asi nehla a bůhví jak to s tím druhym těhulkovánim bude, že?
No já jsem byla vždy holka krev a mlíko, pak jsem si zlomila nohu a půl roku jsem byla na křesle, takže jsem se hezky pod rozmazlovaním manželem ještě víc oplácala a sotva jsem se postavila na nohy, tak jsem otěhotněla a už to jelo. Takže co teď
Dvorek máme, koupím bič a poprosím někoho, kdo nade mnou bude práskat ![]()
no koukám, že toho máme hodně společnýho, já jak nade mnou nikdo nestojí, tak se taky ke cvičení nedonutím! a na svou výšku bych si představovala tak o 25 kg míń, ale kdo je za mě bude shazovat to fakt netuším.
Tak to bych si představovala tak o 28kg, ale těch 25 by bylo také dobrých. Ty jo, to bude chtít hodně tuhý bič a zmenšit dvorek ![]()
, no je to neuvěřitelný, kde se to na tom člověku může vzít, bych si to nejradši nechala odřezat, ale bohužel. Zkrátka je nespravedlivý když někdo žere jak neuvázanej a je vychrtlej až to neni hezký a někdo přibírá i ze vzduchu!
Teď jsem se zase musela smát malýmu, naučil se říkat bk bkbkbkbkbk nebo pkpkpkpk nebo bgbgbg a když to takhle mele pořád dokola - no docela sranda
No to mi povídej, ségra sežrala tuny jídla a jezdila do ozdravovny, protože byla vychrtlá. Já jsem zobala a stačilo se nadechnout a kilčo nahoře. Jo spalovaní je svinstvo. S povídáním je teď sranda. Malý si spojil ham a máma a neustále řve hama, hama, hama. Vypadá to, jako bych ho mořila hladem. A asi dva dny neustále říká hoňo, hoňo. Vypadá to, jako kdyby říkal h…o, ale opravdu netuším, co tím myslí. ![]()
náš se mluvit učit nechce, můžu na něj říkat máma jak blb a stejně to neřekne. Jinak dřív řikal mama brm, teď řve už jen brm brm brm a pořád dokola, teď se nějak rozjed a já už nevim co bych mu k tom jídlu měla dát, snědl jogurt, trochu přesnídávky, ale už nechtěl a pořád brm brm, tak jsem mu dala čaj, napil se trošku a zase brm brm ![]()
Jako u nás, pořád řve hama, hama, ale nic mu není pořádně po chuti a hlavně zatím mu toho moc dávat nemůžu, už aby jedl normálně ![]()
taky si říkám a už aby uměl jíst sám! mě nenechá pořádně ani najíst a když už jím, tak začne řvát abych přestala, ale jíst jen když spí, to bych asi umřela hlady
No já právě jím když spí. Ráno totiž vstane kolem půl 7, pak kolem půl 9 si jde schrupnout, tak se nasnídám. Kolem oběda si pak jde znovu schrupnout, tak se naobědvám, no a večer jde kolem 7 spát, tak večeřím
Ale zlobí mi se sunarem a s kašema, nemá o ně zájem, když vidí, že máme něco jiného k jídlu, tak se může zbláznit ![]()