Spánek u 1,5 ročního dítěte: Taky vám nespí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.10.25 20:45

Spánek u 1,5 ročního dítěte

Zdravím, řešíte nějak když dítě nechce spát? Malá má 18 měsíců, ráno vstává v 6:30, poté jde spát lehce po 12, spí 1,5hod a večer jde ve 20:00 ale každý večer tam s ní jsem 2 až 2,5 hodiny než usne. Zkoušela jsem hladit, ale nechce, číst pohádky taky ne jelikož si pořád stoupá a knížku mi bere a když jí ji nedám tak má 20min záchvat, už jsem několikrát zvýšila hlas aby si lehla a spala, buď řve nebo začne dělat naschvály a skotačí v postýlce s plyšákem nebo dekou. Zkoušeli jsme jít dřív i později ale u ní platí že čím později jde spát, tím snad pozdějš usne, a ráno má budíček už 5:00 :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16141
10.10.25 21:09
@Anonymní píše: Více

Později spát znamená v kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35437
10.10.25 21:12

To přesně bylo u nás. Pak si dcera zrušila polední spánek a usínala chvíli po 19h. Ale když spala přes den, bylo jedno jestli půl hodiny nebo dvě tak pak usnula až tak ve 22h nejdřív.
Když ji uspavas dvě hodiny tak nemá smysl ji dávat tak brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15572
10.10.25 21:24

Já bych jí odpoledne určitě nenechávala tak dlouho spát. Myslím, že by nanejvýš hoďka přes den, měla pro dítě takového věku, úplně stačit. :P
A zároveň si myslím, že by dítě mělo být zvyklé i na to, aby se ukládalo ve stejný čas. Tzn. pravidelnost je určitě na místě. No a pak, pomazlit se, přečíst pohádku a spát. Popřípadě nechat pootevřené dveře, než usne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
10.10.25 21:42

Zkusila bych jí nedávat po 12., ale o něco dřív a nechala spát, jak potřebuje. Syn (cerstve 2 roky) má období, kdy spí 1,5 hod a někdy 3 hod. Čím víc to nechávám na něm, tím líp spí v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.25 21:48

@ALIPELI tohle jsem četla taky, že čím líp spí přes den, tím líp večer, i v tomhle věku, tak já nevím, upřímně ji tedy většinou budím když spí už přes hodinu a půl, protože se bojím aby vůbec usnula večer, když usíná pomalu tři hodiny :(

Příspěvek upraven 15.10.25 v 11:00

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.25 21:49

@Černá Madonna No ona právě když spí hodinu a vzbudí se tak je celý den hrozně protivná, ani mi nejí protože je nevyspalá, takže celý den je celkem náročný ji zabavit a hlavně když už si myslím že večer usne rychle tak vůbec, usíná stejně dlouho jako když spí dýl :roll: a režim máme, chodí pravidelně ve 20:00 večer

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.25 21:50

@JancaS84 nemá já him @Dahlia0409 zkusili jsme v půl deváté a jednou v 9 večer, ale to bylo poprvé a naposledy protože jsme tam byli spolu skoro do půlnoci, a pak právě vstávala v 5 ráno

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.25 21:51

@JancaS84 přes den si nedokážu představit že by nespala, už když spí hodinku tak je nevrlá po celý den, nejí, nechce si hrát, je otrávená, takže jsme venku spíš, a večer taky neusne hned

• Citovat
  • Upravit
16141
10.10.25 21:53

Syn usinal dlouho až tak ve 23h a přes den spal 2h. Ale byl by schopný jít spát kdo ví kdy, nebyl až tak unavený, nebo taky trvalo, než usnul. Pak se to postupne upravilo a chodí spát ve 21h. Ma 3 roky a je to tak akorát. Kdyby šel driv, taky by trvalo, než usne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15572
10.10.25 22:02

Hmm, tak to potom jo… :think:
Tak jí v těch 20:00 ulož, přečti pohádku, chvíli buď u ní a povídej si s ní, pak se rozluč a nech jí třeba otevřené dveře, aby věděla že jsi nablízku a nech ji ať si tam v postýlce hraje nebo zpívá, prostě cokoliv. :P
No a až se unaví, tak sama usne. Teda alespoň my jsme to tenkrát takhle praktikovali a bylo to úplně v pohodě. :D :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.25 22:51

@Černá Madonna Chci to zkusit, ale podle mě to nevyjde, ona by vyváděla, i když jdu na záchod jen když už to nevydržím tak začne mít záchvat že tam nejsem, celou dobu se ujišťuje že jsem vedle ní, občas mi dá ruku, bylo by lepší kdyby usínala sama když jí to tak dlouho trvá a já se mezitím mohla najíst a zajít do sprchy abych nemusela skoro o půlnoci, ale myslím že by jen rvala a zas nejsem že bych ji tam nechala řvát do usnutí :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.25 22:54

@Dahlia0409 Me to hrozně vyčerpává, máme období vzdoru takže každý den je docela náročný s ní a pak když konečně večer má jít spát, tak uspávám dvě hodiny a jsem KO, občas teda i vynechán sprchu a večeři, vyčistím si zuby a jdu hned k ní lehat :D ale zas ten večer je jediný čas kdy můžu trávit večer s manželem, takže mi je to i vůči němu líto, že jsem v ložnici prostě dvě a půl hodiny a uspávám, manžel teda chodí taky ale když je tam s ní on hází po něm polštář a dělá blbiny, ikdyž ji čte pohádku tak pořád se snaží ho nějak zaujmout aby s ní blbnul, takže uspávání jsem si nechala já, a zas nechci být s manželem na úkor dcery aby usínala sama když vím že je zvyklá být semnou :(

• Citovat
  • Upravit
16141
10.10.25 23:10

U nás třeba pomohlo uspavani od táty. U mě právě kolikrat srandičky, tancování, ležet nebude. Proto spal přes den hlavne venku a doma jen večer. To jsme se střídali, nebo jsme šli lehnout spolu. Zhasnout a spí se :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15572
10.10.25 23:25

Hmm, tak to chápu…
Tak to už opravdu nevím, jak ti víc poradit. Snad jen, že se to samo časem spraví a bude to všechno bez jakýchkoliv útrap.
Uvidíš no…
Přeji ti ať to prozatím zvládneš a věř, že bude líp. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí