Dítě mi v 12 měsících nechce spát přes den

Anonymní
8.10.25 14:07

Dítě mi v 12 mesicich nechce spat pres den

Snažila jsem se najit adekvatni podobný problem ale nenasla.

Naše dcera mi spala vzdy pres den mene, vse jakoby naspala pres den.
Posledních par tydnu mi spala 1× dopoledne a 1× odpoledne. Celkem cca 3 hodiny. Někdy mene nekdy vice.
Postupně to spise smerevolo, ze spala jen 1× denne 2-2,5 hodiny. Klasický spánek,,po o,,

Bylo to jediné okno, kdy jsem se v klidu mohla najíst, poklidit, vyridit telefonáty, maily, odpocinout si.

Vždy mi spala v postýlce, nemusela jsem resit uspanvani v kocarku. Usnula sama bez aktivniho uspavani. Aktivní uspavani ji spise udrzovalo vzdy déle vzhůru.

Poslední tyden mi ve většině případů nespala vubec. V postýlce se směje, hračky haze všude okolo, v kocarku pozoruje kde co litá, ani nepůsobí příliš unavená.
Nevim zda to souvisí i s tim, ze začíná chodit.

Zaručeně mi ale usne v aute, ale nechce se mi kazdy den jezdit 2 hodiny po městě. A nechat ji spat v aute v tomhle počasí asi je nesmysl.
Navic začínám byt sama dost utahana - je velmi živá, akční a ani na chvilku nezavre pusu. Už i babicky říkají, ze jsou radi, kdyz hlídáním skonci.
Nemůžu ani chvilku nechat bez dozoru - tu leze do nejakeho šuplíku, chce na schody, tady se snazi neco otevřít, nebo vylist na nabytek. Jakmile mam neco v ruce okamžitě to chce a vzteka se a place kdyz to nedostane. O jidlo se musím podělit jinak je rev.

Pohadky v televizi ji zatim nijak moc nezajímají.

Je to běžné ze v roce dite přestane spat pokud jinak spi celou noc?
A jak to mam zvladnou ja pokud nemam pres den kousek pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36142
8.10.25 14:20

Pokud není vyloženě unavená tak jí to stačí. No a chvilka pro sebe, ať si ji vezme ven tatínek až přijde z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
8.10.25 14:37

Syn mi nespal už od narození přes den skoro vůbec. Noc ale aspoň prospal. Taky jsem si vůbec neodpočinula. Rady, ať se s ním jdu v kočárku projet, k nezaplacení. Mně to práce doma neudělá, a procházka mě ještě více zmohla. Zatímco on by načerpal síly. Využij hlídání, pokud máš možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.25 14:40

Tak tatínek se po praci samozřejmě věnuje a stara, pokud nema na práci jine věci.
To jo. Ale pres den neni cas cokoliv zařídit, vyridit, udelat.
A v 7 vecer uz taky jsem utahana.

Právě ze nepůsobí- kdyz je, tak ji dam spat, ale asi si odpočine a hned dovádí dal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.25 14:44

@tgg91 dekuji, vnímám to podobne.
Behem kolem venku kdyz začíná byt hnusne se mi fakt chce a navic tam stejne nespi.

Udpavat ji hodinu nefunguje - spis ústím smau sebe a jak říkáš, prace pak stojí.

Hlidani mame jen v krizových situacích (navsteva doktora). A I kdyz mame tak si stejne chtějí povídat, protoze oni toho meli strasne moc a moc tezky a ja doma nemm asi zadnou praci a ani nepodnikam. takze nic moc neudělám.

• Citovat
  • Upravit
337
8.10.25 15:48

Syn to takhle měl. Nezbývá, než přežít. Zarid si někde prostor, kde si neublíží a ty si můžeš vedle něj sednout nebo natáhnout (ne usnout) a lehce odfrknout. Schovávej si pár neokoukanych hraček pro tyhle chvíle a snaž se aspoň trochu odpočinout. A smiř se s tím, že přes den opravdu nic neuděláš. Tak to prostě nějakou dobu bude. Plus pomáhá chodit rozumně spát. A samozřejmě pokud je možnost, tak aspoň občas dát syna na starost někomu jinému.
Může se to na chvíli zlepšit, až začne víc chodit a běhat. To ti třeba pak občas přes den usne (a třeba také ne). Jako výhodu ber, že tu zase večer usíná v rozumnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.25 16:08

První dcera usíná pravidelně v autě ještě skoro v 6 letech, když jedeme z kroužků…mladší má dva roky, v noci vstává několikrát na kojení, přes den se nechá ukojit, uvozit po zahradě nebo ty cesty autem plánuju i pro ni, má pohodlnou polohovací autosedačku a usne rychle…ale může se jí to měnit na jeden spánek a musíš ji vyvětrat, unavit a usne…ale já mám výhodu, že v tom autě může u domu klidně spát u terasy nebo kočárek taky postavím na terasu…

• Citovat
  • Upravit
22948
8.10.25 18:07

Uspat v kočárku na procházce a případně dojet dospat domů jestli máš práci..
U nás byl kočárek 100% jistota spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
8.10.25 22:46

A v kolik vstava a jde spat? Pokud pres den spat nechce, neni mrzuta, pretazena, tak spanek asi nepotrebuje. Ale je to teda brzy v roce.

Dcerka ma také rok, vstava okolo 8, pak okolo 12 jde spinkat, ale vetsinou s ni musim byt v posteli, jinak se probudí, takze taky doma nic neudělám a spi jak kdy, nekdy pul hodky, nekdy dvě. Všechno v domácnosti delam s ni…a jde to. Dostala na narozky ucici vez, takze mi „pomaha“ pri vaření, pečení…vsechno kolem domácnosti zvládám s ni, a to ze je živá, hracky ji moc nezajímají, zajima ji vse, co delam ja. Proste se musis přizpůsobit, na silu ji stejne spat nedonutis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.25 09:28

@Dn0712 chodi spat kolem 8 a vstava kolem 6.
Zalezi jaky je den.
V noci nebudi, ale od mala spi ve svém pokojíčku, takze se vzajemne nebudeme a nerusime.

O ucici vezi premyslim, ale bojím se aby z ni nespadla - vse zkoumá.

• Citovat
  • Upravit
2727
9.10.25 12:48
@Anonymní píše: Více

Ty jo, tak to je pak dlouhý den, to věřím…

No moje mala je také opravdu dost aktivní, všude leze, v ucici věží nekdy dela blbinky, ale ja jsem u ni, takze ji ohlídam…ale usnadnil mi to praci, protoze takhle se po me porad sapala, ze chce videt, co delam a ted treba nakrájím brambory, dam ji hrnec a ona je tam hází a vyhraje si s tim a ja muzu varit dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí