Spánek v 5 letech, budit ráno, naučit brzo spát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3145
28.8.17 15:31

Ono dost zalezi na tom, jestli si vse pripravis vecer nebo teprve rano tahate veci z prihradek.
U nas to funguje tak, ze nachystam hromadky obleceni, pokud je pondeli, tak cista pyzama, teplacky do tasky. Nachystam snidani do krabicek, piti do flasek, deti snidaji az ve skolce. Srovnam boty na vrchni schod, k nim pripadne bundy, ksiltovky, co je zrovna potreba. Vse nachystam i pro sebe
Rano to pak jde jako na dratku, v 6 budicek a v 6:20 sedime v aute a frcime do skolky…

Na tento rezim jsme najeli v kvetnu, kdyz jsem nastoupila do nove prace. Tyden predtim jsme trochu trenovali, ale hlavni trenink byl u starsiho syna, prvnaka, ktery se budi cca za 10 min 7 a v pul osme odchazi do skoly, ten musi vse zvladnout sam.

Podle me kdyz to musi jit, tak to jde. Kdyz jsem byla jeste doma na rodicaku a vodila do skolky jen starsiho, netlacil me cas, tak jsme se taky vypravovali hodinu, obcas jsme do skolky dobihali tesne pred zamknutim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.8.17 18:07

@Helileli 20 minut? Za tu dobu kolikrát ani nestihnu pětiletého vytáhnout z postele. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
28.8.17 22:35

Mám čerstvého tříleťáka, který v září nastupuje do školky. Už teď se děsím ranního vstávání. Není to velký spáč. Usne tak v půl deváté a po šesté se budí. Ale ranní rozjezd je katastrofa. Jídlo snese tak až za půl hodiny a další půlhodinu stráví u jídla. Oblékání a mytí je na další půlhodinu… Ze začátku ho bude vodit babička, tak doufám, že se to časem srovná a taky se těší na děti, to ho trochu popožene. Děsím se spánku po obědě. Ten jsme opustili víc jak před rokem. Když náhodou usne na půl hoďky ve vlaku, nebo v autě (což je výjimečně, jen když je hodně unavený), tak do desíti neusne. Kdyby spal ve školce dvě hodiny, tak do půlnoci budu mít co dělat… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
29.8.17 15:24
@Tamtama píše:
@Helileli 20 minut? Za tu dobu kolikrát ani nestihnu pětiletého vytáhnout z postele. :lol:

U nás to tak funguje taky, ale clovek musí byt naladěn jako skrivan. Syn se taky vypraví během dvaceti minut, snídá cestou do skoly. Dcera ma rozjezd delší, kopu ze dveří na posledni chvíli. Kdyz jsem chodila do skoly na sobotni výuku, taky jsem tricet minut po probuzení seděla u kolegyně v autě. A to jsem mela ještě pár minut pěšky z domu. Snidala jsem az ve skole, jezdili jsme v predstihu a bez snídaně nefunguju.

Je to tak, pokud se neco musí, tak se to proste nejak zorganizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí