spaní na bříšku

135
16.10.06 17:47

spaní na bříšku

prosím o radu zda nevadí, když naše 8 týdenní dcera spí přes den na břiše, na zádech je neklidná a na břichu kouká a potom usne, spí tak asi 3 hodiny denně, v noci spí na boku nebo na zádech. Vím, že názory na spaní na bříšku se rozcházejí a některá lékařka to dokonce úplně odsoudila, máte s tím zkušenost? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5846
16.10.06 17:52

Dalek spí na bříšku, co jsem ho přinesla z porodnice - na zádech se dusil a dusí. Stále je naživu :wink: . Spaní na břiše je jen jeden z mnoha rizikových faktorů SIDS. Jen bych ohlídala, aby si nenamotala kolem obličeje plenu nebo plyšáky a samozřejmě bez polštářku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
16.10.06 18:52

Ahojky, na bříšku se podle mě nemá spát, protože by se miminko mohlo ublinknout a pak se udusit. Pokud ho tak necháváš ve dne a koukáš na něj, podle mě není žádný problém.
Toho sindromu náhlého úmrtí se neboj. Nám doktorka na přednášce říkala, že největší ( 99%) riziko je u nedonošených dětí, dětí kuřaček, nebo dětí které psí v bytě, kde se kouří. Další riziko je prý, vysoká teplota v pokoji.
Ale pokud se toho někdo bojí, tak mu to samozřejmě vymlouvat nebudu a tu podložku taky né.
Ahojky Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.06 20:43

ahojky,
náš Rudík spí od narození na bříšku a je živ a zdráv. :lol: Vůbec nechtěl spát na zádech a tak jsem ho nechávala, akorát jsem ho kontrolovala,jestli si třebas neublinkl.Dokonce jsem ho jednu dobu musela dávat na bříško i dokočárku, jinak byl řev :twisted: Moje mamka mi říkala, že dřív zase spaní na bříšku doktoři doporučovali, kvůli kyčličkám atd. Takže je to prašť jako uhoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
16.10.06 21:13

S tím ublinkáváním na břiše nevím nevím, mi se Dalek v porodnici stočil z boku na zádíčka, ublinkl a dusil se tím, naštěstí jsem došla ze sprchy včas, ale musela jsem to z něj doslova vytřepat. V rodině se nám před mnoha lety jedno dítě udusilo zvratky, spalo na zádíčkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
16.10.06 21:40

V chytrych knihach se nedoporucuje spani na brisku bez dozoru cca do 6mesicu ditete. Mimi si neumi posunout potravu po jazyku (plivat) a hrozi zaduseni zvratky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.10.06 21:48

Nase Pepi nespala nikdy jinak nez na brisku - i vecer jsem ji musela nechat usnout na brisku, teprve spici jsem ji pretacela na zada… I v kocare jsme jezdili jen na brise, jinak byla schopna rvat a rvat a rvat… Kdyz jsem ji ze zad pretocila na brisko usnula… Okamzite.

Jen co se zacala pretacet byl i s nocnim spinkanim na zadickach konec… Dodneska spinka na brise, i kdyz ji obcas vzacne nacapam, ze je na chvilu na boku nebo dokonce na zadech.

Je pravda, ze se spani na brisku nedoporucuje, ale na druhou stranu, pokud mas monitor dechu - a ten my meli - tak muzes byt klidna, miminko je pod kontrolou… Je fakt, ze kdybychom ho nemeli, tak bych s tim asi mela problem, ale takhle jsem byla naprosto v klidu a nechavala jsem ji spinkat tak, jak ji to vyhovovalo.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
17.10.06 07:29

Ahoj misicko,

Víteček spí od narození taky jedině na bříšku. Je strašně neklidný (vidím to na návštěvu neurologie…) a na bříšku se zklidní, ručky složí vedle sebe a rychleji usne. Dokonce spal na bříšku i v kočárku, do předminulého týdne. Teď je venku víc oblečený a v takovém flísovém fusáčku, takže se nemůže tolik vrtět a usne i na zádech. S monitorem dechu jsem bez obav, jsem ráda, že dítě vůbec někdy spí :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
17.10.06 09:38

moc děkuji za vaše názory, jsem ráda, protože malá je po jídle chvilku v pohodě, je v autosedačce, ale za půl hodiny jí to přestane bavit a kňourá, na bříšku sehned uklidní, kouká na hračku nebo okolo a usne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
17.10.06 12:07

Vítek od narození jinak než na břichu spát nechtěl. V noci jsem ho dávala aspoň na bok, pak se stejně skulil na břicho. V kočáru byl na břichu do 6 měsíců, na zimu si ve fusaku zvykl spát na zádech. Když ji ve dne kontroluješ, není co řešit.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
17.10.06 13:18

Michal spal na břichu pořád a spí tak dodnes… když si dítko na bříšku ublinkne - tak se právě nemá čím zadusit - vždyt mu to vyteče z pusiny…
kvůli ublinkávání nemají spát na zádech… ale z vl. zkušenosti vím že i když se stane a spí na zádech, tak z 99% tu hlavičku otočí na bok aby se tím neudusili:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
17.10.06 13:31

Jojo, to jsou ty „náročné“ děti, viď Mako a Kristain? My tři se v takové diskuzi vždycky sejdeme :) :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí