Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky, ráda bych věděla jak za současného počasí kdy se trochu ochladilo a my už například doma kvůli malému přítápíme své dítka oblékáte? A jakou máte doma teplotu?
Mám totiž pocit, že náš Filip asi trochu nastydl, začíná kýchat a náznaky
kašlání se také objevily… tak nevím zda je to z toho, že v noci tu máme chladněji a malej je málo oblečený, nebo z toho že jsme v podvečer hodně zatopily a měli ho oblečeného a zabaleného a přehřáli ho…
Předem díky za postřehy.
Ahoj Zuz,
tak my malého máme pouze v bodyčku s dlouhým rukávem a a na tom má froté kalhoty. Myslím, že to stačí. Teplotu máme doma asi okolo 20 - 21 stupňů. Myslím si, že je hodně důležité, aby bylo teplo od nožiček. Jenom tvůj mrňousek je ještě hodně malý a moc se nehýbe, tak bych ho ještě určitě dala do zavinovačky nebo mu přidala jednu vrstvu. Malého na spinkání přikrývám, ale stejně se vždycky odkope. Na zimu chci určitě koupit na spaní spací pytel.
Měj se
Tracy
Ahoj Zuz,
bydlíme v paneláku takže celkem stabilní teplota, kolem 22 stupňů. Vítek byl obvykle v bodýčku s dlouhým rukávem, dupajdy a zabalený v rychlozavinovačce. Když se narodila Míša, bydleli jsme v přízemí a z jedné strany chodba, tam bylo o poznání chladněji. Navíc se narodila v únoru. To měla ještě navíc tenký kabátek.
Malý taky může kýchat kvůli suchému vzduchu. Jestli jste zatopili, můžete tam mít větší sucho a takového mrňouska to hned dráždí. To můžu doporučit zvlhčovač vzduchu, máme ten nejobyčejnější a když se topí, používáme ho, hlavně na noc.
Katka
Holky děkuju,
no já tomu našemu drobkovi dávám buď body s dlouhým rukávem + kalhoty a ponožky, nebo overalek a na obojí vždy mikinku a balím do rychlozavinovačky. Na noc a na spaní ještě přikrývám peřinkou…
Tak snad je to tak správné… přes den tu máme teplotu kolem 22st, akorát v noci klesá k 20 st, možná i na 19st.
Je pravda že s rýmou a dýcháním má problém hlavně v noci a ráno po probuzení. Úplně funí jak nemůže přes plný nosík dýchat.
Zuzko,
pokud to tak už nemáš, podlož Filípkovi matraci, aby měl hlavičku trošku výš. A kolem postýlky dej večer mokré ručníky. Takovému malému mimouškovi se může kápnout Vincentka nebo mořská voda (Stérimar), aby se mu nosík zvlhčil. Lepší je teda vytřít namočenou štětičkou, nestříkat. To by se mu mělo lépe dýchat.
Katka
Ahojky Zuz! já myslím že bodynko a teplacky uplne staci. Já holky oblékám do bodynek a do tricka hlavně z toho důvodu, že lezou po studené podlaze. Jinak tu teplotu zkontrolujes tak, že sáhneš mimiskovi za krček a podle toho poznáš jestli mu je zima nebo teplo. My máme doma 23° a holkam je to myslim tak akorat. Když se holky narodily tak jsem spis nez abych je navlikala tak jsem pres ne hodila deku - je to pro ně lepší. Tak přeju aby se Vám ta rýmička zlepšila - není to nic příjemného ani pro miminko ani pro Tebe.
""http://lilypie.com/pic/061016/XaWW.jpg":http://lilypie.com/…016/XaWW.jpghttp://b1.lilypie.com/wpGwp2/.png
Ahojy Zuzi,my máme doma taky kolem 20-22,v noci tak 18.Přes den má malá na sobě body dlouhý rukáv a flaušové tepláčky,ponožky a na noc dávám lehký bavlněný overal a přikrývám dekou.Myslím si že by přes stačilo to body a dupačky nebo kaťata,mikču už bych nedávala. a na noc určitě jen slabý overal a zavinovačku.Ale záleži na tobě.Všude píšou že ïdeální teplota přes noc je 16-18st a přes den 20-22st.Tak ať se brzy zbavíte rýmičky.Ahojky.