Spaní na jedné straně u miminka

Anonymní
19.5.15 20:51

Spaní na jedné straně u miminka

AHoj. chtěla bych se zeptat mám 4 měsíční holčičku a při spánku preferuje levou stranu. v bdělém stavu hlavu normálně otáčí sem tam, ale usíná a spí na levé, občas se stane v noci, když ji kontroluji, že má hlavičku na druhé straně, ale nevím jak dlouho, vadí to něčemu? bojím se aby tu levou stranu měla slehlou nebo něco? děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Peťulka2608
19.5.15 20:53

Nase to tak ma taky, pockam si na rady s tebou ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.15 20:55
  • Citovat
  • Upravit
4974
19.5.15 20:56

Já od narození polohovala, dávala jsem spát po každém kojení v noci na jinou stranu. Jednu dobu jsem to trochu flákala a hned měl syn slehlou hlavu. Dělala jsem to do 5m, kdy přestal spát v zavinovačce a lehal si, jak chtěl. Ale ve 4m už možná bude pozdě, nevím, nijak jsem to nestudovala, jen jsem dodržovala, co mi řekli v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.15 21:01

@ProfZav já od narození také dávala po každém kojení na jinou stranu a na bok, ted usíná na zádech a tu hlavičku si dává jen na jednu stranu. tak já nevím, zeptám se na to Dr.

• Citovat
  • Upravit
2698
19.5.15 21:01

Taky jsem při kojení měnila strany aby se musel otočit kam jsem potřebovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4974
19.5.15 21:04
@Anonymní píše:
@ProfZav já od narození také dávala po každém kojení na jinou stranu a na bok, ted usíná na zádech a tu hlavičku si dává jen na jednu stranu. tak já nevím, zeptám se na to Dr.

Jak říkám, nemám to nastudované, ale takhle staré dítě už asi nijak nepřinutíš ležet, jak chceš ty. Já taky preferuju při spánku jednu stranu, můj syn taky. Zkus se na to zeptat, ale řekla bych, že nějaké větší následky to mít nebude. Já mám taky šišatou hlavu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2050
19.5.15 21:04

Ahojky, ja si myslim, ze to nebude takovy problem, nas malej spinkal porad na zadickach, doktorka porad rikala at ho davam na bok a na brisko, ze bude mit slehlou hlavicku, z boku se mi okamzite pretocil zpatky i kdyz jsem ho podepirala a na brisku hrozne brecel, takze na zadickach nelezel tak pul hodiny denne :lol: hlavicku mel trosku plochou, ale tak od pateho mesice ji ma krasne kulatounkou :-) ted mu je 8 mesicu, v noci uz teda spinka jenom na boku, na zadickach neusne ani nahodou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
19.5.15 21:20
@Anonymní píše:
AHoj. chtěla bych se zeptat mám 4 měsíční holčičku a při spánku preferuje levou stranu. v bdělém stavu hlavu normálně otáčí sem tam, ale usíná a spí na levé, občas se stane v noci, když ji kontroluji, že má hlavičku na druhé straně, ale nevím jak dlouho, vadí to něčemu? bojím se aby tu levou stranu měla slehlou nebo něco? děkuji

me mala furt spala vpravo at jsem delala co chtela, tak vse pretlacila a i kdyby si mela hlavu ukroutit tak ji musela mit vpravo, takze jsme pak meli helmicku, protoze si ji slehla a i celicko mela na jedne strane vystouplejsi :cert: Jinak dr rikal ze staci 14 dnu na slehnuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
19.5.15 21:24

Tak já se na tohle ptala neurologa, a ten mi řekl, ze přibližně do pul roku na to mají miminka nárok, ze i v břiše ‚leží‘ dlouho na jedné straně a tu pak i preferují po narození :) já tedy měla po ruce polohovací válečky a párkrát do týdne jsem malou polohovala na opačnou stranu, a přiznám se, má malinko slehlou hlavičku, ale není to vidět a ničemu to nevadí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
4.6.15 22:03

Mi taky spinka chlapecek porad na levy strane snazim se mu hlavu pri spani otocit nebo mu tam neco dat ale stejne si vzdy nak to misto udela a tu hlavu otoci doleva :D:( uz nevim ho mam prinutit davat pri spani hlavvicku doprava, dokonce se mi zda ze cele telicko je naklonene k leve strane takove ucko doleva porad dela. nevim jeslti mam jit raci k doktorovi co nejdriv nebo to pocka dva a pul tydne kdy sme objednani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí