Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ali-Ali Jo ale my bydleli v prizemi, byla tam docela zima ikdyz jsme topili o 106 a v zavinovacce upnutej nikdy nespal, mel rad volnost, takze jsem ho necim prikrejvat musela, v posteli mel perinku, v kosiku mel deku…kosik jsme meli u sebe vzdycky a i s monitorem dechu, co nadelas, kdyz se otocis a dite se tam zachviku zachumla
to vis, ze jsem ho hlidala a pak mu deku pomalu sundala z obliceje, ale on si pak stejne nasel zpusob jak se nekam s oblicejem zachumlat, aby mel tmu ![]()
Pokud vím, spaní na polštáři není pro miminko vhodné z pohledu zádíček, pokud tam má jen tu hlavičku, takže má ten krk ve špatné poloze, takhle je to podle mě ok… ![]()
@Sibyla0 píše:
Podle Kiedroňové je to ok… Ona to naopak propaguje, že se tak novorozenci cítí v bezpečí. Já jí teda moc nemusím, je fanatik![]()
TAky tak… ty sis změnila nick??? netušila jsem, že to jde…
@žampionka U nás to bylo stejné. Taky jsem úplnou náhodou přišla na to, že syn mi usíná lépe na polštáři. Zjistila jsem to zhruba v 5. týdnu. A bylo to naprosto bez problémů. Dodnes (je mu 5 let)hrozně rád spí na naducaných péřových polštářích. ![]()
Ja se pridam s dotazem, me mala spi pres den v houpacce, obcas vyzaduje zaple vibrace, jinak se hned probudi, vecer vetsinou to same. Kdyz ji prendam do postylky, tak chvili spi, ale ne tak dlouho. Proste je to jedine misto, kde usne sama
tedda pres den, v noci s postylkou problem nema.
Necetla sem celou dizkuzi, ale mesicni dite bych tak spat nenechala - na to sem prilis podelana ze SIDS. V postylce by v tomto veku nemelo byt dle me nic - tedy krome mimina ![]()
Malý totiž přes den velice rád a dobře usíná ve vajčku - autosedačce, což teda je mi milejší ten polštář než to vajco..
Jinak taky nemá na rozdíl od prvorozeného rád být zavinutý, takže taky jsem jej doteď měla v emitex fleesové zavinovačce - jen přes tělíčko a přikritý malou fleesovou dekou z Ikey. Na tom polštáři ho taky budu muset něčím přikrýt, máme neustále otevřenou ventilačku a už se ochlazuje v noci.
A kam pokládáte mimi přes den..? U nás tedy zatím sedačka (dokud jen leží, to pak odpadne), zem na dece, postýlka, to vajco,…A taky uvažuju o něčem takovém..
http://www.ebay.co.uk/…221279243259?…
A dávali jste už tak malé na bříško..? Já dám tak max jednou za den..
málo co..?
Malý spal od začátku s námi v posteli, takže na polštáři. V noci měl „sámošku“ v podstatě od příchodu z porodnice spal a spí celou noc v kuse.Na předpor. kurzu nám PA říkala, že pokud dítě spí na rovném, má pleny a třeba ještě nějakou navíc kvůli kyčlím, tak spí hlavou dolů a není to dobře. Já i manžel jsem odchováni na rovném a oba máme se zády prolém.
@yogurtová
he, sámoška - to je hodně dobrý
![]()
Jinak taky zajímavý názor.. ![]()
Můžu se zeptat, to spaní na polštáři myslíte, že tam mimi spí celé, nebo že na tom polštáři má jen hlavičku? Mám 5 měsíční miminko a taky jsem si vždycky říkala, že spí vlastně hlavnou dolů. Mohl by se teda do postýlky pod hlavu dát normálně polštář?
Děkuju
@Heduna on na něm spí celý a jakoby trochu vyvýšeně.. jako jen hlavička je mi takové nesympatické.. ![]()
Starší dítě mi v pohodě spalo na rovné matraci bez polštářku, mladší mělo polštářek brzy, spalo zas líp na měkkém. Postýlku měly ve vyvýšené poloze obě, protože byly blinkací.
Vy co mate vyvysenou postel, nesunou se vam deti ke strane? Ja ted mela dva dny kvuli ryme pod matraci rucnik a dite jsem lovila v noci sesunute do sprusli
a to i se zavinovackou
@pikola My jsme měli vyvýšenou o 10cm (podepřené nohy postýlky na straně, kde měla hlavu) a sesunula se někdy kousek do zavinovačky, ale to i když spala na rovném, někdy byla sešouplá, že měla nohy venku a hlavu v zavinovačce ![]()