Spaní v naší posteli

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
789
3.4.08 11:34

Spaní v naší posteli

Mám 4 týdenního chlapečka a večer s námi spí v posteli. Máme problém při kojení. Nesmím ho po krmení tak hodinu zvednout jinak mi začne zvracet. Přes den se to dá zvládnout, ale večer je to problém. Asi bych vůbec nespala. Paní doktorka to svádí na nějakou virózu. Pokud ho totiž hned zvednu, tak mi to půl hodiny vyzvrací všechno a hned pláče, že má hlad a musím ho opět nakojit, pokud mám vůbec ještě dost mléka, nebo mu dám příkrm. Jen se bojím, aby si na to nezvyknul a v budoucnu jinak neusnul, než s námi. Má někdo podobnou zkušenost s tímto problémem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
3.4.08 12:17

Se zvracením neporadím, ale jinak … malý usínal při koju a pak jsem ho dala do postýlky. Pokud jsem ho dávala ještě v noci po koju odříhnout, tak jsem ho vracela taky(to bylo asi 1 měsíc) pak jsem u koja vždy vytuhla, takže mlaďas spal pravidelně cca od půlnoci s náma v posteli. A je tam i te´d … večer tedy bez problémů jde do své postýlky a usne. V noci se budí, a někdy se nechá ukecat, ale většinou jde ke mě do pelechu :). A budí se taky jak kdy … někdy až k ránu, někdy v 11 večer, někdy v 1 v noci … někdy se nevzbudí vůbec a je ve svém až do rána.
Myslím že to ničemu nevadí. Teď budem pořizovat už velkou postel, takže to vidím tak, že když bude chtít ke mě, lehnu sina postel já k němu a pak odejdu do své. Jinak mě to nevadí, a naopak jsem ráda když se k tomu našemu raubířovi můžu přitulit a on se přitulí ke mě :).

Hm, teď mě napadlo .. a co malého kojit na ruce? Předpokládám že asi kojíš v leže .. kdybys ho měla na ruce, tak by si ho pak už jen položila, takže by si s ním zas tolik nemanipulovala. Taky myslím že kvůli zvracení se dává něco pod matračku aby byla hlava víš, ale tím si nejsem jistá.

• Citovat
  • Upravit
789
3.4.08 12:22

Večer kojím v leže, ale přes den na složeném polštáři v sedě. S tím polštářem ho pak dávám i do postýlky, to docela pomáhá, ale občas taky ne. Když ho mám jenom v rukou, tak se na 100% vyzvrací, když se s ním postavím. Jakkoliv pomalu to dělám … pořád stejný výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
3.4.08 13:14

Eilena - to, že máš malého v posteli je podľa mojho názoru jedine správne, mimčo tam proste patrí. Dlho mi pri prvom synovi trvalo, než som pochopila, že kojiť v noci posediačky a potom malého uspávať, dávať do postieľky, pričom sa zobudil, takže zase uspať a tak dokola aj hoďku-dve… je poriadna blbosť. Mladší šiel automaticky večer do mojej postele, v noci pri kojení som si ho akurát preložila na správnu stranu a spala. Ani neviem, ako dlho pil… (V tomto kojení sa mi ako nepostrádateľný ukázal taký ten anatomický vankúš) Obe moje deti dlho blinkali (starší asi do 10 mesiacov, mladší dlhšie), kupodivu pri nočnom kojení „v spánku“ neblinkali.

Argumentuje sa, že si deti zvyknú. Ano, ale aj my. Máme deti v posteli každý večer (spíme v jednej miestnosti), pred tým, než do postele uľahneme my, tak ich prenesieme do ich postieľok. A niekedy si ich tam necháme schválne, deti sú ideálny „ohřejváček“ :-) (samozrejme okrem manžela, lenže manžel so studenými nohami tie moje tiež nezahreje :-D) A tiež je krásne, keď sa ráno po prebudení hneď pritúlia a chcú sa maznať… :-)

Gabika

• Citovat
  • Upravit
278
3.4.08 13:23

ahojky,
taky jsem zažila zvracení po jídle :( kluk mi to dělal skoro do 10m, pak se mu to samo zlepšilo… u nás byl problém přes den, byl dost živé mimino a jak sebou mlel, tak se i po hodině pozvracel. V noci to byla naopak pohoda. nakonec jsem začala do odstříkaného MM přidávat svatojánský chléb (dá se koupit v lékárně, je to v konzistenci suché kaše) a ten jsem mu přidávala do mléka. To pak byla pohoda. teda až na to odsávání :?
A k té posteli - holku jsem dávala do její postýlky hned vedle naší postele, kluka taktéž do postýlky, ale už v pokojíčku (děti spaly od začátku spolu). Stejně to párkrát nevyšlo a usnula jsem s jedním nebo pak druhým v posteli. Dnes už bych to rozhodně neřešila. Dcera má období, kdy nechce být v dětském pokoji a vyřvává si naši postel pravidelně každý večer, syna tam máme kdykoliv je nemocný… a jak tak sleduji z okolí, mají to snad všichni stejné :roll: jen doufám že je to přejde dříve, než až v pubertě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
3.4.08 13:34

Ahoj, s tím zvracením neporadím, bohužel. Ale se spaním v posteli jsem zajedno s holkama, přesněji s Gábikou. Taky mi to ze začátku bylo proti srsti, že už si zvykne a nebude chtít do svého pelíšku, ale změnili jsme s manželem názor, příjde nám to přirozené a fakt je to ráno krásnější, když se vzbudíte spolu a prcek se chce mazlit a povídat si. I když ve 4 týdnech toho asi moc nenakecá, že? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.4.08 14:03

Re: Spaní v naší postely

Eilena píše:
Mám 4 týdenního chlapečka a večer s námi spí v posteli. Máme problém při kojení. Nesmím ho po krmení tak hodinu zvednout jinak mi začne zvracet. Přes den se to dá zvládnout, ale večer je to problém. Asi bych vůbec nespala. Paní doktorka to svádí na nějakou virózu. Pokud ho totiž hned zvednu, tak mi to půl hodiny vyzvrací všechno a hned pláče, že má hlad a musím ho opět nakojit, pokud mám vůbec ještě dost mléka, nebo mu dám příkrm. Jen se bojím, aby si na to nezvyknul a v budoucnu jinak neusnul, než s námi. Má někdo podobnou zkušenost s tímto problémem?

Blbost - to zvracení nemusí být viroza, ale ouplně klidně reflux, kterej má podle našeho pediatra 80% novorozenců.

Co se mě týče, tak holka mi zvrací taky. No a já teda dávám krknout jen přes den, ale v noci ne, pokud usne u kojení. A nezvedam. Kvůli tomu zvracení a že měla menší problémy po porodu v porodnici s dýcháním spí se mnou (a proto, že se zatím moc nedá oložit do postýlky:D).

Obavy o to, že si zvykne a nepůjde to pak nemam. Starší trávila celý měsíc s námi v posteli a pak mastila do postýlky a po kojení jsem jí vracela.

Tuhle to začnu učit teď, když se rovná. Ona trpí i na bříško, takže takhle máme všichni klid (spíme v ložnici i se starší). Pomalu a postupně (a až neusnu u kojení:D )

Já bych to nechala a když přenášet, tak pak doporučuju, aby miminko spalo na něčem, na čem ho přeneseš - zavinovačka, deka…Manipulovat opatrně, mít nadzvedlou hlavičku, ale nezvedat jí moc. A nepřenášet hned, ale po chvilence. Postýlku napolohovanou…

No a ze zkušeností mnoha lidí - jestliže se má vyzvracet, vyzvrací se stejně…nedokrmovala bych.

Problém zvracení může být i v tom, že můžeš mít hodně mléka, které hodně teče, tím pádem to hodně hltá, i se vzduchem a pak to jde samo.

Samospaní ale zatim hrotit nebudu a usínání učit budu, ale počítám v orzemí 3-6měsíce nejdřív. Je to pro mě pohodlnější, malá se cítí jistěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
3.4.08 14:26

Děkuju všem moc za rady. Tak asi to spaní v posteli řešit nebudu a bude s námi spát. No snad nás to zvracení přejde.
Pravděpodobně to bude asi tím, že mám hodně mléka. Docela dost toho vypije. Počítám tak kolem 100.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.4.08 14:31

Tak na ten věk ta 100 je tak průměr a normál.

Ono i jsem vysledovala, že přes den, i dkyž prostě krknout dám, tak když i později položím, tak prostě stejně zvrací. Asi jako v noci nezvrací, ale ráno to dokáže pak vyhodit…

Co tak říkaly holky, co maj s refluxem zkušenost, tak tovětšinou přejde kolem nasazení příkrmů…(no snad dřív:D ). Dokud nevyhazuje fakt všechno a prospívá, tak to neřeším a tiše trpím:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
3.4.08 15:58

jonášek prospívá dobře. Krásně přibírá, tak to taky nebudu řešit. Jen doufat ať to co nejdřív přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.4.08 05:56

mysliz ze jde o reflux a ne zadnou virozu.Prodelali jsme to take a pomohli nam lekari v Motole, kde jsme lezeli kvuli jinemu problemu.
Reflux se casem upravi,ale je treba neco s tim dlat uz nyni.
Lze prekyselene stavy zaludku pomoci neutralizovat.Napomoci nadymani, o kterem nepises,ale kluci na to trpi a tak si myslim, ze pokud ma maly nafoukle brisko a jeste se ma do toho najist… no ani dospeli neji, pokud ma zarazene vetry, tak pak se nedivme, ze miminko, ktere se nadlabne a tlaci ho brisko, proste zvraci.
Me ditko zvracelo obloukem po kazdickem kojeni a ja byla zoufala.Nejprve jsem myslela, ze se strasne prejida, protoze hltala jakosmyslu zbavena,ale tak to nakonec nebylo.
Tak bych se poradila s Dr. popripade, zasla jeste za jinym pediatrem.Vic hlav vic vi. :)
At je lepe. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
4.4.08 07:24

Ahoj, Tomáškovi budou už 3 měsíce a pořád s náma spí v posteli. Mám ho po ruce a jemu se taky líbí,když jsem blízko. Po jídle se aspoň dobře kontroluje,jestli nezvrací nebo tak něco. Prvního syna jsem taky měla v posteli skoro až do půl roku. Přes den spal tedy v postýlce,ale v noci s námi. Nebyl vůbec žádný problém, aby pak spal v postýlce i v noci. Když dostal „velkou“ postel,tak k nám do postele v noci chodil :D Usínal ve své a po půlnoci přišel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
4.4.08 09:59
andel píše:
mysliz ze jde o reflux a ne zadnou virozu.Prodelali jsme to take a pomohli nam lekari v Motole, kde jsme lezeli kvuli jinemu problemu.
Reflux se casem upravi,ale je treba neco s tim dlat uz nyni.
Lze prekyselene stavy zaludku pomoci neutralizovat.Napomoci nadymani, o kterem nepises,ale kluci na to trpi a tak si myslim, ze pokud ma maly nafoukle brisko a jeste se ma do toho najist… no ani dospeli neji, pokud ma zarazene vetry, tak pak se nedivme, ze miminko, ktere se nadlabne a tlaci ho brisko, proste zvraci.
Me ditko zvracelo obloukem po kazdickem kojeni a ja byla zoufala.Nejprve jsem myslela, ze se strasne prejida, protoze hltala jakosmyslu zbavena,ale tak to nakonec nebylo.
Tak bych se poradila s Dr. popripade, zasla jeste za jinym pediatrem.Vic hlav vic vi. :)
At je lepe. :)

Také trpí na prdíky. Už jsem se už o tom zmínila. Většinou ho trápí hned po jídle. Takže se kroutí a posléze se vyzvrací. Příští týden jdeme na celkovou kontrolu k lékaři, takže uvidím co bude. Teď zkouším dávat mu kapky proti prdíkům před jídlem a docela to pomáhá. Pokud to bude přetrvávat, tak asi zajdu i k jinému lékaři pro radu, ale zatím bych to nehrotila. Zatím jsme v šestinedělí a nechci s ním moc cestovat. Nemám auto, takže bych musela jet autobusem. Bydlím kousek od Prahy. Pokud by se to zhoršovalo ,tak je jasné, že to budu ihned řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
9.4.08 16:31

Tady me asi polovina z vas ukamenuje, ale ani nevite co bych dala za to aby mala spala s nama v posteli. Nikdy nechtela a jak byla trosinku vetsi delala jen opicky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
10.4.08 12:23

be-rus-ko
kamenovat tě nebudu, jen tiše závidím… co já bych dala za to mít postel jen pro sebe… :roll:
manžel to párkrát vyřešil po svém - odešel spát do obýváku. Taky o tom často - když máme u sebe obě děti- uvažuji 8) jenže on by se nevzbudil ani kdyby stříleli z děla, natož když zakňourají děti :D
no co, aspoň máme dokonalou antikoncepci :D:D:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky