Spaní ve školce, pláče - jinak je v pohodě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2966
17.10.17 19:25
@nevia píše:
@veruka85 Jsem byvala ucitelka v MS a muj nazor (a nejen muj, ale i vetsiny kolegyn, jen maminkam se to bezne nerika) je, ze i trilete dite je na skolku male… naprosto idealni vek od 4 let, pokud si to muzou rodice dovolit. 2.5 je strasne brzy… vetsina triletych ve skolce breci a tak nejak nechape, proc tam je. No a na poradach se ucitelky dohaduji, kdo bude mit trilety dalsi rok. :lol: Brecicimu diteti se nelze venovat, neni na to bohuzel pri tom poctu deti prostor.

Ve školce jsem učila 23 let a naprosto souhlasím s tvým příspěvkem. Kamarádka učí ve školce doteď a má taky úplně stejný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
18.10.17 20:32

@Kelsey Jako ucitelka jsem videla realnou situaci ve tride, kdyz se zavrou dvere, kterou matky nikdy neuvidi :mrgreen: Jestli se tvymu diteti libilo ve skolce uz pred tretim rokem, tak je to jeden z mala. Psala jsem, jak je to ve vetsine pripadu.

@Jana206 :mrgreen: jojo, je to tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
18.10.17 20:40

@sloninka :mrgreen: No tak to ja ucila podstatne kratsi dobu, ale stejne to stacilo na to, abych si tento nazor udelala, a vsechny moje kolegyne mely stejny :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
4.9.18 14:40

Ahoj obnovují diskuzi,dneska jsem dala svého 3 a půl letého syna spát do školky,už do školky chodil a hodně se mu tam líbí,ale zatím tam nespal no a kolem dvou mi volá učitelka ,že malý tam brečí ,že si mám pro něho přijít 8o ,že budí ostatní děti. On doma už tak půl roku nespi ,ale byl na to připraven. Tak jsem z toho celkem smutná,učitelka říkala že musíme pomalu začínat,ale já půjdu do práce příští měsíc potřebují aby si zvykl rychle :? A to mi ještě jedna učitelka řekla,proč jsme mu nedala plinku na spaní,že se jí počůral 8o přitom on dva měsíce spí celou noc bez plinky a já mu ji teď znovu narvu ne,jako někdy je fakt nechápu :roll: co by jste dělali na m místě ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
4.9.18 14:44

@tajnaorient
nechala bych ho tam..učitelky si musí poradit..lehnout si k němu, tišit ho, čít pohádku jen pro něho aby nebudil ostatní..navíc kolem dvou hodin naše děcka ve školce už pomalu vstávají..
jinak já dávám dceři do školky takové to nepromokavé prostěradlo co měla kdysi na matraci v postýlce - mají ve školce stejně rozměrově matrace - postele, takže to tam má navlečené a když se občas počurá tak mi to prostě dají na vyprání, matrace je oka, a je

plenu bych do školky nedávala..navic u nás se ani nesmí s plenou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
37144
4.9.18 14:46

@tajnaorient já bych ho tam nechala, je to práce té učitelky to dítě zvládnout, kdybys byla v práci tak taky těžko hned poběžíš vyzvednout dítě že tam brečí, ty první dny tam brečí skoro každé dítě :nevim: u nás spát děti nemusí, mají třídu kde děti spí a ve druhé třídě jsou větsinou ty starší nebo nespící a dělají nějaké klidné činnosti. S tím počůráním těžko říct, je to pro něj změna, mohlo to být nervama, vztekemy, steskem, nebo prostě jako projev vzdoru :think: plenu bych nevracela, dala bych oblečení navíc kdyby se to opakovalo a možná tu podložku, aby tam nepočural v nejhorším postýlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.9.18 14:47

Tak rozhodně bych nevytáčela oči a dala mu do začátku tu plínku. Je ve stresu, tak se mu nejspíš stala nahoda a než se to srovná a zvykne si, tak ho plenka nezabije. Proč ho chceš ještě zbytečně stresovat počůráním? Někdy ty matky fakt nechápu :roll: . Tvoje potřeby jdou teď celkem stranou. Zvykání jde někdy pomalu. Spal tam teprve jednou a ty už šílíš. Hoď se do klidu, jen ten stres přeneseš na dítě a bude ještě hůř.

• Citovat
  • Upravit
1053
4.9.18 14:54

Jsem ráda že mám stejný názor jako vy,tu plinku si mimochodem 100% neveme ani on sám ,to by ho akorát znovu rozhodly, jinak ty učitelky jsou tam poslední dobou nějaké divné,jako by si ani neříkaly co a jak a pak vás obviňují. Mám tam ještě 6 letou dceru a chtěla jsem aby tam už zůstali oba ,mám to 5km nemůžu pořád jezdit tam a zpět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
4.9.18 14:59

@smurfka to prostěradlo je super nápad navrhni to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.18 15:08
@Janli píše:
Tak rozhodně bych nevytáčela oči a dala mu do začátku tu plínku. Je ve stresu, tak se mu nejspíš stala nahoda a než se to srovná a zvykne si, tak ho plenka nezabije. Proč ho chceš ještě zbytečně stresovat počůráním? Někdy ty matky fakt nechápu :roll: . Tvoje potřeby jdou teď celkem stranou. Zvykání jde někdy pomalu. Spal tam teprve jednou a ty už šílíš. Hoď se do klidu, jen ten stres přeneseš na dítě a bude ještě hůř.

Souhlas. Mě to přijde naopak dobre ze učitelka vola a řeší to. A ze chce aby si dítě zvykalo postupně. Znám školku, kde tam řvou ráno deti s tím ze si zvyknout musí.prvni měsíc psycho. Nechápu ani matky ze toto dopustí, proč nejde postupný návyk nebo je tam dat později ve starším veku. Ne každé 3lete to zvládne.

• Citovat
  • Upravit
4.9.18 15:25
@Anonymní píše:
Souhlas. Mě to přijde naopak dobre ze učitelka vola a řeší to. A ze chce aby si dítě zvykalo postupně. Znám školku, kde tam řvou ráno deti s tím ze si zvyknout musí.prvni měsíc psycho. Nechápu ani matky ze toto dopustí, proč nejde postupný návyk nebo je tam dat později ve starším veku. Ne každé 3lete to zvládne.

Ale některé maminky musí taky chodit do práce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
4.9.18 15:29

plenu bych nedávala, je to krok zpět, to že se počůral jednou, neznamená, že tam bude čůrat každý den :)
Jinak by měli mít alternativu i pro nespící děti. Nemůžou ho přece nutit a ty aby si kvůli tomu asi nepracovala nebo co :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
4.9.18 15:39

@Laurie bohužel alternativu nemají ,ale hned jim to navrhnu na schůzce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
4.9.18 16:12

Dcera také nespala ve školce. Ona tedy nespala odpoledne asi od dvou let… Takže první den paní učitelka zkusila uložit a začalo fňukání. Vyřešila to tak, že jí dala postýlku do druhé místnosti a k tomu hračky a řekla, že spinkat nemusí, ale musí být úplně potichu, aby nebudila ostatní. A vyšlo to. Později si i lehla s ostatními, nespala, ale byla v klidu na lehátku.
Podle mě je to o přístupu. Samozřejmě některé děti si zvykají pomaleji, ale my měly štěstí na skvělé pedagogy jak v mateřince, tak i na základce a proto vím, že paní učitelka se správným přístupem je výhra pro děti, rodiče a konec konců i pro sebe samou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
4.9.18 16:34
@Anonymní píše:

Jako někdo musí chodit do práce, taková samoživitelka má být doma s dítětem zadarmo a žít ze vzduchu jenom proto, že dítě ve školce chvíli brečí a učitelka ho neumí zvládnout? U nás se počítá že ze začátku některé děti brečí, hledají rodiče, apod. Musí si zvyknout a podle mě si nezvyknou když tam přijdou ráno na hodinu, tu probrečí a hned si je běží rodiče vyzvednout :nevim: navíc ty učitelky snad mají vysokou školu na to, aby s těmi dětmi uměly pracovat ne? Mohly by udělat aspoň výjimku tomu jednomu dítěti co nespí, přece není tak těžké ho posadit třeba s pastelkama ke stolku aby si maloval a byl v klidu než ostatní vstanou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí