Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda maminy,
malá pije Um zahuštěný nutritonem. Kvůli tomu musí mít v dudlíku větší dírku, jelikož je to hustý a s malou tahala moc vzduchu. Pijeme 160ml, normálně tak za 15 - 22 minut, ale te´d mi to snědla za 9 minut, ani nemrkla. a řvala, jelikož jí asi nedošlo, že je najedená. Je to v poho, že to snědla tak rychle? Může se jí něco stát? Snažila jsem se jí flašku brát, abych to zpomalila, ale řvala, takže jsem jí musela flašku vrátit.
A vadí to, že to snědla rychleji? Já teda nevím, pravda, jak je to hustý, ale prcek píval 160 ml tak za 5 minut max. Ovšem normálního UM, bez Nutritonu. Nikdy mu nic nebylo.
A taky čím bude Terezka starší, tím efektivněji bude baštit, protože získá praxi
bych řekla.
Já bych sledovala a pokud jí nic nebude, tak prostě zrychlila tempo. Já dříve taky kojívala 20min a dneska stačí 5 ![]()
No, máme rýmu, takž i u pití se zahleňuje a čím dýl pije, a tahá mlíko, tím víc se zahleňuje až pak nemá chuť to dopít a pa zas honí jídlo dřív, než ho může. Tak jsem jí chtěla ulevit a o malinko zvětšila dírku v dudlíku. A cvakla to celý, moc se nezahlenila a to vše za 9 minut.
Mně by zase zajímalo kolik a jak často Ti pije…? Jestli se můžu zeptat..mýmu synovi jsou 2 měsíce a už přes 2 týdny pije 7× 150 ml, někdy teda trochu nechá…ale mě se to zná hodně, i dost přibírá, ikdyž podle dr. se do tabulky tak tak vejde…
barique píše:
Mně by zase zajímalo kolik a jak často Ti pije…? Jestli se můžu zeptat..mýmu synovi jsou 2 měsíce a už přes 2 týdny pije 7× 150 ml, někdy teda trochu nechá…ale mě se to zná hodně, i dost přibírá, ikdyž podle dr. se do tabulky tak tak vejde…
No, pijeme 5× denně dávkuze 150ml vody, což mi na flašce vychází 160ml. Musela jsem jí dát už víc, protože po 130ml řvala a přírůstek za dva týdny byl 70g, což bylo málo. Teď pijeme větší dávku je to ok, + přidáváme na rozkaz doktorky 2× denně čajík, asi 30ml.
Já s tím čajem pořád nevím, každý říká něco jiného, někdo že čaj jo, jiný zase že při UM být nemusí
tak jsem z toho jelen…
No, nám se osvědčil. malá nemá žízeň, spláchne tím hleny z mlíka a je to fan, zvláš´t te´d, když má rýmu, jí to dost pomáhá.
luciashek píše:
No, máme rýmu, takž i u pití se zahleňuje a čím dýl pije, a tahá mlíko, tím víc se zahleňuje až pak nemá chuť to dopít a pa zas honí jídlo dřív, než ho může. Tak jsem jí chtěla ulevit a o malinko zvětšila dírku v dudlíku. A cvakla to celý, moc se nezahlenila a to vše za 9 minut.
To zní jako zlepšení
tak když to bude ok a bude vyhovovat, nech jí větší dírku.
MaryClementine píše:luciashek píše:To zní jako zlepšení
No, máme rýmu, takž i u pití se zahleňuje a čím dýl pije, a tahá mlíko, tím víc se zahleňuje až pak nemá chuť to dopít a pa zas honí jídlo dřív, než ho může. Tak jsem jí chtěla ulevit a o malinko zvětšila dírku v dudlíku. A cvakla to celý, moc se nezahlenila a to vše za 9 minut.tak když to bude ok a bude vyhovovat, nech jí větší dírku.
No, až na to vzteklý brečení po jídle to bylo ok. Ale říhnula si a pohoda a teď už mi u manžela usíná na ruce. Asi jí nedocvaklo, že jedla a vztekle a zoufale brečela.
barique píše:
Já s tím čajem pořád nevím, každý říká něco jiného, někdo že čaj jo, jiný zase že při UM být nemusítak jsem z toho jelen…
Ať tak,či tak,čajíkem nic nazkazíš.Po feniklovém se prcek spoň líp vyprdí a kkání pak jde taky hned líp ![]()
barique píše:
Já s tím čajem pořád nevím, každý říká něco jiného, někdo že čaj jo, jiný zase že při UM být nemusítak jsem z toho jelen…
Při kojení není třeba čajík ani voda, ale u UM je to v pohodě dle potřeby mimča. Malej někdy vypije 30-50 a pak třeba týden nic. ale nijak neuškodí.
Tak jsme udělali pokus číslo dvě s větší dírkou a papali jsme to 13 minut, všechno, ale po jídle zas hysterčila, pak si říhnula a klid. Tak nevím, jestli jí dojde, že je plná až říhnutím, kd ví. Říkám si, že kdyby jí to nedělalo dobře, tak zvrací a kroutí se dlouho jak žížala.
To bys poznala, že ji bere bříško a tak. Když je po odříhnutí v klidu, zkoušela bych to dál, asi si musí sama zvyknout ![]()