Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Caute, od začátku těhotenství se mi spatne dýchá, mam sucho v nose
,ted je to ještě horsi v noci nemuzu spat.byla jsem u doktorky a ta mi rekla ze je všechno v pořádku. jen mi rekla at si vic podlozim hlavu.na levém boku se dusim tak spis spim na pravem nevadí to? mela jste nektera takovy problem?
@x-slunicko-x a pak, že těhotenství je krasne, co ![]()
Také jsem to měla u obou děti. Je to normální, sliznice nosu je zdurela a rostoucí děloha tlačí nahoru na branici, a tak se prostě hůř dýchá. A je to fakt nepříjemný, vadilo mi to snad úplně nejvíc. Přešlo to cca ve 38ty, kdy mimi vstoupí více dolů do pánve- byla to obrovská úleva. Taky mě to obtezovalo v noci. Na zádech se ležet stejně nesmí, protože mimi pak tlačí na dolní dutou žilu.
Každé těhotenství jednou skončí
Člověk to prostě musí vydržet! Těš se na miminko ![]()
No samozřejmě ze se těším
ale tohle jsou muka
doufam ze to brzo prejde.
@x-slunicko-x jsem 36tt, mám zabedněnej nos, a o dýchání jako takovém - nemluvím
ale už to uteče, uklidňuju se tím
![]()
A ze spim vetsinou na pravem boku to miminku nevadi? někde jsem četla ze je lepší na levém boku ale to se dusím.
@x-slunicko-x věř, že si samo jak mimino tak tělo řekne
taky spím většinou na pravým. Tohle jsem nějak neřešila, lepší je levej kvůli proudění krve, nebo co, ale fakt tohle neřeš. Lež tak, jak ti to je příjemný.
![]()
No nedokážu si predstavit dalsi tri měsíce, jak uz tady bylo zmíněno pak ze je těhotenství krásné
uz se nemůžu dočkat az to male uvidím ale takové trápení jsem necekala.
Krev na zelezo ti doktor bral? Ja jsem od cca 25tt taky spatne dychala, ale celkove, nosem i pusou. Musela jsem spavat v sede a u okna a i tak jsem nespala, max. hodku za noc. Pak mi doktorka vzala krev a zjistila, ze mam malo zeleza.
Jj krev mi bral zelezo beru jednou denne, zitra me cekaji odběry na cukrovku.no určitě to reknu doktorovi ze se dusim.
No skoro vůbec necítím pohyby tak snad je všechno v pořádku..Asi mam nizko placentu