Špatné reference od ex- šéfa. Jak se bránit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No já mám právě strach protože když odejdu vážně mu tím zkomplikuju život a pokud mu budoucí potencionální zaměstnavatel zavolá tak mě určitě nedoporučí. Už to párkrát udělal jiným lidem a to nemluvím o tom jak přežiju výpovědní lhůtu. Už normálně uvažuju i o tom že pokud bude zlý pohrozím mu taky, za těch 5 let na něj přece jen už pár věcí mám, ale doufám že to nebude nutné.Zakladatelka.
Heled verim, ze odvadis kus prace, ale katdy jsme nahraditelny. A pokud je tvuj sef dobry manazer tak te pusti a bude chtit, aby jsi zaucila noveho. Mohli by se bat, ze jim tam budes chtit udelat zle a bojkotovat praci. Kazdopadne pokud jsi schopna nechapu proc te nechteli ohodnotit zvysenim mzdy :/ to je smutny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No já mám právě strach protože když odejdu vážně mu tím zkomplikuju život a pokud mu budoucí potencionální zaměstnavatel zavolá tak mě určitě nedoporučí. Už to párkrát udělal jiným lidem a to nemluvím o tom jak přežiju výpovědní lhůtu. Už normálně uvažuju i o tom že pokud bude zlý pohrozím mu taky, za těch 5 let na něj přece jen už pár věcí mám, ale doufám že to nebude nutné.Zakladatelka.
Hele mám ještě jeden tip, ale ne každý na to má žaludek. Sama bych to asi nikdy nepoužila a nechtěla bych se dostat do situace, abych to použít musela.
Ve firmě, kde jsem dřív pracovala byla jeden rok hoooodně hustá atmosféra. Šikana, veliká nedůvěra mezi majiteli navzájem, i mezi šéfy, ti zase na sebe šili různé boudy, podvůdky atd. Náš tehdejší šéf z toho byl fakt vynervovanej, nevěděl kdy, co, odkud. Jednou měl jednání s tehdejším majitelem a už to viděl všechno černě a tak si ten rozhovor pro jistotu nahrál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 píše:
Heled verim, ze odvadis kus prace, ale katdy jsme nahraditelny. A pokud je tvuj sef dobry manazer tak te pusti a bude chtit, aby jsi zaucila noveho. Mohli by se bat, ze jim tam budes chtit udelat zle a bojkotovat praci. Kazdopadne pokud jsi schopna nechapu proc te nechteli ohodnotit zvysenim mzdy :/ to je smutny
Problém je v tom že on za ty 2 měsíce ani nikoho nesežene, ne ještě aby se ten člověk stihl zaučit. Co se týče platu tak je to problém přímého nadřízeného, musel by to obhájit před vedením a to neudělá protože by musel říkat co všechno tam dělám a tím by poukázal na to že to evidentně sám nestíhá.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Problém je v tom že on za ty 2 měsíce ani nikoho nesežene, ne ještě aby se ten člověk stihl zaučit. Co se týče platu tak je to problém přímého nadřízeného, musel by to obhájit před vedením a to neudělá protože by musel říkat co všechno tam dělám a tím by poukázal na to že to evidentně sám nestíhá.
tak tak..tohle znám ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Aha je skoda, ze ti nemuze pridat primo on. Myslela jsem, ze ma rozpocet a z toho si to sefuje. Pred tim vedrnim to nikdo nechce vytahovat. Setkala jsem se s tim. Hlavne at se maka na 150% a za levno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel není pravda, že už se reference nenosí..
Kamarádka odešla ve zlém z práce (kancl) a trvalo jí skoro půl roku, než sehnala práci novou..
Ze všech firem, kde byla na pohovoru, volali na HR do bývalé práce a tam ji pošpinili, takže nemohla nic sehnat.
Písemné reference už běžné nejsou, ale telefonické ano.
- Citovat
- Upravit
Mne negatívne referencie od závistlivej personalistky
spôsobili, že som prišla o dohodnutý job s rozprávkovým platom a to som mala poriadne existenčné problémys ktorými mi zamestnávateľ odmietol pomôcť. Ťažký hriech si na plecia táto personalistka zobrala. Nechcem byť v jej koži. karma je zdarma.
- Citovat
- Upravit
Obor strojírenství a není práce? Odkud jsi? U nás by po tobě skočili okamžitě. Lidi postě nejsou a vzdelaní v oboru vůbec
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak Ti nezbyde nic jiného než u potenciálního zaměstnavatele říci pravdu, něco v tom smyslu, co psala @Špageta - že zaměstnavatel s Tvým odchodem nesouhlasí a že je možné, že je bude kontaktovat.
Výpovědní lhůtu přežiješ, sice to nevidím ráda, ale v takovém případě bych možná doporučila neschopenku, pokud by Ti ji doktor napsal.