Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, bojím se jak pes o malinkou
Ale docela dost mě naštvali v nemocnici. Když jsem přišla na monitory tak mě Dr v nemocnici řekla že malá má špatný srdeční ozvy prý jí strašně moc pracuje srdíčko, pak mě dělala test na vodu a tak mi voda nepraskla prý to mohla být nejspíše hlenová zátka. Tak mě v nemocnici vystrašili jak to je s malou špatný že mě nechají převést do Hradce Králové aby si mě tam vzali na pozorování a pokud se to nezlepšilo tak by mě porod měli ukončit. Jelikož se v té naší rodí od 36tt tak mě sestřenka vezla do Hradce Králové já cestou brečela a měla jsem strach co se se mnou a s malou stane. Když jsme přijeli do HK tak mě udělali monitor ten byl naprosto v pořádku, na UTZ taky vše bylo v naprostém pořádku a poté mi dělali zrcadlové vyšetření na plodovku. Myslela jsem že se zblázním bolestí když do mě zavedla to železo no a po tomhle vyšetření se mi spustila krev ze spodku a Dr řikala to je v naprostém pořádku. Dali mi vložku a řekli že můžu jet domů že sem v pořádku atd..
Tak mi vysvětlele prosím proč mě takhle vystrašili a tohle řekli v naší porodnici a pak nakonec tohle mi řekli
Já fakt nevím co si o tom mám myslet ![]()
Přidávám foto monitoru co si o tom myslíte??
V tu chvíli prostě miminku víc pracovalo srdíčko, mohlo to být kdečím (stresem, nějakou srdeční vadou). Pokud to na dalším už nenašly tak je to dobře! znamená to že to není trvalé ale objevilo se to jednou.
@Vjů20 někdy se stává, že monotor vyjde jednorázové špatně. Má se udělat kontrolní, pokud vyjde O. K neřeší to, pokud ne, hospitalizují a ukončí těhotenství o chvilku dřív.
Buď v klidu, mě si jednou taky takhle nechali v nemocnici kvůli ozvám. Mimi mělo škytavku či co a celý bylo až móc aktivní. Další monitor byl v pohodě. Takhle na monitoru mi to řádilo 3× = 3 hospitalizace. Taky jsem byla vyděšená, ale ber to tak, že je lepší, by tě sledovali. ![]()
Děkuji, dneska jdu na kontrolu odpoledne a to mi budou dělat taky monitor ale od pátka mám strašný křeče do břicha ale jen chvílema. Všechen čas proležím jen v posteli protože když stanu a jdu si udělat jen čaj nebo na záchod mám strašný tlaky do spodku, a břicho mě táhne dolů jako kdyby mělo prasknout a nohy mě těžknou čím dál víc a hodně špatně se mi i chodí. Z postele stát ani nemůžu musí mě už pomáhat přítel a když vyběhne ta křeč po celém břiše najednou mě vylítnou i slzy do očí
Já už nevím co dělat. Dneska ani snad u Dr na koze neroztáhnu nohy jak to bolí ![]()
@Pinkie píše:
Buď v klidu, mě si jednou taky takhle nechali v nemocnici kvůli ozvám. Mimi mělo škytavku či co a celý bylo až móc aktivní. Další monitor byl v pohodě. Takhle na monitoru mi to řádilo 3× = 3 hospitalizace. Taky jsem byla vyděšená, ale ber to tak, že je lepší, by tě sledovali.
Ahoj, už jsem byla parkrát hospitalizovaná v nemocnici. Ale na jednu stranu se divím že mě pustili domů a Já se celý víkend svíjím v křečech
@Vjů20 tlaky na spodek máš proto že se miminko posunuje dolů a roztahuje ti to tam. Je to naprosto normální, kdyby bylo něco špatně doktoři to poznají
Neboj, někdy se stane, že maj blbej monitor a akorát blbě plašej… a hold ti s tím vyšetřením ti asi rozjeli poslíčky. Tak odpočívej a kdyby něco, tak vždy můžeš jet rychle do porodnice… jen mám dotaz, byla jsi v HK nebo v Pardubicích. Někde píšeš něco jiného. ![]()
@mejdylko píše:
Neboj, někdy se stane, že maj blbej monitor a akorát blbě plašej… a hold ti s tím vyšetřením ti asi rozjeli poslíčky. Tak odpočívej a kdyby něco, tak vždy můžeš jet rychle do porodnice… jen mám dotaz, byla jsi v HK nebo v Pardubicích. Někde píšeš něco jiného.
V obouch