Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
cell píše:
Tak v jedné trafice se mi už podruhé stalo, že sjem zaplatila noviny padesátikorunou a vrátili mi jako na dvacku. Když se to stalo poprvé, tak jsem to něj přešlo, ale teď se mi to v krátké době stalo podruhé - takže jsem na to už upozornila, pán moc příjemný nebyl, ale nakonec mi peníze vrátil. Nechci se hádat o pár korun, ale naštvalo mě to!
A nebyla to ta stejná trafika?
Pán byl fakt nepříjemnej!!!
Vrátil mi místo na 200 - na 100 kč…
Bylo to na metru Luka
Už tam nikdy nepůjdu ani pro lístek!
holky jako uprimne? ja ani nevim nikdy si to nekontroluju ale asi bych mela
ja kdyz jsem delala za barem tak se mi taky obcas stalo ze sjem vratila blbe uz jsem z toho byla cela zmatena za celej den..
ale jednou se nam stalo ze nam nevratila prodavacka litr a to si pritel teda vsiml ![]()
Anonymní píše:Proč by si to pokladní nevzala? Když sem sečetla kasu a měla něco navíc, tak sem si to vždycky nechala. ALe ne teda, že bych kvůli tomu někoho obírala naschvál.
A k tématu… mě se to asi nestává. Ale může to být tím, že nějak pečlivě to nekontroluju
Největší úlovek byl asi 50 KčMám dotaz. To bylo jako oficiálně? Co je navíc je moje? Jsem prodavačka, denně za kasou, pokud mi večer v kase něco chybí, dám ze svého (mě se ještě nestalo), pokud mám navíc, tak to šéf zapíše a tyhle přebytky se dávají stranou (pokladna se počítá buď přímo s vedoucím nebo zástupkyní). Nepřipadá v úvahu, aby si prodavačka nechala cokoliv navíc.
Nedávno si jedna paní vyžádala přepočítání pokladny, protože si myslela, že jsem ji špatně vrátila (chtěla vrátit na dvoutisícovku, přitom platila tisícovkou). Takže naběhl šéf, pokladna se přepočítala a na nic se nepřišlo, pokladna seděla. Madam odešla, ale večer si na mě počkala a začala mi před obchodem nadávat, že jsem si určitě ty prachy dala do kapsy a bla bla bla. Takže to je zas z druhé strany.
Jinak mám výhodu, mě špatně nevrátí, většinou mám malé nákupy (3-5věcí) takže si cenu spočítám ještě před kasou a při vracení si dávám bacha
Nevím, jak moc oficiálně to bylo nebo nebylo. Co mi někdo nechal navíc sem si dala bokem do jedné přihrádky v kase ![]()
Přece to Tescu nenechám ![]()
Je mi jasné, že jako prodavačka máš jistě se zákazníky taky „své“… Někdy prodavačky obdivuji, kolikrát jsem byla svědkem hrozných scén ze stran zákazníků - a to šlo i o 5 kč!!! ![]()
Anonymní píše:
Nevím, jak moc oficiálně to bylo nebo nebylo. Co mi někdo nechal navíc sem si dala bokem do jedné přihrádky v kase
Přece to Tescu nenechám
no a vo tom to asi je že??
Že si to dáš na stranu, když víš že ti dali lidi navíc … ovšem kdyby tě načapali (a že zrovna v tescu bych si to kvůli kamerám neriskla) měla by jsi pěkný p*** ne?
Jinak se kasa počítá s vedoucí, a nic navíc si nechat nemůžeš stejně jako v albertu (hypernova) a kaufu.
Mmch … přidám případ z druhé strany, představte si že jsem omylem vrátila zákazníkovi o 1000,– víc, a on mi jí nevrátil … a že jsem z toho byla fakt ve stresu, kdo zná přibližný plat prodavačky v hyper super (nepočítejte prahu jo) jistě chápe proč. Jedinn moje „štěstí bylo“ že jsem neměla hmotku a nemusela vracet.
A doporučení pro všechny .. pokud si myslíte že vám pokladní špatně v hyper super a myslím že i jinde (záleží jaké mají kasy) vrátila špatně, není nic jednoduššího než trvat na přepočítání kasy. Poté by tedy neměla chybět omluva (ať už z jedné či druhé strany)
Terez85 píše:
Je mi jasné, že jako prodavačka máš jistě se zákazníky taky „své“… Někdy prodavačky obdivuji, kolikrát jsem byla svědkem hrozných scén ze stran zákazníků - a to šlo i o 5 kč!!!
lidi jsou nevychovaný hovádka boží
![]()