Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky! ![]()
Chtěla jsem se Vás, maminky, zeptat, zda-li se Vám stává, že Vám v obchodech špatně vracejí…?
Mě se to za posledních 14 dní stalo 3×!!!
Jednou v čistírně (100 kč), jednou v Albertu (300 kč!!!) a jednou v trafice (100 kč)… Naštěstí jsem si toho vždy na poslední chvíli všimla a upozornila… V prvních dvou případech se mi moc omluvili a peníze vrátili, v tom třetím se na mě pán hnusně podíval, hodil po mě to kilo a neřekl ani slovo!!!
![]()
Pak jsem mluvila s kamarádkou a té se to v tomto týdnu stalo taky (o 200 kč)…
(ta si bohužel všimla až doma)
Tak mě napadlo, jestli tak trochu prodavačky „nehřeší“ na tom, že se věnujeme dítěti a už už koukáme, abychom z krámu byly pryč (můj syn teda dost zlobí v kočárku a jsou to fakt hoňky, abych ho udržela…) No a ta kamarádka má miminko (často plačící v kočárku)…
Je mi jasný, že se to může stát, každý se někdy splete… - ale takhle 3× za sebou během pár dnů? Buď jsem měla „štěstí“ nebo je to nový „trend“…
Nevím… ![]()
Raději si tedy dávejte pozor a pozorně přepočítávejte… Já opravdu většinou peníze sbalím a nepočítám, ale v těchto případech to bylo fakt „okaté“, takže naštěstí jsem hned reagovala - a ne až doma…
![]()
Mě se to ještě nestalo.Možná je to tím,že já vrácené peníze nepočítám:-DD
megham33 píše:
Mě se to ještě nestalo.Možná je to tím,že já vrácené peníze nepočítám:-DD
No právě…
Taky jsem si říkala, kolikrát už jsem byla okradena, aniž bych si všimla…
A to si říkám často „kam ty peníze, sakra, tak mizí?!“ ![]()
Mě se teda nestalo nikdy.
Ale jestli to nebude taky tím, že mi občas nemaj už skoro co vtracet
.
Jinak zakladatelko si můžeš být jistá tm,že v hyper super marketech to fakt nedělaj schválně. leda by byli táák moc loajální (jak se to slovo píše??) k zaměstnavateli a okrádali pro něj za vidinou třeba zvýšení platu
. Protože tam cokoliv je na víc, rozhodně pokladní do kapsy bohužel nedá. Proto já nenechávám ani kačku navíc, protože firmy mají dost a pokladní si to do kapsy fakt nedá.
andela píše:
Mě se teda nestalo nikdy.Ale jestli to nebude taky tím, že mi občas nemaj už skoro co vtracet
.Jinak zakladatelko si můžeš být jistá tm,že v hyper super marketech to fakt nedělaj schválně. leda by byli táák moc loajální (jak se to slovo píše??) k zaměstnavateli a okrádali pro něj za vidinou třeba zvýšení platu
. Protože tam cokoliv je na víc, rozhodně pokladní do kapsy bohužel nedá. Proto já nenechávám ani kačku navíc, protože firmy mají dost a pokladní si to do kapsy fakt nedá.
Proč by si to pokladní nevzala? Když sem sečetla kasu a měla něco navíc, tak sem si to vždycky nechala. ALe ne teda, že bych kvůli tomu někoho obírala naschvál.
Největší úlovek byl asi 50 Kč ![]()
A k tématu… mě se to asi nestává. Ale může to být tím, že nějak pečlivě to nekontroluju ![]()
andela píše:
Mě se teda nestalo nikdy.Ale jestli to nebude taky tím, že mi občas nemaj už skoro co vtracet
.Jinak zakladatelko si můžeš být jistá tm,že v hyper super marketech to fakt nedělaj schválně. leda by byli táák moc loajální (jak se to slovo píše??) k zaměstnavateli a okrádali pro něj za vidinou třeba zvýšení platu
Jo, v tom Albertu to fakt beru (i když to byly 3 stovky
), ale tam to evidentně byl „omyl“ - slečna se moc moc omlouvala… chápu… stane se…
Ale třeba ten pán v tý trafice to evidentně „zkusil“ a pak bylo vidět, jak je na*ranej, že jsem si všimla!
![]()
Spíš jsem chtěla poukázat na to, ať si mamky fakt přepočítávají, jelikož já fakt nepočítám a může se to stát hned… ať už omylem či schválně… ![]()
Anonymní píše:andela píše:
Proč by si to pokladní nevzala? Když sem sečetla kasu a měla něco navíc, tak sem si to vždycky nechala. ALe ne teda, že bych kvůli tomu někoho obírala naschvál.
A k tématu… mě se to asi nestává. Ale může to být tím, že nějak pečlivě to nekontroluju
Největší úlovek byl asi 50 Kč
Ne všude to počítají samy pokladní ![]()
Já kvůli tomuhle „vracení“ radši platím kartou všude kde to jde.
taky platim kartou, jak specham a nedavam pozor, tak se plno prodejcu snazi privydelat
To je fakt, nejlepší je platit kartou…
Taky platím většinou kartou… No ale teď se mi to prostě nějak „sešlo“…
A nestačila jsem se tedy divit ![]()
Kde to jde zaplatím kartou,ale v menších obchodech si vrácené peníze přepočítávám.už se mi párkrát stalo,že mi vrátili míň něz měli.
Ale taky se mi stalo,že se jednou paní sekla o 150kč,ale já ji to řekla ![]()
Já si to vždycky kontroluju, takže se mi to nestává, ale minule mi dvakrát v jednom dni naúčtovali zboží za špatnou cenu. V jednom obchodě jsem to vyřešila druhý den, v tom druhém jsem to nechala.
Liduš88 píše:
Kde to jde zaplatím kartou,ale v menších obchodech si vrácené peníze přepočítávám.už se mi párkrát stalo,že mi vrátili míň něz měli.
Delam to stejne
Přesně tak jak jak říká andela:jsem pokladní a NIKDY peníze navíc nám nejdou do kapsy!! Takže pokladní určitě nevrací špatně zchválně aby si peníze mohla vzít.. A ne v každém obchodě si pokladní peníze v pokladně počítá sama..U nás to tak určitě není šuplík se odevzdá a hotovo pak se podepíše jesttli tam byl nějaký rozdíl to se pak dá zaměstnavateli..
Takže to spíš byla blbá náhoda ![]()
Mě se třeba stalo že nám vrátila o litr víc což jsem si vubec nevšimla bylo to takový zamotaný paí měla dva litry v ruce a ptala se jestli sem jí to dala tak já kouknu an ruku říkám jo asi jo… Tak mi vrátila pak v jiným obchde koukám kolik mám penez a zjistim že 2tisícovku mám stále v penežence
Tak nevím jak se paní dostala do ruky když sem jí asi teda dávala tisícovku..Mno co už zajímavé taky..
Taky se mi to ještě nestalo, vždycky čumím na tu kasu, kolik mi má vrátit a za kasou si ještě kontroluju účtenku, jestli ty ceny souhlasí ![]()
Tak v jedné trafice se mi už podruhé stalo, že sjem zaplatila noviny padesátikorunou a vrátili mi jako na dvacku. Když se to stalo poprvé, tak jsem to něj přešlo, ale teď se mi to v krátké době stalo podruhé - takže jsem na to už upozornila, pán moc příjemný nebyl, ale nakonec mi peníze vrátil. Nechci se hádat o pár korun, ale naštvalo mě to! ![]()