Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Přeji krásný den
Kamarádka včera brouzdala po MMB a narazila na paní, která objednává oblečení Next. Našla u ní i překladač na ty stránky. Večer mi volala, že to projíždí a prý to výjde mnohem levněji, když si to objedná přímo z těch stránek, než přes někoho na MMB. Proto se mě ptala, zda když si hodí věci do košíku a odešle objednávku, jestli to příjde té paní na MMB a půjde to přes ni? A dále co je vše potřeba k tomu,a by si to mohla objednat přímo z těch stránek, zda musí mít nějakou speciální kartu na placení, a kolik výjde to „poštovné“ z VB.
Myslí si, že i když zaplatí peníze za poštovné, pořád ušetří, protože u některých věcí to dělá i 3stovky navíc. Jako když si objedná bundu za 30liber, tak na MMB za ni dá o 2stovky více. A kdyby si objednala toho oblečení větší množství, tak ji to asi pořád výjde lépe, ne?!
Neorientuji se v tom, tak se ptám vás ![]()
Děkuji za každou odpověď. ![]()
Nevim, jestli jsem pochopila dotaz spravne, ale pokud nahaze do kosiku veci na next.co.uk do kosiku a dokonci objednavku, tak dojdou veci ji domu, plati se kreditkou.
Pokud chce objednavat pres pani z MMB tak se musi domluvit s ni konkretne ![]()
Weru píše:
Nevim, jestli jsem pochopila dotaz spravne, ale pokud nahaze do kosiku veci na next.co.uk do kosiku a dokonci objednavku, tak dojdou veci ji domu, plati se kreditkou.
Pokud chce objednavat pres pani z MMB tak se musi domluvit s ni konkretne
ale tam prece musi zadat ceskou mutaci stranek, jinak ji to do ceska neposlou ne?
a ceny jsou tim padem stejny jak u nas ve ksefte ![]()
martek01 píše:Weru píše:ale tam prece musi zadat ceskou mutaci stranek, jinak ji to do ceska neposlou ne?
Pokud chce objednavat pres pani z MMB tak se musi domluvit s ni konkretnea ceny jsou tim padem stejny jak u nas ve ksefte
Te znam z jedne diskuse na FB
.
Ja myslela, ze to pochopi, i kdyz napisu next.co.uk
…Pak tedy klikne na ceskou vlajecku dole a muze vesele objednavat. A ceny jsou stejny jak v obchode, jojo. Pokud nezije v UK, tudiz objedbavka neprijde do UK, tak jsou ceny masakralne vyssi.
martek01 píše:Weru píše:ale tam prece musi zadat ceskou mutaci stranek, jinak ji to do ceska neposlou ne?
Pokud chce objednavat pres pani z MMB tak se musi domluvit s ni konkretnea ceny jsou tim padem stejny jak u nas ve ksefte
Martek01, to je dle mého blbost. Řekni mi potom, proč to ty maminy objednávají přímo z Anglie? A navíc byla jsi někdy v obchodě Next? Ty ceny jsou vyšší než na MMB. To by se pak těm maminám vůbec nevyplatilo objednávat a dál prodávat. ![]()
Weru, já jsem to též pochopila tak, že si naháže normálně na tom next.co.uk věci do košíku, vypíše adresu, atp. Zašle peníze za věci, plus samozřejmě nějaké ty poplatky jako je zasílání do ČR, atp… Takže stačí normálně klasická karta?!
Tak jsem to teda blbě pochopila i já. V tom příúadě nechápu, proč to ty maminy objednávají z Nextu a výjde to dráž než na netu…
Jsem na tyhle věci tupá ![]()
zaletnice píše:
Tak jsem to teda blbě pochopila i já. V tom příúadě nechápu, proč to ty maminy objednávají z Nextu a výjde to dráž než na netu…Jsem na tyhle věci tupá
Ony to objednavaji od te pani na MMB, protoze zije v UK a muze nakoupit za levno, hodi ti nejaky kurz, ale rozhodne nizsi nez si davaji na oficial Next strance. uz si nepamatuju presne kolik tam byl kurz ale neco kolem 38 nebo 48 Kc za libru, coz je masakr. Ja objednavam z NL a taky maji kurz navysenej nehorazne.
Tak trochu to začínám chápat. Ale vždyť třeba edna holka z vedlejšího města to též objednává a to tam nežije, plus tam nikoho nemá. A na netu má věci levnější než v českém obchodě. To je jedno
Ať si kamarádka dělá podle svého uvážení ![]()
Weru píše:martek01 píše:Te znam z jedne diskuse na FBWeru píše:ale tam prece musi zadat ceskou mutaci stranek, jinak ji to do ceska neposlou ne?
.
Ja myslela, ze to pochopi, i kdyz napisu next.co.uk…Pak tedy klikne na ceskou vlajecku dole a muze vesele objednavat. A ceny jsou stejny jak v obchode, jojo. Pokud nezije v UK, tudiz objedbavka neprijde do UK, tak jsou ceny masakralne vyssi.
proboha, z jaky?????
![]()
neni to blbost, sem si tam objednavala svatebni botky
do CR ti z anglicke mutace stranek nic neposlou ( a vyber maji tak 100× vetsi)
musis kliknout na ceskou, zaplatis 130kacek postovny a prijde ti to za cesky ceny, tj. stejny jak v kamennym obchode az domu ![]()
Holky, teď mě ještě napadlo. Nemají to ty maminy třeba přes nějakou českou firmu, která sídlí a posílá balíky z UK do ČR? Jakože si to objednají pro sebe a pak to za nějakou částku pošlou do ČR, ale pořád to výjde levněji, než kdyby si to člověk objednával sám pro sebe?!
Nevím, jen mě tak napadlo
nejlevnejsi je koupit si u Ryanair letenky do Londyna za par korun a nakoupit si primo tam ![]()
martek01 píše:
neni to blbost, sem si tam objednavala svatebni botkydo CR ti z anglicke mutace stranek nic neposlou ( a vyber maji tak 100× vetsi)
musis kliknout na ceskou, zaplatis 130kacek postovny a prijde ti to za cesky ceny, tj. stejny jak v kamennym obchode az domu
Aha, tak to jo. Mě teda vždy kamarádka vozila z UK přímo věci, co koupila v obchodě. Ale pořád mi nejde do hlavy, že ty ženksý na MMB to prodávají levněji než v obchodě a přitom žijí normálně v ČR!!!
Jsem fakt tupec ![]()
martek01 píše:Weru píše:proboha, z jaky?????martek01 píše:Te znam z jedne diskuse na FBWeru píše:ale tam prece musi zadat ceskou mutaci stranek, jinak ji to do ceska neposlou ne?
.
Ja myslela, ze to pochopi, i kdyz napisu next.co.uk…Pak tedy klikne na ceskou vlajecku dole a muze vesele objednavat. A ceny jsou stejny jak v obchode, jojo. Pokud nezije v UK, tudiz objedbavka neprijde do UK, tak jsou ceny masakralne vyssi.
![]()
![]()
![]()
zaletnice píše:
Holky, teď mě ještě napadlo. Nemají to ty maminy třeba přes nějakou českou firmu, která sídlí a posílá balíky z UK do ČR? Jakože si to objednají pro sebe a pak to za nějakou částku pošlou do ČR, ale pořád to výjde levněji, než kdyby si to člověk objednával sám pro sebe?!Nevím, jen mě tak napadlo
Nene, maji to fakt od te pani, ktera zije v UK a plati v librach
. Pokud holky rikaji neco jinyho, tak asi kecaji. Objednavam z nextu docela casto.