Reklamace bez paragonu?

teresa20
26.9.11 12:41

reklamace bez paragonu?

Ahoj,

nevíte náhodou některá, jestli lze reklamovat zboží, na které nemám paragon??

Konkrétně v OBI, jedná se o drobnost za 300, paragon nemůžu najít :roll: :cert:

Někde jsem snad zaslechla, že by to nějak mohlo jít s čestným prohlášením :think: Ale nevím, jestli to musí vzít. Zeptala bych se přímo, ale teď tam nemám cestu..

díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
170
26.9.11 12:46

nám uznali reklamaci na zboží, u kterého jsme sice paragon měli, ale protože barva na něm vybledla, tak byl tak z 90% nečitelný - a také jsem slyšela, že by měli uznat reklamaci i na zboží bez paragonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bia
443
26.9.11 12:55

Když nemáš paragon tak se s tebou vůbec nemusí bavit. Někde reklamaci vezmou i bez paragonu, ale to je jenom jejich dobrá vůle ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
26.9.11 12:57

Myslím že ot záleží na obchodě jestli ji uznají nebo ne,nám uznali reklamaci bez paragonu třeba v Asku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
26.9.11 12:57

možná by pomohlo, kdybys třeba platila kartou, tak by se dalo prokázat, že jste zboží koupili v obi a kdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
26.9.11 13:05

My reklamovali teď boty v Hervisu - jen s dokladem o zaplacení kartou, paragon jsme taky ztratili - zpětně z kasy pomocí toho dokladu o zaplacení vytiskli nový paragon a bylo. I když předpokládám, že pokud nemáte paragon, tak asi ani ten doklad z karty, že? V případě, že jste kartou vůbec platili. Jinak nevím, držím palce, ať dobře pořídíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
26.9.11 13:08

Stačí dokázat že jsi to tam koupila, například číslo transakce platební kartou. Tedy tak mi to bylo vysvětlováno vloni, když jsme od něčeho nemohli najít paragon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102589
26.9.11 13:08

No, reklamaci by uznat měli, ale ty bys měla dokázat, že to bylo koupeno u nich a asi i kdy, takže je otázkou, jak se k tomu postaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
26.9.11 13:10

Někde jsem četla, že stačí k dokázání nákupu svědek

• Citovat
  • Upravit
4542
26.9.11 13:31

Je na tobě, abys hodnověrně prokázala prodejci, kdy jsi zboží koupila, a že to bylo u něho. Pokud nemáš paragon, tak je hodnověrný doklad o transakci pl. kartou, pokud se ale jedná o věc placenou hotově, jsi v pozici, kdy v podstatě záleží na prodejci, zda ti to uzná nebo ne. Samozřejmě se v tom případě lépe reklamuje výrobek Ikea apod., který se jinde neprodává.

Nákup se sice dá prokázat teoreticky i svědkem, apod., ale to je v podstatě až věc dokazování před soudem, a tam to asi hnát nebudeš… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.9.11 13:37

Holky, děkuju.

Už si to moc nepamatuju, ale s největší pravděpodobností jsme kartou platili, ale nejspíš jsme k tomu brali i něco dalšího, takže podle částky to nepoznáme..
Doklady z karty neschovávám.. holt budu muset ještě hledat..

Je to polička do sprcháče kupovaná někdy v červenci myslím :think: , namontovali jsme ji a asi po týdnu začala reznout, další týden jsem urgovala manžela, aby ji sundal, než se k tomu dokopal, byl další týden a ta rez mi obarvila obkladačky :cert: :cert: Naštěstí to šlo dolů..

Nechce se mi jim nechávat 300 za krám :pocitac: Už nám to tady měsíc leží a musím s tím něco udělat. Zkusím se podívat do výpisu, jestli by tam ta transakce náhodou nebyla :think:

• Citovat
  • Upravit
170
26.9.11 20:12

mohlo by stacit cislo transakce, pokud jsi teda platila kartou… papirek mit nemusis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102589
26.9.11 20:21

Nebo to najít na výpise z účtu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Samueliberec
4.10.12 11:49

reklamace

Dobrý den, řeším obdobnou situaci a napsal jsem místopřísežné prohlášení o koupi, pro jistotu jsem do něj uvedl i svědka a tím by se měla reklamace uznat. Uvidíme, jak dopadnu. Všem přeji pěkný den!

• Citovat
  • Upravit
1430
9.8.14 22:44

Holky, nemáte zkušenost s reklamací v Malviku bez účtenky? Nemůžu jí najít, ale mám výpis z účtu. Stačí to nebo mám převrátit barák vzhůru nohama :zed:?
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák