Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
nám uznali reklamaci na zboží, u kterého jsme sice paragon měli, ale protože barva na něm vybledla, tak byl tak z 90% nečitelný - a také jsem slyšela, že by měli uznat reklamaci i na zboží bez paragonu
Když nemáš paragon tak se s tebou vůbec nemusí bavit. Někde reklamaci vezmou i bez paragonu, ale to je jenom jejich dobrá vůle ![]()
Myslím že ot záleží na obchodě jestli ji uznají nebo ne,nám uznali reklamaci bez paragonu třeba v Asku.
možná by pomohlo, kdybys třeba platila kartou, tak by se dalo prokázat, že jste zboží koupili v obi a kdy
My reklamovali teď boty v Hervisu - jen s dokladem o zaplacení kartou, paragon jsme taky ztratili - zpětně z kasy pomocí toho dokladu o zaplacení vytiskli nový paragon a bylo. I když předpokládám, že pokud nemáte paragon, tak asi ani ten doklad z karty, že? V případě, že jste kartou vůbec platili. Jinak nevím, držím palce, ať dobře pořídíte.
Stačí dokázat že jsi to tam koupila, například číslo transakce platební kartou. Tedy tak mi to bylo vysvětlováno vloni, když jsme od něčeho nemohli najít paragon.
No, reklamaci by uznat měli, ale ty bys měla dokázat, že to bylo koupeno u nich a asi i kdy, takže je otázkou, jak se k tomu postaví.
Je na tobě, abys hodnověrně prokázala prodejci, kdy jsi zboží koupila, a že to bylo u něho. Pokud nemáš paragon, tak je hodnověrný doklad o transakci pl. kartou, pokud se ale jedná o věc placenou hotově, jsi v pozici, kdy v podstatě záleží na prodejci, zda ti to uzná nebo ne. Samozřejmě se v tom případě lépe reklamuje výrobek Ikea apod., který se jinde neprodává.
Nákup se sice dá prokázat teoreticky i svědkem, apod., ale to je v podstatě až věc dokazování před soudem, a tam to asi hnát nebudeš… ![]()
Holky, děkuju.
Už si to moc nepamatuju, ale s největší pravděpodobností jsme kartou platili, ale nejspíš jsme k tomu brali i něco dalšího, takže podle částky to nepoznáme..
Doklady z karty neschovávám.. holt budu muset ještě hledat..
Je to polička do sprcháče kupovaná někdy v červenci myslím
, namontovali jsme ji a asi po týdnu začala reznout, další týden jsem urgovala manžela, aby ji sundal, než se k tomu dokopal, byl další týden a ta rez mi obarvila obkladačky
Naštěstí to šlo dolů..
Nechce se mi jim nechávat 300 za krám
Už nám to tady měsíc leží a musím s tím něco udělat. Zkusím se podívat do výpisu, jestli by tam ta transakce náhodou nebyla ![]()
mohlo by stacit cislo transakce, pokud jsi teda platila kartou… papirek mit nemusis
Dobrý den, řeším obdobnou situaci a napsal jsem místopřísežné prohlášení o koupi, pro jistotu jsem do něj uvedl i svědka a tím by se měla reklamace uznat. Uvidíme, jak dopadnu. Všem přeji pěkný den!
Holky, nemáte zkušenost s reklamací v Malviku bez účtenky? Nemůžu jí najít, ale mám výpis z účtu. Stačí to nebo mám převrátit barák vzhůru nohama
?
Děkuji ![]()
Ahoj,
nevíte náhodou některá, jestli lze reklamovat zboží, na které nemám paragon??
Konkrétně v OBI, jedná se o drobnost za 300, paragon nemůžu najít

Někde jsem snad zaslechla, že by to nějak mohlo jít s čestným prohlášením
Ale nevím, jestli to musí vzít. Zeptala bych se přímo, ale teď tam nemám cestu..
díky