Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, mám doma 3tydenní miminko, po porodu měl infekci z plodové vody a na 5 dni antibiotika.
Máme problém s kojením, malý mi u prsu během 5 minut začne usínat, už z porodnice dokrmujeme.
Máte někdo zkušenost, jestli je možné že je stále unavený po infekci? Doktoři tvrdí že ano.
Prospal by klidně celou noc bez krmení ![]()
Sezen si nejakou dobrou (!) laktacni, idealne na doporuceni.
Miminko muze byt spave i bez infekce, chce to potom to kojeni spravne uchopit, aby kvuli dokrmu neskoncilo.
@New27 píše:
Zdravím, mám doma 3tydenní miminko, po porodu měl infekci z plodové vody a na 5 dni antibiotika.
Máme problém s kojením, malý mi u prsu během 5 minut začne usínat, už z porodnice dokrmujeme.
Máte někdo zkušenost, jestli je možné že je stále unavený po infekci? Doktoři tvrdí že ano.
Prospal by klidně celou noc bez krmení
Musíš budit. Měla jsem zase děti se žloutenkou způsobenou rh inkomopatibilitou a taky byly spavé. Navíc maličké miminko u kojení usíná. Je vhodné dráždit tvář a bradičku.
A budit maximálně po 3 hodinách. I v noci.
@1Pears1 píše:
Musíš budit. Měla jsem zase děti se žloutenkou způsobenou rh inkomopatibilitou a taky byly spavé. Navíc maličké miminko u kojení usíná. Je vhodné dráždit tvář a bradičku.
A budit maximálně po 3 hodinách. I v noci.
Jo jo. Souhlasím. Taky jsem to tak měla. Neměl tedy žloutenku, ale vážil jen 2,5 kg. A bradavku měl jen jako dudlík.
Taky jsem ho musela budit. Já měla doporučeno budit dokonce už po 2 hodinách. Bylo mi ho vždy šíleně líto. ![]()
Nechej ho spát na prsu, mlíko se spouští ve vlnách, takže během toho co bude spát, bude několikrát i pít. Je to náročné, ale přejde to, super je naučit se kojit v šátku, a pak máš volné ruce 😊