Spermiogram

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1850
22.3.19 19:20

Většina spermií je nepohyblivých a morfologie je dost mizerná.Pokud chcete za rok počít tak bych to začala řešit už teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
22.3.19 19:33

No vy mi teda dáváte :( Právě že jsem byl u doktora kvůli nízké hladině testosteronu a chce mi nasadit testosteronové injekce, které ale spermiogram ještě zhorší(a i po vysazení se nemusí zlepšit) :roll: No to mám teda dilema, jestli to nějak ten rok překlepat s mizernou únavou a celkově na prd vitalitou, ale šancí na dítě a nebo začít sypat testosteron, zlepšit náladu a všechno kolem, ale zase ještě o to víc zhoršit už tak líné spermie.. ách jo.. no, byť teda nijak extra nepiji, ale dneska si teda menší pivní kůru zasloužím.. Chlamýdie mít hádám nebudu.. na testech jsem byl tak tři roky dozadu a navíc jsem teď podstoupil měsíční kůru ATB.. no radost teda.. jsem čekal, že řeknete, že to má každý druhý takhle nebo tak něco, ženský 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.19 19:37

@Michal1986 me to mrzi, ale lepsi to napsat narovinu. Ja bych si oreci jen mozna to vysetreni chlamydii vyzadala, at mas jistotu, ze to tim neni. Jak pisu, problemy nemusis mit jinak zadne. A na to, ze mas malo testosteronu jsi prisel jak? V tomto se vubec nevyznam, to se leci jen injekcemi? No ja bych se pri tomto spermiogramu uprimne bala ho jeste zjorsit. Protoze vubec hranice na to, aby udelali IVF je snad tech 4% morfologicky spravnych spermii. Spise bych zacala brat vitaminy doporucovane na zlepseni spermiogramu a zapracovala na nem, pokud chcete mit dite :think: ale zda je nutne resit testosteron netusim. Spolu to spuviset nemuze? Ze ho mas malo a spatne vysledky?

• Citovat
  • Upravit
1850
22.3.19 19:42
@Michal1986 píše:
No vy mi teda dáváte :( Právě že jsem byl u doktora kvůli nízké hladině testosteronu a chce mi nasadit testosteronové injekce, které ale spermiogram ještě zhorší(a i po vysazení se nemusí zlepšit) :roll: No to mám teda dilema, jestli to nějak ten rok překlepat s mizernou únavou a celkově na prd vitalitou, ale šancí na dítě a nebo začít sypat testosteron, zlepšit náladu a všechno kolem, ale zase ještě o to víc zhoršit už tak líné spermie.. ách jo.. no, byť teda nijak extra nepiji, ale dneska si teda menší pivní kůru zasloužím.. Chlamýdie mít hádám nebudu.. na testech jsem byl tak tři roky dozadu a navíc jsem teď podstoupil měsíční kůru ATB.. no radost teda.. jsem čekal, že řeknete, že to má každý druhý takhle nebo tak něco, ženský 8)

Manžel má taky špatnou pohyblivost.Užívá potr.doplňky, které to umí výrazně zlepšit..Horší je ta morfologie, ta se velice spravit nedá..Určitě bych se nejprve poradila v centru asistované reprodukce, protože i kdyby mělo v budoucnu dojít k ivf, což je pravděpodobné, budou potřeba alespoň nějaké ,,dobré" spermie.Nemusíte do toho jít hned, ale porada s lékařem by nebyla marná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.19 19:44

@Oplatečka to by bylo asi nejlepsi, zeptat se na nazor v CAR :think: @Michal1986

• Citovat
  • Upravit
727
22.3.19 19:45
@Anonymní píše:
@Michal1986 me to mrzi, ale lepsi to napsat narovinu. Ja bych si oreci jen mozna to vysetreni chlamydii vyzadala, at mas jistotu, ze to tim neni. Jak pisu, problemy nemusis mit jinak zadne. A na to, ze mas malo testosteronu jsi prisel jak? V tomto se vubec nevyznam, to se leci jen injekcemi? No ja bych se pri tomto spermiogramu uprimne bala ho jeste zjorsit. Protoze vubec hranice na to, aby udelali IVF je snad tech 4% morfologicky spravnych spermii. Spise bych zacala brat vitaminy doporucovane na zlepseni spermiogramu a zapracovala na nem, pokud chcete mit dite :think: ale zda je nutne resit testosteron netusim. Spolu to spuviset nemuze? Ze ho mas malo a spatne vysledky?

to máš těžké - málo testosteronu znamená horší spermiogram. Dodání testosteronu(injekce, tablety, gel) zvýší testosteron, ale ještě víc zhorší spermiogram :think: Musím popřemýšlet.. No dva roky blbě spím, libido v háji, erekce bez viagry o ničem, nesoustředěnost, únava.. dva roky lítám po doktorech, až někoho napadlo nabrat testosteron a ono ejhle. Sice teda znám příčinu a dokonce i řešení, ale je tam riziko neplodnosti(kor když už to teď není nic moc).. no babo raď.. nic, valím na to pívo, zítra je taky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
22.3.19 19:46
@Anonymní píše:
@Oplatečka to by bylo asi nejlepsi, zeptat se na nazor v CAR :think: @Michal1986

hmno vlastně máš pravdu. kdo jiný by na to měl mít názor, než lidi od fochu.. zkusím, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
22.3.19 19:49
@Anonymní píše:

Ano, tam zhodnotí na kolik je možná náprava, je-li možná léčba, zamražení..určitě bych nečekala rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.19 22:49

@Michal1986 na tvem miste bych zvazila moznost odebrani a zamrazeni spermii. V pripade IVF by mohli pouzit tyto zamrazene spermie.

• Citovat
  • Upravit
506
24.3.19 11:18

@Michal1986 nevim co zde všem přijde na tvém spermiogramu špatné 8o vše máš nad normu, jen ta pohyblivost je horší..ta se dá ve většině případů zlepšit potravinovými doplňky. Píšeš, že jsi podstoupil atb léčbu, která trvala měsíc..bylo to před spermio? To má na to taky velký vliv!
Morfo 8% je v pohodě, i 4% považují v CAR za super..z toho bych se tedy rozhodně nehroutila. My máme 1% a pořád se s tím dá něco dělat…
Nevím, asi bych si po dvou/třech měsících nechala udělat kontrolní spermio a podle výsledků se rozhodla jestli léčbu testosteronem podstoupit. Eventuálně zamrazit vzorek, pro jistotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
26.3.19 12:25

Hmno, objednám se do CARu spíš tak na konzultaci a uvidím, co mi řeknou. Dám vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.19 15:02

@Kater90 prijde Ti v poradku, ze ma 92% spermii nepouzitelnych a k tomu ta pohynlivost? Ta morfologie je spatna. Hranice je IUI a IVF je, aby mel pouzitelna 4%. Ma 8%. Zda se s tim da vubec prirozene otehotnet je otazkou. S vasim 1% uz ne :nevim: a na IUI a IVF podminky taky nesplnujete. Pak je dalsi vec, zda CAR nekeca, aby z toho vydyndali penize za zbytecne pokusy, stava se to

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.19 16:14

Chtěla bych přispět svou troškou do mlýna… Nám vyšly ve spermiogramu více než dvojnásobné hodnoty na počet i pohyblivost - počet přes 70mil./ml a progresivní pohyb 63%, jen morfologie mizerná, pouhá 2%. Zjišťovala jsem si, jak se ta morfologie určuje: Vezmou 100 ks spermií a když dvě jsou ukázkové je morfologie 2%. V tom počtu několik miliard spermií nevím, jestli je to úplně vypovídající… Pravdou je, že se snažíme už rok a zatím nic no, ale moje cykly taky nejsou ukázkové, jsou trochu delší, ale utz i horm.profil jinak ok, tak nevím no… Jasně, že ta pravděpodobnost bude nižší, ale já věřím, že ne úplně bídná… Doufám…

• Citovat
  • Upravit
727
26.3.19 16:20
@Anonymní píše:
@Kater90 prijde Ti v poradku, ze ma 92% spermii nepouzitelnych a k tomu ta pohynlivost? Ta morfologie je spatna. Hranice je IUI a IVF je, aby mel pouzitelna 4%. Ma 8%. Zda se s tim da vubec prirozene otehotnet je otazkou. S vasim 1% uz ne :nevim: a na IUI a IVF podminky taky nesplnujete. Pak je dalsi vec, zda CAR nekeca, aby z toho vydyndali penize za zbytecne pokusy, stava se to

Tak nevím jestli v pořádku, ale co se tak koukám do studií, tak rozmezí morfologie spermií u plodných párů(tedy těch, kde se povedlo do 12 měsíců) je 3 - 26% a medián pouhých 15% tedy netvrdím, že těch 8 je kdoví jaká výhra, ale že bych se šel věšet to zase ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
26.3.19 21:40
@Anonymní píše:
@Kater90 prijde Ti v poradku, ze ma 92% spermii nepouzitelnych a k tomu ta pohynlivost? Ta morfologie je spatna. Hranice je IUI a IVF je, aby mel pouzitelna 4%. Ma 8%. Zda se s tim da vubec prirozene otehotnet je otazkou. S vasim 1% uz ne :nevim: a na IUI a IVF podminky taky nesplnujete. Pak je dalsi vec, zda CAR nekeca, aby z toho vydyndali penize za zbytecne pokusy, stava se to

Co je zase tohle za názor? 8% hodnota morfologie je naprosto v pořádku..dle světové zdravotnické organizace, podle které se spermiogram vyhodnocuje viz obrázek. K otěhotnění stačí jen 1 spermie..samozřejmě pokud jdou výsledky nic moc, je třeba tomu dopomoci pomoci IUI nebo IVF. Pokud je spermiogram pod normu o dost, tak IUI se nedělá a připadá v úvahu jen IVF tak, jako je tomu u nás.
A nechápu co te vede k tomu tady tvrdit, ze IVF se s takovými hodnotami nedělá? A kdy jindy se tedy má asi tak dělat? :roll: snad tehdy když je nějaký problém a spermiogram špatný..jako to máme například my. :roll:

Příspěvek upraven 26.03.19 v 21:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital