Spí a kojí se zároveň

8071
1.9.13 14:28

Spí a kojí se zároveň

Mám problém, skoro čtyřměsíční prcek mi začal spát a kojit se zároveň. Prostě začne cucat, u toho zavře oči, trvá to hodinu, pak se pustí a za pět minut je vzhůru, vyspaný i najedený. Jak ho to odnaučit? Zabírá mi to spoustu času a hlavně se bojím, že skončím jako u nejstaršího, ten cca od půl roku nepil jindy, než ve spánku. Prostě byl ochoten nakojit se, když usínal, no a potom, když jsem vystihla moment, kdy se budí. Bylo to dost o nervy a určitě jsem to způsobila nějakou „výchovnou“ chybou. Co dělám špatně? Cpu mu prso, když chce vlastně jen spát? Nevím, jak to napravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
1.9.13 14:40

A to jako kteroukoli denní dobu? Mně se malá budí 1× v noci mezi 4 a 5 a to ji vytahuju z postýlky taky ještě v polospánku a za celou dobu dokud ji nedám zpět do postýlky, neotevře oko. Ale tobě jde asi o celodenní problém, že?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.9.13 14:47

Tohle mi dělaly všechny děti, mají prostě potřebu dudlat, uklidňuje je to, líbí se jim to, dobře se jim spí s prsem v puse. Zkusit dudel - tím osvobodíš prso, ale zase získáš jinou závislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
1.9.13 14:48

Zkus do něj u kojení šťouchat…až se napije (15min musí stačit), tak ho dej odbrknout, polož do postýlky, zaviň pevně ruce třeba do pleny a pusť třeba tento zvuk…z počátku hodně nahlas, http://www.youtube.com/watch?… jedná se o tzv. bílý šum…děti to uklidňuje…moje malá taky usínala pouze u prsu, dokud jsem v zoufalství nepustila vysavač…a hle, do deseti sekund spinkala…od té doby pouštíme tento zvuk (či podobný) stále…postupně u spinkání stišuju, pak buď vypnu, nebo nechám hrát… hodně štěstí, snad pomůže…mimochodem, jestli ti to přijde na hlavu, mně to přišlo taky divné, ale zkusila jsem a jsem nadšená, mrzí mě, že jsem to u prvního nevěděla…
 http://www.jaknamiminka.cz/…sum-a60.html

Příspěvek upraven 01.09.13 v 14:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
1.9.13 14:48

Jakmile přestane pít a už jen dudlá, prso bych sebrala a nabídla dudlík :think: Nebo si na to hodně rychle zvykne a budeš jí dělat na spaní živýho dudlíka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
1.9.13 15:00

Jojo, u jídla budit - žádný spaní :) odříhnout a dát spinkat.
A začni dávat dudlík - je to „lepší“ závislost než dudlání prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.9.13 15:05

@March7 u nás se bez šumu nespí přes den ani v postylce ani v kočárku, ale co nadelam :nevim: pořád lepší aby na mě lidi s sumejicim kocarem koukali jak na debila, než aby v kočárku řvalo miminko jak protržené :lol: Ale v noci ho pustím jen na 5. minut a pak vypinam a to spí úplně v pohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
1.9.13 16:37
@March7 píše:
Zkus do něj u kojení šťouchat…až se napije (15min musí stačit), tak ho dej odbrknout, polož do postýlky, zaviň pevně ruce třeba do pleny a pusť třeba tento zvuk…z počátku hodně nahlas, http://www.youtube.com/watch?… jedná se o tzv. bílý šum…děti to uklidňuje…moje malá taky usínala pouze u prsu, dokud jsem v zoufalství nepustila vysavač…a hle, do deseti sekund spinkala…od té doby pouštíme tento zvuk (či podobný) stále…postupně u spinkání stišuju, pak buď vypnu, nebo nechám hrát… hodně štěstí, snad pomůže…mimochodem, jestli ti to přijde na hlavu, mně to přišlo taky divné, ale zkusila jsem a jsem nadšená, mrzí mě, že jsem to u prvního nevěděla…
http://www.jaknamiminka.cz/…sum-a60.htmlPříspěvek upraven 01.09.13 v 14:48

Tak jsem ze zvědavosti to youtube pustila a můj chlap se tak lekl až sebou cuknul :lol:
a já z toho měla záchvat smíchu, protože to bylo poprvé za celou tu dobu co jsme spolu co jsem ho viděla se něčeho leknout :lol: :lol:
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
1.9.13 17:06

@zvědavá borůvka no a zabralo to? :jazyk: Nám ano :) Zvláštní, že přes noc to nepotřebuje (klepu), ale přes den bez toho doma neusne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
1.9.13 17:07

@ivana-domca :lol: :mrgreen: já to vypínám, když vyjíždím z baráku, takže venku nešumíme, ale v chodbě taky ještě šumíme, tak na mě sousedi koukají, jako bych byla padlá na hlavu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.9.13 17:14

@March7 u nás už si sousedi zvykli :mrgreen: Oni mají doma o měsíc mladší miminko a zdá se mi, že nějak často vysavaji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
@March7 píše:
@zvědavá borůvka no a zabralo to? :jazyk: Nám ano :) Zvláštní, že přes noc to nepotřebuje (klepu), ale přes den bez toho doma neusne :)

Já mám prcka ještě v pupíku :D
Má se narodit v říjnu, tak pak to určitě vyzkouším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

No přeci nepotřebuje hodinu jíst.. Co se stane, když mu to prso vezmeš? Já ho malý brala „nenápadně“ prostě jsem jí houpala a říkala ššš a vzala prso. Nikdy nebyla dudlíková, ale asi po dvou měsících zkoušení si vzala dudlík MAM a to si pak poté co jsem jí prso vzala chvíli podudala a vyplivla a byl klid a spala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
1.9.13 19:35

@zvědavá borůvka :lol: tak pak napiš, jestli to zabralo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
1.9.13 20:58

@Seizdra @Tiger-lily @March7 @petrul @gabriela82 @ivana-domca @Lenka512 Díky, ženy. On totiž u toho chrnění fakt pije celou dobu, sice pomalu a s pauzami, ale pije.
Jo a v noci to nedělá. To se napije rychle a zase chrupe. Jen přes den.

@Seizdra Co malá? Už je to nachlazení lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová