Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, tak se na vás opět obracím s problémem. Minulý týden jsem přestěhovala naši malou (7 měsíců) do sporťáku. Doma ale byla zvyklá spát v kočárku, tzn. v hluboké korbě a teď mi doma prostě přes den neusne. Dám ji do postýlky, sice nebrečí ale kope nožkama a hraje si - přitom je unavená, tře si očička a tak
Zkoušela jsem ji dát i do sporťáku, ale tam taky nic. Usne jedině venku za jízdy a i to jí trvá déle než předtím. Nemáte nějakou radu jak na ni. Nemůžu přeci v každém počasí pořád cajdat po venku
Jo ještě mě napadlo ji dávat do té hluboké korby, ale tam se za chvíli nevejde, takže bysme to řešili za chvíli stejně… Díky za všechny nápady.
Ahoj, moc ti naporadím, páč jsem na tom stejně.
Já už spaní přes den v postýlce vzdala, malá (7 měsíců) mi usne jedině za jízdy v kočárku, dopoledne ji uvozím (venku nebo rovnou v chodbě) a dám spát do chodby a odpoledne jdu s oběma dětmi ven na procházku. V postýlce mi nespí, jen pláče a nemůže zabrat, to by mi celý den nespala. První dceru jsem vozila přes den v kočárku na usnutí ještě ve 2 letech, protože doma prostě neusnula, pak jsem to vzdala a od té doby přes den nespává. Třeba někdo něco poradí. ![]()
Tak prckovi je 16 měs. a zrovna ted spi v hluboke korbe na balkone
Doma neusne ani omylem. Sportak mame na prochazky a na spani jsem poridila starou prostornou Libertu, protoze prcek ma 13.3 kg a 88 cm. Holt ma trochu skrcene nozky, spi na „žabáka“, ale vydrzi tak i pres dve hodiny, takze mu to evidentne nevadi. Po svacine ho zkratka zababusim do kocaru, vyvezu na balkon, parkrat zahoupu a do 5 minut je tuhej. Ve sportaku jsem to nezkousela a zatim ani nebudu, je zvykly na svou korbu a myslim, ze by to bylo s peknym revem, nehlede na to, ze je jeste zima a v korbe je tepleji.
Kdy zacne spat doma v postylce fakt nevim a ani zatim neresim.
Ahoj,
v soucasne dobe resime naprosto stejny problem. Maleho jsme uz museli dat do sportaku, protoze do korby se nam nevesel ![]()
A ted mu trva minimalne 2× tak dlouho nez usne…ma peknej vyhled, takze kouka okolo a i kdyz je ospalej, tak ne a ne zabrat… vcera jsem ho vozila na zahrade skoro 30 minut nez zabral a kdyz se po pul hodine vzbudil, tak uz mi znovu neusnul, pac zas koukal co kde lita (v korbe stacilo dat dudlik, povozit a byl do minuty zase tuhej)…
Jinak obcas mi pomaha ho chvilku vozit a kdyz neusne, tak se k nemu jen sklonit a hladit ho po hlavicce a zabere rychleji…ale je to jak kdy no… ![]()
No tak to jste mě teda holky moc nepotěšili. Mě právě dopolko potom nespí a jak je unavená tak do ní ani nemůžu nacpat oběd
Odpoledne taky jezdíme ven, tak to se prospí… Ach jooooooo
asi jen vydržet a naučit, já díky tomu že bydlím ve třetím patře kam kočár nedostanu a nechtěla jsem chodit pořád po venku tak se spalo prostě v postýlce. Venku ještě tak maximálně dopoledne, vyrážela jsem hodně do města. Takže bu´d to budeš muset zkusit jí naučit a nebo budeš jezdit po venku
![]()
Já ji chtěla naučit spávat v postýlce, abych se vyvarovala toho vožení, jak jsem psala, s první dcerou. Ale prostě už se to nedalo, dlouho tam brečela, byla vzhůru třeba od 6, a bylo 10,11 a ona v té postýlce prostě nezabrala, a když se jí to nějakým zázrakem podařilo, byla za 20 min. vzhůru. Takto ji dám mezi půl 10.-10. do kočáru, usne bez řvaní a spí 2-2,5 hodiny, je vyspaná, já si v klidu uvařím a je to. Prostě jí ten kočár víc vyhovuje. ![]()
luciaasek píše:
No tak to jste mě teda holky moc nepotěšili. Mě právě dopolko potom nespí a jak je unavená tak do ní ani nemůžu nacpat obědOdpoledne taky jezdíme ven, tak to se prospí… Ach jooooooo
A vy jste tu hlubokou korbu prodali? Jestli ji máte, tak at doma spi v ni, jak pred tim, a ven jezdete na sportaku.
Ne neprodali, ale stejně to jednou budeme muset řešit..... No teď jsem ji dala do tý korby, protože mi celej oběd vyplivala jak už je hotová ![]()
a přes noc ti spí v postýlce?my mame uplně ten stejnej problém ale s tím že ja ji i v noci uspávám v kočáru…nevim co budu dělat až se tam nevejde…
![]()
no to je právě to co nechápu. Večer ji položím do postýlky pustím kolotoč a do dvou minut je tuhá… Teď to vypadá, že neusne ani v tý korbě, tak já už nevím. Se z ní picnu ![]()
nam ani ten kolotoč nepomáhá..skus jezdit kočarem přes prah…mě tak mala za chvilu usne..
Tak už je tuhá, jupííí
Takže jdu složit cestovní postýlku a místo ní postavíme na zem korbu…
Jenže já ji nechci moc učit spát ve sporťáku i doma. Nejde nám úplně do lehu, takže bych radši aby spala na rovným.