Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Magdaleeena píše:
Moje nejmladší sestra v deseti letech spala.. respektive se vždy v noci přemístila k našim.. Naši nijak nehrotili, bylo to jejich 4. dítě, tak věděli své a nějaké výchovné rady neřešili:mrgreen:, vyřešilo se to samo.. Mnooo, vyrostla holka, teď je na VŠ a s našima v posteli nespí
Tak to už by bylo hodně divné…
![]()
Ne… ani jeden syn s nami nespal v posteli… az na vyjimky, nocni mura, nemoc… starsimu je 11 let a nedokazu si to predstavit… asi bych za tim hledala nejaky duvod, strach z neceho, uzkost, stesk… ![]()
@momi33
Dcera take spi s manzelem v loznici, ja v det. pokojiku. mam lehke Spani, vyhovuje mi to tedy, jen at nests vydrzi.. ![]()
Naše roční spává, tříletá občas tak je těsno. Jinak bych to brala v klidu-mám kamarádku a jejich osumnáctiletá dcera má u nich v ložnici vedle letiště postel a čas od času spí s rodiči-prostě se chce přitulit.
Nespaly ani jako skolkove natoz ve veku, kdy chodi do skoly.
@baaruunkaa píše:
Naše roční spává, tříletá občas tak je těsno. Jinak bych to brala v klidu-mám kamarádku a jejich osumnáctiletá dcera má u nich v ložnici vedle letiště postel a čas od času spí s rodiči-prostě se chce přitulit.
Ja jsem tolerantni, ale tohle opravdu normalni neni.
Nespí (3,5), od 20 měsíců spí sama v pokojíčku. Když má špatné spaní tak zásadně k nám neodchází a volá mě. Takže v krizových nocích, spím já v posteli její.
@Chocoloco Proč? Když to není časté tak na tom nic špatného nevidím. ona je jejich vymodlený benjamínek a má s rodiči krásný vztah.
Divné snad
.. ale docela bych chtěla vidět výraz jejího přítele, když by tam měl spát taky, že je zvyklá
![]()
@lovesmile píše:
Tak to už by bylo hodně divné…![]()
![]()
No my to máme v rodině - 16letý synovec spí s matkou v ložnici a když je u otce, spí s ním v ložnici. Celkem za tím nikdo nic nevidí, ještě s nimi spává pes.
@baaruunkaa píše:
@Chocoloco Proč? Když to není časté tak na tom nic špatného nevidím. ona je jejich vymodlený benjamínek a má s rodiči krásný vztah.
Podle mě mají mít rodiče soukromí a svůj partnerský život. Což s dětma v posteli nebo ložnici jde ještě v batolecím věku, pak už je to pro mě mimo.
@Ukulina píše:
Podle mě mají mít rodiče soukromí a svůj partnerský život. Což s dětma v posteli nebo ložnici jde ještě v batolecím věku, pak už je to pro mě mimo.
Vidim to podobne, navic spani dospele zeny s rodici mi neprijde vhodne ani standardni.
@Magdaleeena píše:
Moje nejmladší sestra v deseti letech spala.. respektive se vždy v noci přemístila k našim.. Naši nijak nehrotili, bylo to jejich 4. dítě, tak věděli své a nějaké výchovné rady neřešili:mrgreen:, vyřešilo se to samo.. Mnooo, vyrostla holka, teď je na VŠ a s našima v posteli nespí
Vidíš, se mnou nikdy děti nespávaly, akorát v pubetě, když nebyl táta doma, na holčičí povídání a ted když už je dcera dospělá a rok už nebydlí doma, zrovna mne v neděli popadla touha, si jí zase nastěhovat do ložnice ![]()
@lovesmile píše:
Tak to už by bylo hodně divné…![]()
![]()
Nebylo viz ![]()
@baaruunkaa píše:
Můj ex spal s rodičema v posteli do 13 let. Byl to jedináček. Vyrostl z něj normální chlap, brzy si našel přítelkyni.. A s rodiči má dodnes skvělý přátelský vztah, který jim kde kdo závidí. ![]()
Se mnou spí zatím tříleták a roční. ![]()