Spí vaše dítě s vámi v posteli?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6509
28.10.14 21:28
Tak to já úplně chápu a doufám, že s holkama prokecáme a prospíme noci v jedné velké posteli.. protože prostě budeme chtít.. tak někdo tam má - kromě manžela :mrgreen: - velký dítě.. někdo TV, jiný zase noťas.. :nevim: každého věc :nevim:
@boball píše:
Vidíš, se mnou nikdy děti nespávaly, akorát v pubetě, když nebyl táta doma, na holčičí povídání a ted když už je dcera dospělá a rok už nebydlí doma, zrovna mne v neděli popadla touha, si jí zase nastěhovat do ložnice :lol:

@boball

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
28.10.14 21:34

Tak u nás doma to nikdo neřešil, takže přesně nepamatuji, v deseti to „ještě“ bylo určitě, protože chodila do místní školy.. on ten zlom nebyl ani nijak přelomový, že by prostě jednou nepřišla a pak už nikdy.. tak nějak postupně..

Ale mluvily jsme o tom zpětně, kdy jedna z mých sester studovala dětskou psychologii, a nic patologickýho na tom neshledává :mrgreen:

@lenk píše:
@Magdaleeena a do kolika sestra spala s rodiči?

@lenk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
28.10.14 21:39

U nás část týdne není doma manžel, takže kromě 14,5 měsíčního synka se mnou v ložnici spí dcery (9 let a dvojčata 4 roky). Usínají většinou všechny u sebe (dvojčata spolu v posteli), ale někdy třeba starší 9tiletá dcera spí s 11tiletým synem v posteli - a divné mi to rozhodně nepřijde - mají spolu nádherný vztah, velmi si důvěřují,… Někdy se mi rovnou večer nakýblují do ložnice a když jsem „měkká“, tak je nevyháním. Popřípadě se stává, že přicestují v noci či k ránu. Někdy se i stává, že jedna z dvojčat usne, druhá usnout nemůže, tak si ji beru k sobě do postele a pak po chvíli přijde i druhá :mrgreen:. Jinak syn je jediný, co spí dlouhodobě v pokoji, ale jako malý s námi také spával.

Popřemýšlela bych nad tím, zda se dcera něčeho nebojí - tmy, stínů. Úplně chápu, že v pokoji nechce být sama, zvlášť, když je jedináček. Neteř si ještě snad ve 12 letech pouštěla písničky, aby se necítila tak sama, jako mladší spávala s rozsvíceným světlem v protější místnosti a poslouchala pohádky na CD, aby se necítila tak sama a „někdo mluvil“. Ale časem to všechno přešlo :).
Pátrala bych tedy po příčině, do 20 s vámi spát nebude ;).

Jinak nevidím nic špatného na tom, že se 18tiletá holka chce občas přitulit k rodičům, myslím si, že spolu budou mít krásný vztah, tak proč by to nemělo fungovat dál, když to dříve pravděpodobně takto fungovalo. I 18tiletí mladí dospělí mají někdy potřebu se přitulit, myslím si, že by to občas uvítali i starší jedinci a kde jinde by se člověk měl cítit v bezpečí, než u svých rodičů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
28.10.14 21:49
@lovesmile píše:
Na jednu stranu má dcera pravdu, že vy spolu můžete spát a ona musí být sama v pokoji, ale takhle velké dítě bych už v ložnici asi nechtěla. :nevim:
My teď máme doma novoše a ten je s námi v ložnici a tříleťák už spí od roka sám v pokoji. Zrovna včera, když jsme přijeli z porodnice a spali poprvé všichni doma, tak mi malého taky bylo líto, že spí sám v pokojíčku a my 3 společně… :( :nevim:

máme to podobně. První syn 26m svůj pokoj od roku a je tam rád, druhý syn 13m spí ve své postýlce ale u nás v ložnici (mívá v noci sparné sny). JE mi kolikrát toho většího líto, že my jsem 3 v jedné ložnici a on sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
28.10.14 22:26

S námi spí 6letý, ale neřeším, starší děti 18 a 15 s námi taky spali ještě ve školním věku a postupně se sami odstěhovali. A je to náš posledníček, tak si tu přítulnost i s chlapem vychutnáváme. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
28.10.14 22:28

Ja casto, když táta nebyl doma spala v jedné posteli s mamkou. Cca do 17. Teď je mi 22 a čas od času jdu k mance do postele. Dcera semnou nespí, je radši v kolibce. Třeba časem bude chtít spát semnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
28.10.14 22:33

Náš čtyřletý s námi také ještě spí, má pořád svou malou postýlku přiraženou k naší. Má i svou velkou postel. Ale já mám radši, když spí se mnou a je to praktičtější i kvůli čůrání třeba, občas se v noci vzbudí, že chce čůrat. Taky se dost odkopává, tak ho občas v noci přikryju. Jsem zvědavá, jak dlouho to bude trvat, než bude chtít spát sám (on by teda sám nebyl, má palandu v ložnici, nemáme dětský pokoj).

Ale je fakt, že 10 let se mi zdá dost, na spaní s rodiči, ale on ten čas tak rychle letí a je asi dost těžké určit ten okamžik, jako že před narozeninami ještě jo a potom už ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
28.10.14 23:09

Ano. Od zari, co se mala tri roky vratila z prazdnin, tak s nami spi. Kdyz ji nekdo uspi v postylce, tak se stejne vzbudi. Mam ji na sobe prilepenou a je videt, ze nekoho u sebe potrebuje. A me to nevadi. Miluju, kdyz se k ni zachumlam a i ona sama svym oddychovanim me uspi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
28.10.14 23:40
Taky to miluju, spolehlivě mě uspávají obě :mrgreen: A také pozoruji (u té větší), že někdy „to“ ta malá potřebuje více, jindy méně.. užívám si ten čas, kdy mě „potřebují“, je mi jasné, že časem se to „pošoupne“ jinam.. ale doufám, že se budou vracet ;)
@palapa píše:
Ano. Od zari, co se mala tri roky vratila z prazdnin, tak s nami spi. Kdyz ji nekdo uspi v postylce, tak se stejne vzbudi. Mam ji na sobe prilepenou a je videt, ze nekoho u sebe potrebuje. A me to nevadi. Miluju, kdyz se k ni zachumlam a i ona sama svym oddychovanim me uspi.

@palapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
29.10.14 08:21

Asi toho budu litovat, ale naučila jsem si dvouleťačku k sobě do postele. Dřív spala ve své postýlce. Manžel se už dávno odstěhoval z ložnice do pokojíčku, kde si udělal pelech a spí na matraci na zemi a je spokojený, že se vyspí. Dcera často v noci kňourá a budí se. A mně bylo v posteli smutno, tak jsem si tam nastěhovala dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
29.10.14 08:27

@Lerista spím s 2,5letým synem v posteli. Postýlku používal pár měsíců kolem 1 roku, už ji ani nemáme. Starší, 4,5 letý spí zase s tatínkem. Oba se v noci budí. A manžel v noci chrápe, mně to vadí, takže my spíme odděleně už leta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
29.10.14 08:35

@Lerista to já právě naprosto chápu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65343
29.10.14 08:54

Spí…nevadí to ani mě, ani manželovi, tak to neřeším…
je můj jediný, vymodlený, dalsí bohužel nebude a tak si to tak užívám, že chce ještě maminku
Spal u sebe ale loni po šílené laryngitidě a pobytu na jip se k nám nastěhoval po návratu z nemocnice a je tam doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
29.10.14 09:15

@Petra Z Já už také druhé mít nebudu, tak přešně jak píšeš, užívám si to, že se chce ještě mazlit. Za pár let už při žádosti o pusu bude to otrávené MÁMO!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
29.10.14 12:28

Ahoj, ano, spí.
Staršímu je 6,5 let, tak ten už rok spí v pokojíčku, ale druhý dítko s námi spí pořád (4 roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí