Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@azaleila Určitě taky může být. Snad se vyklepnutím na vaječinu nic nepřenese ![]()
@Anonymní píše: Více
Před použitím umeju, umeju si ruce a pak použiju vejce dle potřeby… ![]()
Je někdo, kdo neumýváte na vyklepnutí? Četla jsem protichůdné názory.
neumívám. Po vyklepnutí si umyju ruce, vyklepnutá vajíčka tepelně opracovávám.
Jde hlavně o to, že se vejce neumývají před uskladněním, narušuje se nějaký ochranný film a zkracuje životnost…
Když je vejce obalené slepičákem, tak ho omeju těsně před použitím, přece nebudu dělat míchaná vajíška s kusem ho.na, který mi při rozklepávání spadne na pánvičku…
![]()
Ale já jsem jen obyčejnej kluk původem z vesnice, třeba je to jinak…
![]()
@bse.pedro možná bys to měl vyzkoušet. Třeba je to dobrá chuť. Však víš, jak to psi a malé děti milují.
@azaleila píše: Více
Z klecaku bývají vejce posr… docela dost a tam žádné bláto ani být nemůže, stejně jako u halových chovů na podestýlce. Technický je to možné jen u volných chovů a ta vejce kupuje minimum lidí, protože jsou dost drahá. Takže je to téměř vždy hov.no ![]()
Ty jsi vtipná, fakt. Přece když to rozklepneš, tak se tam ta špína taky dostane. Když to vejce uvaříš, tak převaříš i tu špínu a nic nehrozí.
Já, pokud je vejce hodně špinavé, umyju ho před použitím, pak teprve vyklepnu nebo uvařím. No big deal ![]()
A co teprve domácí vejce. ![]()
No, co jiného. Před použitím (ne skladováním) umýt a použít dle potřeby.
Mimochodem, hovínkové bakterie jsou i na těch čistých, leze to z jedné dírky. ![]()
Z obchodu se někdy stane, že nějaké vajíčko je od trusu. Co s tím děláte? Takové nevařím, ale použiju na vyklepnutí…