Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Občas mi to také dělá problém, co Ti budu povídat
. 27 vajíček?? Tolik? To jsi musela trpět tedy, to si nedovedu představit
. Já měla 12 vajíček a 3 embryjka šly do mrazáku
. Ano, po stimulaci ta punkce a pak hned ET. Tak když si to manžel zaslouží
. Dnes ani kapka, nic.. Večer hrozné bolesti ale pak jsem to zaspala. A copak Ty? Zítra už máš tu krev ![]()
Hele jako byla to sranda, ne že ne
byla jsem pak hospitalizovana a nechtěli mi udělat čerstvý transfer, pak další měsíce jsem pořád krvacela, takže až teď jsme se dostali k tomu KETu, čtvrt roku po punkci ![]()
Tak 3 zmrazené jsou super, kolikrát mají ženské jedno dvě
my jich máme v mrazáku 7 ![]()
A zvládáš to i psychicky takto rychle po sobe? Ja byla po punkci vyřízená, byla jsem i ráda, že transfer nebude…
Tak to zní dobře, uvidíš, že to bude dobrý
ty večerní bolesti mívám taky. Asi je to normální ![]()
Jojo, budu z toho zítra hrozně nervózní. V pondělí mi volali výsledky až o půl čtvrté, tak počítám, že to bude dlouhý den ![]()
To musel být záhul pro to tělo tedy
a transfer až za čtvrt roku? To jsi se tedy načekala
. Zase jsi alepoň byla už fit.. To máte tedy dost v mrazáčku, zásobička
. Právě že jsem byla naopak ráda, že to bude takhle najednou
. Jsem totiž od stimulace na neschopence a musela bych to přerušovat atd. Také jsem byla hospitalizovaná (3dny) při té punkci a pak nejistý ET kvůli volné tekutině ale nakonec zmizela a hned mi ho provedli
. Někde jsem četla že je možnost si připlatit za rychlejší výsledky (snad do 2hod). Určitě to dobře dopadne
.
Bolesti vydržíme, když už máme tohle všechno za sebou ![]()
Jako to čekání bylo na nic, ale aspoň jsme stihli dovolenou a tělo se trochu srovnalo. Mně zase po punkci zjistili tekutinu u vajecniku, tak nám dali na vyber - buď operace a další odložení transferu, nebo zkusit transfer s tím, že je kvůli té tekutině menší šance na uhnizdeni. Tak jsme šli do transferu a vypadá to teda, ze se mimi chytlo ![]()
Jezis, tak to jsi to taky neměla jednoduché. Pokud jsi měla volnou tekutinu, tak jsi taky OHSS měla, ne?
A 3 dny hospitalizace je dost. Já zdrhla druhý den na revers ![]()
Já myslím, že my z IVF fakt vydrzime všechno
je to strašně psycho, když si vezmeš, čím musíme procházet. Přijde mi neuvěřitelné, že někdo si ho prostě jednoduše vyrobí doma ![]()
Jo a jak jsi prožívala transfer? Ja když jsem po tom krátkém odpočinku vstala, tak ze mě vyteklo strašně moc vody. Do prvního pozitivního testu jsem pak byla přesvědčena, že embryjko ze mě muselo hned na začátku vypadnout ![]()
Vysvětlili mi tu volnou tekutinu, že to bývá po té punkci, o tom OHHS ani slůvko
. Na revers bych si netroufla, navíc jsem měla na pokoji fajn babči tak mi to nějak nevadilo
! Ani nemluv, vem si ty nervy, celý ten proces a představa, že si někdo doma udělá jen “hezký večer” a za pár týdnů zjistí, že je hotovo
. Co se dá dělat, příroda
. Transfer naprosto v pohodě, nic nebylo znát
. Každá to vnímáme jinak
. Dnes je velký den, připrav si ruku na odběr a hned až budeš vědět, napiš
. Moc moc držím nejen palce ale všechno ![]()
@Jája8919
Tak my o mimi přišli. Držím palce, ať aspoň tobě to dopadne dobře.
To je mi moc líto. Pevné nervy a držím palce do budoucna
. Dekuji Ti.. ![]()