Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata,
včera jsem byla na vyšetření v poradně, 37+5tt. Dr. mi vyšetřila čípek, prý se nic nechystá, pak následoval monitor, utz, kde mi pokaždé měří velikost mimča a sleduje průtoky pupečníkem díky mé těhu cukrovce a prvnímu předčasnému porodu v 31.tt.
Vše naštěstí v pořádku, jen je malá menší, cca 2700g. Což to by mi ani nevadilo
Spíš jsem byla vyjukaná, když jsem přišla domů a zjistila jsem, že špiním
Opravdu jen lehce, jen při utření a malý flek na kalhotkách. Do večera to přestalo, tak jsem se radovala, stihla jsem si do té doby přečíst zdejší diskuze na tohle téma, že je to normální. Ale dneska se to objevilo zase
Tak teď přemýšlím, jestli mám počkat do zítra, nebo radši zavolat do porodnice (k mé doktorce se dnes nedovolám, má operační den). Asi si chci spíš od vás přečíst, že je to úplně normální a ať neplaším jak malá holka ![]()
@křížojc cipek je krehky. Klidne dnes a zitra jeste spinit muzes. Pokud je to opravdu jen spineni muze to byt i po namaze. Pokud nemas jine potize neni treba to resit ![]()
Po vyšetření doktorkou se může špinit, vždy mě na to upozorňovala, čípek je už hodně prosáklý a citlivý. Ale jestli dnes špiníš znovu, asi bych zavolala do nemocnice a zeptala se, budou pravděpodobně chtít, aby ses přijela ukázat.
Ahoj, řekla bych, že to normální je, já jsem taky ke konci špinila po každým vyšetření. A malá se narodila v 39+0 týdnu
a taky nebyla žádnej obřík - 2730g a 47cm ![]()
Tak se nestrachuj a užívej si posledních pár týdnů 2v1 ![]()
Holky dík, to je přesně to, co jsem „chtěla slyšet“
je teda fakt, že teď už mi nic jinýho než porod nehrozí, ale pořád mám takovou skrytou hrůzu z prvního těhotenství, takže i malý špinění mě rozhodí
a taky mě napadlo @quinny, že to dneska může být po námaze, byla jsem nakupovat a nesla jsem tašky do třetího patra (nic těžkýho, zas nejsem blázen
), ale přece jen už mi dává zabrat i samotný výšlap…tak asi počkám do zítra, navíc mám v pondělí další monitor a kontrolní utz, tak se na to zeptám. Jen doufám, že mě neseřvou jak malou holku ![]()
Za co by tě měli seřvat..?
Já špinila taky po vyšetření někdy v 38tt.,jak jsem byla na pohotovosti v nemocnici, hrábla do mne tak, jako nikdy moje dr. a pak jsem špinila. Upozornila mne na to..A špinila jsem tuším jen ten večer… ![]()
@Tučňáčci já nevím, třeba za to, že jsem se na to nezeptala žádného odborníka (nic proti vám, holky, ale dobře víme, jak mají dr rádi rady na internetu
), zvlášť když byl první porod trochu narychlo. Ale teď je to těhotenství skoro bezproblémové, až na tu cukrovku, tak snad to bude v pohodě ![]()
@křížojc tak rekni zejsi se na to ptala PA, zepres net rikat nemusis. A je to
![]()
Spineni je naprosto ok nekdo spini behem tehotenstvi skoro porad a nic to neznamena. Proste je to jiny stav i v tomhle
nekdo spini po sexu, po jakekoliv namaze. Neboj jeto normalni ![]()
Btw nikdo a to zdurqznuji nikdo nema narok na tebe rvat
![]()
Mě na to dr také upozorňovala. Prý to může trvat i několik dní, než odejde všechna zaschlá krev. Měla jsem to také tak, že nic a druhý den zase. Prostě to jenom pomalu odchází. A dokud je to opravdu špinění a nemá to vodnatou konzistenci, tak není důvod se stresovat ![]()