Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,mám takový dotaz,s přítelem se snažíme od května o mimčo(teď to bude po MS 3.cyklus)a zatím se nedaří,bohužel
ale vím,že to je teprve krátká doba,ale znepokojuje mě,že před každou MS třeba i týden špiním,než se mi rozjede MS a to už dopředu vím,že těhotná zas nejsem.Antikoncepci jsem vy:,–(ila už v červenci minulého roku,od té doby jsem byla 3× na injekci Agolutinu(naposledy v březnu),jinak jsem sama dostala MS,teď před pár dny dokonce za krásných 28dní,jenže to špinění,ach jo,nevím co s tím,vždycky tak 5-7dní před menstruací špiním
![]()
Co vám na to pomohlo?Asi teď za pár dní zajdu za doktorem a zeptám se ho co a jak,protože bůhví,jestli mám ovulaci,když špiním,já se neměřím,nijak nesleduju,chceme s přítelem tomu nechat volný průběh,je tady nějaká holčina,která taky špinila před MS a co ti doktor na to předepsal a pomohlo ti to otěhotnět??Moc moc děkuju za rady
![]()
Jo, já špinila vždy přesně 4 dny před MS a pak půl dne nic a pak se teprv rozjela mrcha. Já to měla asi psychickýho původu, protože zpětně jsem si uvědomila, že jsem to měla od doby, kdy jsme se začali opravdu natvrdo snažit o miminko. V hormonálním profilu mi taky nenašli žádnou anomálii která by to způsobovala ( i když si před vyšetřením doktor myslel, že to bude patrně rozkolísanou hladinou ženských hormonů). Nakonec se nic nepotvrdilo, ale asi u mě ta psýcha. Nakonec jsme došli až do CARu a tam po opětovných normálních hodnotách hormonů a výborným spermiu, jsme podstoupili IUI a vyšlo to napoprvé.
Vím, že je to milionkrát omílaná fráze, ale ta zatracená psychika je mrcha!!!!
Bud´ v pohodě a držím palce:-)
Já jsem takhle špinila pár dní před MS (začala jsem špinit asi tak 4-5 dní po ovulaci) a dr. mi předepsala Duphaston, což je vlastně hormon progesteron. Řekla mi, že mi žluté tělísko MS „neudrží“ a tím pádem se mimi ani nestihne zahnízdit. Pak se mi to zlepšilo.
Ja jsem take spinila pred menstruaci, tak dva az ctyri dny a otehotnela jsem temer neplanovane na prvni pokus(presne v polovine cyklu), hormonalni to tedy u me asi nebude. Duvod meho spineni se nikdy nezjistil, trva od prvniho porodu. Tak jsem zvedava, jestli to bude ted po druhem zase stejne, docela me to otravuje, MS pak trva dvakrat tak dlouho.
Tak tenhle probém mám roky. Dělá mi to před každou menstruací tak 4 dny. Je to fakt otravné, ale myslím, že s tím neudělám nic. A otěhotněla jsem bez větších problémů. U mě špinění rozhodně není psychického původu. Mívala jsem to dávno před snažením o dítě po prvním a teď i po druhém dítěti ![]()
Ahojky holky,
vím,že jsem mimo diskuzi,ale může mi některá říct,jestli v tomhle cyklu u mne byla ovu?Já se nějak přestávám orientovat…
http://www.menstruacni-kalendar.cz/…regraph.ashx?…
Mrcha má přijít za 3 dny,ale nevím,zda ovu proběhla…díky
Holky,tak to jste mě potěšily,že se dá otěhotnět i při špinění.Já si myslím,že psychikou to není,já jsem docela v pohodě,nějak se nestresuju,vždyť to zkoušíme teprve od května,to je strašně krátká doba,necháváme tomu volný průběh,žádný měření,teplota nic,nechtěla bych se zas tak moc prohlížet,kdy mám ovulaci,fakt to nechávám přírodě,takže jsem OK,ale to špinění mě fakt hodně znervozňuje,já určitě co nejdřív zajdu k doktorovi,snad mi nějak poradí a mimčo se brzo povede
![]()
Ahoj holky, o miminko se snažíme cca 15 měsíců. špiním odjakživa, dokonce to bývalo i horší(dneska jsou to 4 dny, býval to i týden)…Takže psychikou to taky není.Hormonální profil je OK. Je to velmi nepříjemné..zkoušela jsem asi všechno, i hormony, čaje, bylinky, tinktury. Pozitivní zpráva od vás tady je, že otěhotnět jde i s tímhle ( pokud není někde nějaký jiný problém). Moje otázka na vás- v případě, že jste otěhotněly, tak jste v tom měsíci nešpinily?????díky moc Lenka
Ano, okamžitě po otěhotnění jsem nezašpinila ani trochu, ale to má asi na svědomí Utrogestan.
Ahoj, já jsem před prvním dítětem špinila také vždy 4 až 5 dní před menstruací a lékařka mi po vyšetření zjistila chlamydie. Po měsíčním braní antibiotik jsem otěhotněla hned za měsíc. Teď rok po porodu se mi špinění opět vrátilo, ale chlamydie ani cystu nemám, tak nevím co to může znamenat? Asi budu muset znovu navštívit lékaře.
Dobrý večer
chci se zeptat jestli máte některá takovou zkušenost…ted týden před termínem ms jsem začala špinit…takové špinění s krví…už druhý den, čekala jsem že se rozjede ale furt se to nerozjelo na plno
k tomu mám strašnou bolest v zádech…Co si o tom myslíte? děkuji
Ahoj ženy,
mám takový menší dotaz. Je to už asi rok, co před každou menstruací tak 2 dny lehce špiním. Někdy víc, někdy míň. Menstruaci mám jinak pravidelnou, průběh mi připadá v normálu, HA neberu, o miminko se nesnažíme, ještě jsem nerodila. Na gyn chodím dvakrát do roka - naposledy 2 měsíce zpět a vše ok. Jinak jsem zdravá a žádné další léky neberu. Nevíte čím by to mohlo být? Normální to asi není, co? Nějak se vždy zapomínám doktory zeptat… Někde jsem slyšela, že to může být hormony.. Nemůže mi to způsobit problémy, až se budeme snažit o dítě?
Já bych řekla že špiněnípřed ms je normální ne..?..já to mám podobně ![]()
Měla jsem to taky před prvním těhotenstvím, po prvním porodu to zmizelo, nijak jsem to neřešila, brala jsem to jako svou součást ![]()