Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
před rokem jsem potratila hned v začátku,ale díky tomu se můj Dr. po poradě s primářem rozhodli odstranit myomy co jsem měla v děloze. Laparoskopicky, vše ok, primář řekl půl roku a můj Dr. rok neotěhotnět, tak jsme tomu dali 9 měsíců. Je mi přes 30:-( let. zlatý střed:-) Teď jsem již 2 týdny nedostala menzes, byla jsem 2× na krvi, před 5 dny bylo HCG 50, dnes 315. Už jsem se dočetla že je možné otěhotnět později v cyklu, pokud mám nepravidlný menzes - což jsem měla i s Antikoncepcí. Tu jsem vy:,–(ila před měsícem. Doktor mi říká že nárůst HCG je moc pomalý, že v děloze nic není, že se uvidíme až zase za týden, ale že mám počítat s tím, že půjdu na vyčištění a nebo je to mimoděložní. Můžete mi někdo říct prosím, zda jste měly taky takový pomalý nárůst HCG? Pokud jsem těhotná tak dnes cca 22 dní s tím, že jsem otěhotněla až po 20tém dnu cyklu. Je to možné a mám ještě vůbec nějakou naději? Prosím jen dobré zprávy, ty špatné nyní hodně špatně nesu:-) Děkuji moc všem, kdo si to přečtě, popřípadně odpoví.
Ahoj
nevim jak je to s rustem HCG ale dvakrat jsem otehotnela az cca 1-2dny pred menses takze tohle mozne je a vim ze tady jiz bylo par diskuzi o tom kdo kdy otehotnel a nektere holky otehotnely pred i napr.pri menses.
Taky znám jednu paní, co otěhotněla v průběhu MS, takže možné je všechno. Držím palce.
Ahojky no tak já osobně si myslím, že když někdo říká, že otěhotněl před MS, tak se mu spíš šoupla ovu a tím i následná ms a tímpádem si někdo myslím, že otěhotněl před ms kterou mívají v obvyklou dobu. Jinak si myslím k Hvg, že je důležité, že rostě, mohla jsi otěhotnět déle než si myslíš , ale říká se, že by se mělo zvyšovat cca jednou tolik za dva dny, což by ti možná odpovídalo?každopádně držím palečky. Jedná zakáznice měla problémy s myomy a nakonec otěhotněla přirozeně a miminko donosila, tak neboj.
HCG se ma zdvojnasobit kazde 2 dny, takze se mit o zda v pohode, za pet dnu by z 50ti je to tak akorat.
Ja mela 14 dni po ET HCG 610 a v deloze tou dobou taky jeste nic nebylo.
Takze podle me to odpovida pozdejsimu otehotneni a drzim palce.
Lasicka píše:
Taky znám jednu paní, co otěhotněla v průběhu MS, takže možné je všechno. Držím palce.
z takového těhotenství jsem já ![]()
Jinak u druhého těhotenství se mi posunula ovulace, takže v době, kdy jsem měla mít ms, jsem víceméně zahnizďovala vajíčko, ale ms už nedorazila. Prostě ovulka proběhla později než obvykle
Ahoj všem za rychlou odpověď - už minulý rok když jsem byla na dně jsem si říkala že vše zlé je pro něco dobré. Kdybych nepotratila, měla bych později problémy s otěhotněním, protože na laparku by mě nikdo neposlal. takto začínám s čistým štítem, i když o 9 měsíců později a nezbývá než doufat. je to ale šílené - ze stresu se mi už udělaly 2 plešky na hlavě:-) Když je vám skoro 35 let, tak spoustu věcí přehodnotíte a díváte se na ně jinak. Proto mi vaše odpovědi moc a moc pomohly. Nezbývá než doufat a ten další týden přežít...... Ale jak? Ještě jednou dekuji. Jsem každopádně klidnější.
souhlasím s holkama!Nárust hcg máš dobrý a navíc na utz jde něco vidět až od 1000hcg.Nechápu,že někteří doktoři takhle straší
přitom tohle by měli vědět.
Já poprvé otěhotněla v první cyklu po vysazení antikoncepce a první těhotenský test vyšel pozitivní až 14 dnů po očekávaném termínu menstruace. Ovulace se zkrátka o 14 dnů opozdila.
ahojky. já jsem měla 31DC hCG 85jednotek a to jsem otěhotněla cca 13 den cyklu a všechno dopadlo dobře. podle mě je hlavní, že hCG roste. držíme pěsti, aby bylo všechno v pořádku
Mě se zdá, že nárůst odpovídá. Příjde mi to v pořádku. Proč tě ten doktor straší? Držím palce.
Ahoj, já tak otěhotněla těsně před MS. Já bych to ani nevěděla, ale mudr me zval každý druhý týden na ultrazvuk, tak mi to bylo divný a pak mi řekl sam, že otěhotnění bylo takhle pozdě, protože neodpovídá hcg a embryo je podstatně menší dle poslední MS. Ale to mi řekl, když měl proto vysvětlení a ne mě zbytečně na začátku strašit. Někdy to berou jako rutinu a člověka tím uplně vystresují. Hcg ti roste uplně normálně. Tak držim palečky a určitě to bude v pořádku ![]()
Ahoj, podle toho, co pises, urcite neni nic ztraceno. Ja poprve otehotnela asi sedmy den cyklu a podruhe urcite paty ( a to mam pravidelnou menstruaci). Nikdy nevis (a ani tvuj doktor) kam se ti ovulace soupne, zvlast po vysazeni antikoncepce. Drzim vam pesti.
Já si mimoděložním prošla v prosinci 2008, nějaký skoro 50dc jsem měla hcg jen něco kolem 400. Rostlo mi opravdu pomalu, hodnota hcg 14 dní po vynechané MS jen 178.
Měla jsem u obou těhotenství nálezy na UTZ skoro o dva týdny pozadu, hlavně ze začátku…a pokaždé jsem z toho byla v pěkném stresu…říkala jsem si, že pokud bude nějaké „příště“, půjdu na kontrolu až tak v 10tt…
Tak se neboj, řekla bych, že je mnohem pravděpodobnější, že bude všechno v pořádku, určitě dej vědět, jak se daří. ![]()