Ovulace bez MS při kojení

238
24.6.09 19:27

Ovulace bez MS při kojení

Ahoj, potřebuju poradit, chtěli bychom s partnerem další mimčo (prckovi je nyní 13m), jenže ho 2× denně kojím a 1× v noci a ještě nemám MS. Jak poznám, že mám ovulaci a jde to vůbec otěhotnět při kojení? Mám přestat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
24.6.09 19:31

Oulaci mit muzes, nepoznas to asi nijak (ze bys delala denne ovutesty, to by te asi vyslo draho), takze bych to asi nechala nahode a nebo, pokud fakt to dite chces hned, tak jedine prestat kojit, nebo alespon ubrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
24.6.09 19:38

Já při kojení otěhotněla (a to jsme „si dávali pozor“ aby se tak nestalo) :lol: Takže to určitě jde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.6.09 19:42

Ovulace se dá zjistit i měřením bazální teploty, ale nevím, jestli to funguje stejně i při kojení. To jsem nezkoušela. Ale jinak jsem díky ní poznala nejen ovulaci, ale i kdy má přijít MS (většinou s dvoudenním předstihem). Ale předpokládám, že jestli nemáš MS, tak asi nebude ani ovulace. Jednou to ale přijde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
24.6.09 19:57

hkac to není bohužel pravda. Nemusíš mít ms a můžeš ovulovat. Mám dvě kamarádky a ty otěhotněly při kojení nebo těsně po jeho ukončení a bez MS, takže to určitě lze.

máš ještě možnost požádat dr, aby zjistila ovu pomocí UTZ, to taky lze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
24.6.09 20:08

No nevím, ale myslím že pokud by byla ovulace tak by pak musela být i MS, ne? Takže ještě zřejmě nemáš ani ovulaci…

Zkus omezit kojení a pokud nic, tak bych to utla, neb jinak asi druhátko nebude :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
24.6.09 20:10
kitty25 píše:
hkac to není bohužel pravda. Nemusíš mít ms a můžeš ovulovat. Mám dvě kamarádky a ty otěhotněly při kojení nebo těsně po jeho ukončení a bez MS, takže to určitě lze.máš ještě možnost požádat dr, aby zjistila ovu pomocí UTZ, to taky lze

zřejmě by tu MS zrovna ten měsíc dostaly, pokud by neotěhotněly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.6.09 20:11
kitty25 píše:
hkac to není bohužel pravda. Nemusíš mít ms a můžeš ovulovat. Mám dvě kamarádky a ty otěhotněly při kojení nebo těsně po jeho ukončení a bez MS, takže to určitě lze.

Netvrdím, že nelze otěhotnět při kojení, při kterém není MS. Jen si myslím, že když přijde ovulace, tak po ní přijde MS (pokud v tom prvním cyklu neotěhotníš). Aspoň takhle jsem to pochopila, když jsme se po porodu bavila s doktorem o antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.6.09 20:12

Tak lacenka mě předběhla, tak jsem to přesně myslela.. :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.6.09 21:13

No pokud prijde ovulace, prijde i MS _dokud neni MS, ovulace prijde, ale nikdo nevi kdy. Bazalka podle me v tomto pripadku fungovat nebude - a i kdyby, bude uz pozde (BT stoupa az po ovulaci), takde otehotnet do prvni MS je jako vyhrat v loterii - pokud neni mamina extra naruziva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.6.09 21:25

Co třeba zkusit ovulační mikroskop. Ten tak draho nevyjde, otázka je, jak moc je spolehlivý
nepřihlášená čičinka

• Citovat
  • Upravit
16118
24.6.09 21:39

mikroskop mi fungoval, akorát se musíš naučit jak to správně přečíst

nevím, zda by dostaly to je možné, ale otěhotněly. mmch ta první neměla MS ani před prvním těhu po vysazení prášků 3 měsíce. no jsou takové případy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.6.09 08:51

Mě ovulační mikroskop dělal kapradinu po celý cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
26.6.09 11:52

Pudloslavo, tak to jsem poprvé vyhrála v loterii:-)Jinak měření bazální teploty je dobré pro stanovení termínu porodu, když není MS, není se čeho chytit, leda ultrazvuku, u mě dělal rozdíl TP podle vzestupu teploty a UTZ 14dní, teda podle doktorů o 14dní později. Prostě byl velký s velkou hlavou, tak vypadal starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
11.9.13 22:28

Obnovuji - stejne jako zakladatelka resim ovulaci, ale v mem pripade opacne - zatim mimco nechci..jsem 3,5mes. od pirodu, zatim bez MS a zajimalo by me, jestli jde nejak poznat ovulace..vim, ze lze otehotnet i bez MS a pri kojeni..merrni teploty je tedy k nicemu? Brat HA nechci, ani telisko, pritel nechce kondom a zastava nazor PS, ale do toho zas nechci ja - byla bych furt nervozni..tak si rikam jestli mame jeste nejakou moznost..nejak se nemuzem shodnout:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí