Špinění při antikoncepci mimo pauzu, zkušenosti?

29
1.3.26 17:47

Špinění při antikoncepci mimo pauzu

Dobrý den, beru již 6 let antikoncepční náplasti Evra a vždy mi vyhovovaly a jsem s nimi na 100% spokojená, ale teď poslední 2 cykly se mi stalo, že jeden týden vždy špiním, je to slabé, nebolí mě břicho a je to spíš hnědý výtok, byla jsem s tím u lékaře a ten mi udělal ultrazvuk a řekl že je vše v pořádku a že by to zatím nijak neřešil, byl mi doporučený ascorutin, který již týden pravidelně beru a zatím je to stejné, nestalo se někomu něco podobného? V červnu jdu na kontrolu a řekl, že pokud se to do té doby nezlepší, ze by vyměnil antikoncepci, ale s Evrou jsem velmi spokojena a vzdávat se ji nechci, stalo se někomu něco podobného? A jak jste to řešili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
1.3.26 18:21

Antikoncepci vyměň hned, přestala ti sedět. Já u takovýho špinění zjistila, že normálně ovuluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
1.3.26 21:49

Pokud je jisté, že to nezpůsobuje nic jiného. Tak ti prostě přestala ti prostě vyhovovat.
To se bohužel stává. A jak už tu psala Janli je lepší tu antikoncepci změnit hned. Protože to ano může to být i známka toho, že antikoncepce “cyklus” neudrží a může normálně probíhat ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.3.26 06:26

Ted jste me holky vyděsily, já právě když jsem byla u gynekologa mi řekl ze by zatím počkal a tuhle možnost ze bych mohla začít ovulovat mi ani nerekl a kdyz pročítám diskuze na netu, tak doktoři odpovídají, ze to účinnosti nesnižuje, tak nevim ted vubec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
2.3.26 07:38

Tak ona je jedna věc když člověk takhle špiní na začátku užívání. Kdy si to tělo na HA zvyká teprve. A další když se to stane po x letech. Protože to prostě znamená, že ti přestalo vyhovovat složení té konkrétní HA. A tam ta jistota, že dělá co má prostě není. Samozřejmě, že může být dále stejně účinná. Ale už se děje něco při čem je třeba zbystřit. Jinak oni gynekologové o tomhle většinou nemluví. A obecně se má za to, že účinnost se nesnižuje. Ale právě, že jsou případy kdy se tak děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
2.3.26 09:06
@Karinkas píše: Více

Přesně tak, já přišla na ovulaci při ultrazvuku ledvin. Málem to se mnou šlehlo. Naštěstí jsem neotěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
2.3.26 15:14
@Janli píše: Více

Viděla jsem právě videa od jedné maminky, která rodila v osmnácti. Normálně brala HA. Ale špinila při ní. No a až když otěhotněla se ukázalo, že ji HA neudržela “cyklus”. A prostě probíhala ovulace.
U tebe to taky musel být slušný šok. Člověk věří, že se chrání a pak najednou tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
2.3.26 20:53

@piskomilek25 Presne ako sa píše vyššie, HA užneudrží cyklus. Mne našťastie na podobné problémy upozornila gynekologička. Na tvojom mieste by som zvážila výmenu HA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí